Resultaten voor hoe peterseliewortel klaarmaken

Soep van peterseliewortel met kalkoen

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/soep-van-peterseliewortel-met-kalkoensnippers

... Soep van peterseliewortel met kalkoensnippers - peterseliewortel is een variëteit van de peterserlie maar lijkt heel sterk op pastinaak. Van deze vergeten groente kan je een heerlijk soep maken. - Maak de peterseliewortel en de ui schoon snij in grove stukken ...

Peterseliewortel soep

http://www.omasrecepten.com/recepten/Soepen/Peterseliewortel%20soep.html

... class="recipe">Peterseliewortel soepje kan de peterseliewortel vervangen door pastinaak.Ingrediënten : peper en zout2 eetlepels maggi julienne600 g peterseliewortel1 prei2 aardappelen3 takjes selder2 kippenbillen200 g kippengehakt1 ajuin2 bouillonblokjes(kip) Bereiding ...

Jeroen Meus - Omelet met eekhoorntjesbrood en peterseliewortel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/omelet-met-eekhoorntjesbrood-en-peterseliewortel

... Omelet met eekhoorntjesbrood en peterseliewortel - Het beste comfortfood als het wat kouder wordt: een dikke omelet met kakelverse eieren, eekhoorntjesbrood en peterseliewortel. Eekhoorntjesbrood (porcini of cèpes) kun je in de herfst overal krijgen. peterseliewortel ...

Konijnenragout met groenten

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/konijnenragout-met-groenten

... Konijnenragout met groenten - Konijnenragout met groenten - Snijd het spek in reepjes.Snipper de ui fijn de pastinaak en peterseliewortel in blokjes.Snijd de wortels in ringen en de romanesco in roosjes.Kleur de stukken konijn samen met spek en fijngesneden ui ...

Recept voor linzenschotel met selderie en wortels in brood | njam!

http://www.njam.tv/recepten/linzenschotel-met-selderie-en-wortels-brood

... Bereiden: Was de linzen in koud water en laat ze goed uitlekken. Verhit een beetje olie in een kookpan en stoof de uien tot ze glazig zijn. Voeg de wortels, peterseliewortel, selderie en de kruiden erbij en laat eventjes smoren. Voeg de linzen erbij en laat eventjes ...

Eetplezier: Wortelpeterselie of peterseliewortel

http://eetplezier.blogspot.be/2012/11/wortelpeterselie-of-peterseliewortel.html

... Wortelpeterselie of peterseliewortel De wortelpeterselie (of peterseliewortel) behoort tot de groep der vergeten groenten. Deze tot 15 cm lange, witte penwortel is mondjesmaat verkrijgbaar van november tot februari. Verwacht hem niet bij Appie, maar bij een natuu ...

Gegrilde wortelpeterselie met ardeense ham | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gegrilde-wortelpeterselie-met-ardeense-ham

... Gegrilde wortelpeterselie met ardeense ham - Schil de peterseliewortel en snij in twee in de lengte. Verdeel elke helft en 4 gelijke stukken. Wrijf in met arachideolie en grill. Afwerking: Breng met een borsteltje een brede veeg van de graanmosterd aan in het midden ...

Jeroen Meus - Winterse minestrone - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/winterse-minestrone

... Winterse minestrone - Seizoensgroenten als rapen, spruiten, savooikool, pastinaak en peterseliewortel geven de volle smaak aan deze Italiaanse klassieker. Voeg de korst van een stuk Parmezaan en een stevige ‘runderbavette’ toe aan de winterse minestrone ...

Recept voor kabeljauw in een eigentijds jasje | njam!

http://www.njam.tv/recepten/kabeljauw-een-eigentijds-jasje

... ongeveer 4 tot 5 mm. Laat het geheel opstijven en plaats in de koeling. Steek voor de bordschikking de gelei uit in rondjes, rechthoekjes, vierkantjes, … bereiden: maak de pesto van bladpeterselie: Mix de bladpeterselie met een fikse geut olijfolie tot een mooie gladde emulsie. Breng op smaak met peper en zout en voeg enkele druppels citroensap toe. Roer om en zet afgedekt en koel weg. maak de espuma van aardappel met bladpeterselie: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen goed gaar, giet af en behoud een weinig van het kookvocht. Breng ondertussen de melk aan de kook met de blaadjes van de peterselie. Laat een weinig inkoken (ongeveer 1/5) en mix het geheel fijn met een staafmixer. Plet de aardappelen en voeg de peterseliemelk door een zeef toe.  Roer om tot een vloeibare massa en breng op smaak met peper en zout. Giet het geheel in een sifon ...

Recept voor salade van gestoomde groenten met parmezaan en verse kruiden | njam!

http://www.njam.tv/recepten/salade-van-gestoomde-groenten-met-parmezaan-en-verse-kruiden

... bereiden: Was, schil en snijd de groenten in de gewenste vorm.  Stoom de tomaatjes 1 minuut op 95°C, dompel in ijswater en ontvel. Stoom de blokjes peterseliewortel 3 minuten op 120°C. Stoom daarna de groene asperges 2 minuten op 120°C en de lente-ui 1 minuut ...