Resultaten voor icing maken

Icing op taart | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/icing-op-taart

... urende een 5-tal minuten. Voeg het maïszetmeel en citroensap toe en laat nog even draaien. Voeg eventueel kleurstof toe. Laat de icing een half uur opstijven. Doe de icing in een spuitzak en spuit de gewenste versiering op de taart. Tip: Gebruik vers eiwit i.p.v. ...

Peachblossom cake | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/peachblossom-cake

... vorm. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 45 min. Haal uit de oven en laat goed afkoelen. Smelt de boter voor de icing. Giet de gesmolten boter bij de icing suiker en giet de rode kleurstof erbij. Voeg warm water toe en meng tot de icing smeerbaar is. Bedek de cake met het glazuur en laat opstijven. Ingrediënten voor de cake 190 gr echte boter 250 gr kristalsuiker 5 druppels vanille essence 1 el perziksiroop 178 ml melk 225 gr bloem 90 gr maïzena 6 eiwitten 2 druppels azijn 1 el rode kleurstof voor de icing 10 gr boter warm water 200 gr icing suiker rode kleurstof ...

Jeroen Meus - Pindataart met appel, royal icing en gekarameliseerde nootjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pindataart-met-appel-royal-icing-en-gekarameliseerde-nootjes

... Pindataart met appel, royal icing en gekarameliseerde nootjes - Een prachtig taartje met de volle smaak van pinda's afgewerkt met royal icing en onweerstaanbare pindanootjes met krokante karamel. Dat klinkt niet alleen fantastisch, het smaakt ook zo! - Vet een ...

Gingerbread Koekjes recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/gingerbread-koekjes/

... mberpoeder als kruiden. Hierdoor zijn de koekjes lekker kruidig en goed op smaak. We hebben ze leuk versierd met een zelfgemaakte icing van poedersuiker en melk. Super leuk om samen met de kinderen voor Kerst te maken. Het maken van het deeg voor de Gingerbread koekjes Met het maken van deze koekjes moet er rekening worden gehouden met dat het deeg 4 uur in de koelkast moet om op te stijven. De roomboter moet ook op kamertemperatuur zijn voor het maken van het deeg. Meng de roomboter met de suiker en de schenkstroop (die je normaal over pannenkoeken doet) tot een egaal mengsel. Voeg een ei toe en meng het tot het ei volledig is opgenomen in het deeg. In een andere kom zeven wij het bloem samen met de kruiden en het snufje zout. Schep de kruidenbloem bij de roomboter en eimengsel in delen. Dit doen we om te voorkomen dat het deeg taai wordt. Als het volledig gemengd is scheppen wij het in vershoudfolie en plaatsen wij het minimaal 4 uur in de koelkast , zodat het deeg ...

Carolines blog: Persian Love Cake

https://carolinebrouwer.blogspot.com/2016/05/persian-love-cake.html

... 1 tl bakpoeder - flinke snuf zout Voor de siroop: - 2 el fijne kristalsuiker - sap van een ½ citroen - ½ el rozenwater Voor de icing: - 150 g poedersuiker - sap van 3/4 citroen - 1 tl koud water Voor de decoratie: - 2 el grofgehakte pistachenootjes - 2 el rozenblaadjes Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 160' C boven-en onderwarmte en vet een springvorm van 22 cm in en beleg de bodem met bakpapier, 2. Doe de boter met de suiker in een kom en klop met de mixer licht en romig. Klop daarna één voor één de eieren erdoor. 3. ...

Carolines blog: Persian Love Cake

https://carolinebrouwer.blogspot.com/2016/05/persian-love-cake.html

... 1 tl bakpoeder - flinke snuf zout Voor de siroop: - 2 el fijne kristalsuiker - sap van een ½ citroen - ½ el rozenwater Voor de icing: - 150 g poedersuiker - sap van 3/4 citroen - 1 tl koud water Voor de decoratie: - 2 el grofgehakte pistachenootjes - 2 el rozenblaadjes Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 160' C boven-en onderwarmte en vet een springvorm van 22 cm in en beleg de bodem met bakpapier, 2. Doe de boter met de suiker in een kom en klop met de mixer licht en romig. Klop daarna één voor één de eieren erdoor. 3. ...

Red Velvet Cupcakes recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/red-velvet-cupcakes/

... loem mengsel erbij beetje voor beetje. Dit kan wel ongeveer 10/15 minuten duren voordat het volledig erin is opgenomen. Plaats de icing in een spuitzak en spuit een swirl op de cupcakes. Wij hadden nog een kleine cupcake over en deze hebben we verpulverd en eroverheen gestrooid. Geniet ervan! Cupcake beslag Ermine icing Red Velvet Cupcakes gebakken ...

Jeroen Meus - Amarettotaart met café glacé - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/amarettotaart-met-cafe-glace

... rm.Meng ondertussen het eiwit met het citroensap en zeef de bloemsuiker erbij. Meng in de keukenmachine tot een hagelwit glazuur (icing).Ontvorm de taart en smeer de icing erover met een spatel of mes. Voor de liefhebbers: strooi er een klein snuifje gemalen koffie over.De café glacé of affogato Vul een koffietas voor 3/4de met vanille-ijs. Maak met een lepel een putje in het midden van het ijs en giet er een verse espresso in. Serveer bij de taart. ...

Amandel-koffiecake met Vietnamese ijskoffie | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/amandel-koffiecake-met-vietnamese-ijskoffie

... e oven voor een uur. Ontvorm en laat afkoelen. Klop de roomkaas, vanillemerg, bloemsuiker en koffie op. Versier de taart met deze icing. Voor de koffie: Week de dadels kort in water. Giet ze af en mix met amandelmelk. Vul glazen met ijs. Voeg de koffie toe. Giet er de amandel-dadelmelk op. Smakelijk. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...

Zelfgemaakte Sprinkels recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/diy-sprinkels/

... voor iedere feestdag kan maken. Bijvoorbeeld hartjes voor valentijn, kerstboompjes voor kerst en paaseieren voor pasen. Van deze icing kan je ook grotere en gedetailleerde sprinkels maken. Als je deze laagjes lang genoeg laat drogen, kan je er namelijk nog een tweede laag overheen tekenen. Lees nu snel verder over hoe je deze zelfgemaakte sprinkels kunt maken. Bereiding van deze zelfgemaakte Sprinkels We beginnen met het maken van de basis sprinkels mix. De mix voor meringue van dr. Oetker heb ik gebruikt voor dit recept voor de meringue poeder. Meng de poedersuiker, meringue poeder en het water. Verdeel vervolgens dit papje in verschill ...