Resultaten voor ille flottante jeroen meus
Jeroen Meus - Ile flottante met vanillesaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ile-flottante-met-vanillesaus
... Ile flottante met vanillesaus - Dit sneeuwwitte drijvende eiland is een van de eerste gerechten die de jonge jeroen leerde bereiden op de hotelschool. Het hoeft dus niet te verrassen dat deze klassieker nog steeds een van zijn all-time favourites is. Gebruik indien ...
https://koken.vtm.be/recept/ile-flottante-1
... Žle flottante - Klop met een mixer de eierdooiers witschuimig met de suiker. Zet de melk op het vuur met de overlangs gesneden vanillepeul en breng aan de kook. Voeg de melk langzaam toe bij het eierdooiermengsel en doe opnieuw in de pan. Zet op het vuur en laat zachtjes ...
Ile flottante | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/ile-flottante
... - Neem 4 eiwitten en 8 el suiker en doe ze in een mengkom. Klop alles op tot een stevig geheel. Verwarm 1 l melk en doe er een vanillestokje in. Als de melk begint de koken, zet je het vuur lager. Vorm quenelles van de meringue en leg ze voorzichtig op de melk. Laat ze 4 min koke ...
https://koken.vtm.be/start-cook/recept/ile-flottante
... Ile flottante - Warm de melk op met het vanillestokje. Haal het merg uit het stokje want daar zit de meeste smaak in. Doe dit met de punt van een mes of met een koffielepeltje. Roer goed door elkaar met een garde zodat de vanille overal in de melk verspreid wordt. ...
île flottante met karamelsaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/masterchef/recept/ile-flottante-met-karamelsaus
... île flottante met karamelsaus - Créme anglaise: Laat de melk en de room opkoken, samen met het vanillemerg en de vanillestok. Klop intussen de dooiers wit, samen met de suiker. De verwarmde melk bij het opgeklopte dooiermengsel gieten en dit terug op een laag vuurtje ...
Ile flottante met roze pralines | VTM Koken
https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/ile-flottante-met-roze-pralines
... Ile flottante met roze pralines - Doe de melk in een grote pan, voeg het vanillestokje toe en breng aan de kook. Klop de eiwitten met de 30 g suiker stijf. Schep er telkens een lepel van in de kokende melk. Laat 2 minuten koken, keer ze om met een vork en laat nog ...
Zo maak je een Ile flottante | VTM Koken
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zo-maak-je-een-ile-flottante
... g Neem 4 eiwitten en 8 el suiker en doe ze in een mengkom. Klop alles op tot een stevig geheel. Verwarm 1 l melk en doe er een vanillestokje in. Als de melk begint de koken, zet je het vuur lager. Vorm quenelles van de meringue en leg ze voorzichtig op de melk. Laat ze 4 mi ...
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/ile-flottante
... Île flottante - Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de crème anglaise: breng de melk aan de kook met een vanillestokje dat je in twee splijt en de zaadjes eruit schraapt, 50 gr suiker. Scheid de dooiers van het eiwit, klop de dooiers op en voeg een klein beetje ...
Ile flottante | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/ile-flottante
... ooie merengue. Het is ook belangrijk dat je niet stopt vooraleer het eiwit stevig geklopt is. Warm de melk met de opengesneden vanillestok op in een brede kom. Zo zullen de 'quenellen' (eivormige balletjes) niet kapot gaan. De vanillestok moet opengesneden worden, want het merg binnenin geeft de meeste smaak af. Laat de melk niet te fel koken, anders kookt het eiwit direct kapot. De warmte moet er langzaam kunnen in gaan. Vorm met 2 eetlepels een quenelle van de merengue en pocheer die in de melk voor 3 Ã 4 minuten langs elke kant. Maak alle quenellen even groot, zoda ...
ÃŽle flottante van Sofie Dumont | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/ile-flottante-van-sofie-dumont
... Bereiding Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de crème anglaise: breng de melk aan de kook met een vanillestokje dat je in twee splijt en de zaadjes eruit schraapt, 50 gr suiker. Scheid de dooiers van het eiwit, klop de dooiers op en voeg een klein beetje warme melk ...