Resultaten voor kaasstengels

Kaasstengels zelf maken » Kokerellen Snel & gemakkelijk met maar 2 ingrediënten

https://www.kokerellen.be/kaasstengels/

... ! Zoals je al wel gemerkt zal hebben, zijn de meeste hapjes die ik maak eigenlijk erg eenvoudig en vergen ze niet veel tijd. Deze kaasstengels zijn geen uitzondering. Hoewel ze erg simpel zijn, kan je er zelf mee gaan experimenteren. Gebruik bijvoorbeeld eens wat gedroogde groene kruiden, zoals rozemarijn of tijm. Of kies voor een speciale pittige kaas, zoals een cheddar of parmezaan. Je kan ook heel eenvoudig kiezen om het bladerdeeg in rechthoekjes te snijden, en dan krijg je heel simpele staafjes. Of je kan een speciale twist maken, om ze er extra fancy te laten uitzien. Eindeloze mogelijkheden, maar de basis is ongelofelijk simpel. ...

Jeroen Meus - Spinaziesoep met kaasstengels - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/spinaziesoep-met-kaasstengels

... Spinaziesoep met kaasstengels - Met een doos gehakte spinazie uit de diepvries bereidt Jeroen een ketel vol eerlijk lekkere groentesoep. En om het genot een beetje op te krikken serveert Jeroen er kaastengels van knapperig gebakken bladerdeeg bij. Popeye zou er wellicht flink ...

Jeroen Meus - Champignonsoep met kaasstengels - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/champignonsoep-met-kaasstengels

... Champignonsoep met kaasstengels - Wie van paddenstoelen houdt, zal zeker content zijn met een kom verse champignonsoep. Je hoeft op voorhand geen bouillon te bereiden, want daarvoor kan je gedroogd eekhoorntjesbrood en water gebruiken. En omdat soep pas echt lekker is als ...

Spinazie/slasoep met kaasstengels

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/slasoep-met-geraspte-parmezaan

... Slasoep met geraspte parmezaan - Met sla kan je enkel salades maken, zeg je? Verras jezelf en je tafelgenoten met een dampende kop slasoep. Geraspte Parmezaanse kaas geeft de soep extra pit. - Snipper de ui en knoflook. Doe ze in een grote pan en stoof ze in een beetje boter.Neem ...

Bouillon recept - Kaasbouillon met bleekselderij - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/bouillon/kaasbouillon-bleekselderij

... erse roomkaas toe en laat deze al roerend smelten. Schep de kaasbouillon in twee borden en strooi het bieslook erover. Lekker met kaasstengels. Het recept 'Kaasbouillon met bleekselderij' wordt je aangeboden door okoko recepten. ...

Limburgse aspergesoep met krab en witte wijn - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/honig/limburgse-aspergesoep-krab-witte-wijn

... at het geheel goed doorwarmen, maar niet meer koken.Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper. Lekker met (zelfgebakken) kaasstengels. Het recept 'Limburgse aspergesoep met krab en witte wijn' wordt je aangeboden door Honig. ...

Jeroen Meus - Bladerdeeggebakjes met rabarbercompote - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bladerdeeggebakjes-met-rabarbercompote

... rkt bovenop elkaar. Kleef ze eventueel vast met een dun laagje losgeklopt eigeel. 6. Bewaar de restjes bladerdeeg om er later bv. kaasstengels mee te maken. (bv. mijn recept: Spinaziesoep met kaasstengels) 7. Het deeg kan je luchtdicht invriezen. 8. Leg een vel bakpapier of een siliconenmatje op de vlakke bakplaat. Leg er de rondjes bladerdeeg op en bestrijk ze met een laagje suikersiroop. (sucre de canne) 9. Strooi er vervolgens een laagje amandelschilfers over, druk de nootjes aan en besprenkel ze opnieuw met een laagje suikersiroop. 10. Schuif de ovenplaat in de hete oven van 180°C en bak de lapjes deeg met amandelnoot zo’n 30 minuten, tot het luchtige goudbruine gebakjes zijn. Laat ze nadien afkoelen. 11. Spoel de rabarberstengels en trek de dunne schil eraf. Met een aardappelmesje gaat het heel eenvoudig. Snij het vruchtvlees in grove stukken van een centimeter breed. 12. Smelt een klontje boter in een stoofpot op een matig vuur. Doe de stukken rabarber in de pot en roer. Voeg de suiker toe en een kaneelstok, of wat kan ...

Zalmmousse (4 ingrediënten) » Kokerellen

https://www.kokerellen.be/zalmmousse/

... gezegd kan je deze mousse prima als beleg gebruiken, maar als dip zou hij ook zeker niet misstaan. Serveer met wat (zelfgemaakte) kaasstengels of een heleboel gesneden groenten en je bent klaar om te starten. Maak het geheel helemaal af door er wat geroosterde sesamzaadjes over te strooien, wat paprikapoeder en een fijn toefje dille. Kerstsfeer alom!   Smakelijk!     ...

Romige dip met veenbessen, pecannoten en rozemarijn » Kokerellen Snel en gezond!

https://www.kokerellen.be/romige-dip-veenbessen/

... t juiste adres. Deze dip kan je al op tafel hebben staan in minder dan vijf minuten. Mijn favoriete serveertip? Maak er heerlijke kaasstengels bij! Romige dip met toppings: my fav! Hoe je deze romige dip maakt hoef ik eigenlijk niet uit te leggen, want het is zoo eenvoudig. De basis is de St Môret verse kaas, super zacht, romig en licht van smaak. Daarbovenop verdeel ik allerlei toppings, mijn favorieten: Gedroogd fruit (ik nam veenbessen) Een smaakvolle confituur of chutney (ik nam veenbessen) Iets crunchy: geroosterde noten of zaden (ik nam pecannoten) Iets kruidig: kies voor verse kruiden als je kan (ik nam rozemarijn) Wil je de dip liever wat meer hartig houden? Werk dan af met een drizzle ...

14 leuke en makkelijke hapjes voor kerst » Kokerellen

https://www.kokerellen.be/hapjes-voor-kerst/

... De feestdagen staan voor de deur. Hoog tijd dus om onder het ‘stof’ enkele van mijn favoriete Kokerellen receptjes boven te halen die niet mogen ontbreken op je volgende (kerst)feestje. Ik begin graag met een overzicht van een heleboel snelle, makkelijke en vooral ove ...