Resultaten voor inleggen op azijn
Ingelegde radijs - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/ingelegde-radijs/
... r het eten bij De Prins in Buren. Een van de gerechten was gerookte zalm, groene asperges, kerrie mayo en ingelegde radijs. "Want inleggen is dé trend." Help jongens, ik loop achter, want ik heb eigenlijk nog nooit iets ingelegd. De ingelegde radijsjes vond ik een erg leuk idee. Ze zijn lekker als bijgerecht of als ga ...
Rijst bowl met tofu teriyaki | vegetarische avondmaaltijd - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/rijst-bowl-met-tofu-teriyaki/
... t smakelijke toppings. De teriyakisaus is heel makkelijk zelf te maken en maakt van de tofu echt een feestje. De bloemkool kun je inleggen. Of als je snel klaar wil zijn, kun je een 'cheat versie' maken van de ingelegde bloemkool. Stoom dan de bloemkoolroosjes kort tot ze gaar zijn. Dompel ze vervolgens in het mengsel van azijn, kurkuma, peperkorrels en suiker. Je kunt de bloemkool dan meteen gebruiken in plaats van deze ver van tevoren te maken. Ps. nog meer lekkere recepten met de rijst van Tilda zien? Wat dacht je van rijst met tandoori spiesjes of snelle paella? Instructies Maak eerst de ingelegde bloemkool. Heb je daar geen tijd voor? Kijk dan in de intro voor een snel alternatief! Doe de azijn, het water, de suiker en de kurkuma in een pannetje en breng aan de kook. Kook enkele minuten. Was de bloemkool goed en snijd in kleine roosjes. Doe ze in een weckpot en giet de hete vloeistof er voorzichtig overheen tot alle bloemkool onder water staat. Voeg laurier, peperkorrels en groene (of rode) peper toe. Wanneer de pot volledig is afgekoeld, zet je deze in de koelkast. Laat dit minimaal 12 uur staan. Bereid de Tilda Pure Basmati rijst volgens de instructies op de verpakking. Dit kun je doen met een kookpan of een rijstkoker. Dep de tofu met keukenpapier goed droog. Zet een zware pan op de tofu om het vocht er goed uit te krijgen. Snijd de tofu in blokjes va ...
https://koken.vtm.be/recept/dressing
... Dressing - Alle verse kruiden en de look grof hakken. azijn (4dl) en mosterd hieraan toevoegen. Alles goed mengen en dit 48 uur laten trekken in de koelkast Dressing afmaken met azijn, zonnebloemolie en een scheutje olijfolie. Goed blijven mengen met een klopper. In een ...
Sardines in zout - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/sardines/sardines-zout
... s smaakt zelfgemaakte kruidenboter (bieslook, dille, koriander, enz.) ook verrukkelijk. Je kunt de sardines ook langdurig in zout inleggen voor een confit. Leg ze in dat geval nog een tweede keer laagsgewijs in een kleine schaal en bestrooi ze weer met grof zeezout. Laat de sardines 2-3 dagen in het zout liggen; giet het vocht dat vrijkomt zo nu en dan af. Als je ze op deze manier hebt bereid, hoef je ze niet op te dienen met fleur de sel. Een scheutje goede olijfolie of wat piment d'Espelette erover is erg lekker. KookboekHet recept 'Sardines in zout' is afkomstig uit het kookboek... Fingerfooddiverse auteursIn dit boek vind je tal van ideeën voor fingerfood waarmee je bij elke gelegenheid goed voor de dag zult komen. Lichte, elegante hapjes of een maaltijd in het... lees verder© Terra Lannoo. ...
Gepocheerd eitje met asperges | Start to Cook
https://koken.vtm.be/start-cook/recept/gepocheerd-eitje-met-asperges
... Gepocheerd eitje met asperges - Kook water op met zout en doe er de azijn bij. Breek het ei in een schaaltje en breng het water tot tegen het kookpunt. Maak een draaiende beweging in het water zodat er een draaikolk ontstaat. Laat het ei voorzichtig in het water glijden. ...
Aziatische hamburgers met ingelegde groenten - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/aziatische-hamburgers/
... um Kee 220 sauzen in ruim 100 landen. Eenvoudig Aziatische hamburgers maken Dit recept maken is heel eenvoudig: je begint met het inleggen van de groenten in een mengsel van azijn en Chiu Chow Chili Olie (als je durft tenminste ;-)). Vervolgens gaan we aan de slag met het op smaak brengen van het vlees en vormen we er mooie burgertjes van. Ik heb zelf een hamburgerpers, maar gewoon goed aandrukken met de hand kan ook prima! Burgers bakken en de saus mengen en klaar ben je voor het Aziatische hamburger feest. Op deze manier kun je je tafelgenoten verrassen terwijl je weinig moeite hoeft te doen. Klinkt ideaal toch? Laat de eerste hamburgerparty maar beginnen! Aan de slag Ook deze Aziatische hamburgers maken of experimenteren met de Chinese keuken? Je kunt de sauzen van Lee Kum Kee kopen bij o.a. Jumbo, Albert Heijn en alle grote Chinese en Aziatische retailers in Nederland. Heb je ze gemaakt? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-). Instructies We beginnen met de ingelegde groenten. Was de groenten goed. Schil de bospeen en snijd er met behulp van de dunschiller of kaasschaaf linten van. Doe dit ook met de komkommer. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng in een kommetje de azijn en Chiu Chow Chili Olie en leg hier de groenten in. Zet dit even apart en ga door met de volgende stappen. Meng in een grote kom het gehakt met de bosui, five spice poeder, Hoisin Saus en Zwarte Bonen Knoflooksaus. Vorm er 4 mooie hamburgertjes van. Bak indien nodig de broodjes af. Zet de koekenpan op het vuur, giet olie in de pan en schro ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/sushi-rijst-sushi-azijn
... Sushi-rijst & sushi-azijn - Wil je sushi maken als een echte pro? Volg ons recept voor lekker authentieke sushirijst met sushi-azijn. - Was de rijst 1 keer spoel hem goed na en laat uitlekken.Doe de gewassen rijst in een kookpot met een goed sluitend deksel.Voeg het water ...
Gebakken schorseneren | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-schorseneren
... Gebakken schorseneren - Schil de schorseneren en snijd ze schuin in schijfjes. Bak ze aan in een beetje boter gedurende 3 à 4 minuten. Blus de schorseneren met azijn en voeg er de room aan toe. Laat even opkoken, voeg de truffel eraan toe, roer en zet het vuur uit. Pocheer ...
Japans gemarineerde tonijn met tartaar van oester, lamsoor en zeekraal | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/japans-gemarineerde-tonijn-met-tartaar-van-oester-lamsoor-en-zeekraal
... Japans gemarineerde tonijn met tartaar van oester, lamsoor en zeekraal - Maak een couilis: doe een teentje look, 1 grofgehakte sjalot, 1 komkommer, een handvol peterselie, 2 el azijn, 1 el suiker en 3 el sake in de blender en laat 10 minuten blenden. Passeer door een zeef, ...
Recept voor slaatje zonder sla | njam!
http://www.njam.tv/recepten/slaatje-zonder-sla
... bereiden: Snijd de venkel met behulp van een mandoline in fijne schijfjes. Doe de Chardonnay-azijn in een mengkom. Voeg de sushi-azijn toe samen met een snuifje peper en zout. Meng goed en marineer hierin de venkelschijfjes. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten ...