Resultaten voor hertenbiefstuk jeroen meus met portsaus en appel

Uit de keuken van Levine: Hertenbiefstuk met portsaus

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/12/hertenbiefstuk-met-portsaus.html

... lieft geen margarine of bakboter uit die handige knijpflessen. Echt niet doen hoor!Hertenbiefstukjes met portsaus Recept printen4 hertenbiefstukken (± 150 gram per stuk)zout, versgemalen zwarte peper50 gram roomboter Saus:3 dl rode port (ruby)2 dl wildfond 4 takjes verse tijm2 theelepels vloeibare honingzout, versgemalen peper40 gram ijskoude roomboter, in blokjes (eventueel in de vriezer leggen)Breng de port in een steelpan aan de kook, voeg de wildfond en de takjes tijm toe en laat zachtjes tot de helft inkoken. Zet apart.Laat de hertenbiefstukken minstens een half uur op temperatuur komen. Dep ze droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout en versgemalen peper (doe dit pas vlak voordat je ze gaat bakken). Verhit de koekenpan voor, voeg de boter toe en wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken. Bak de biefstukken ± 6 minuten, eerst de ene kant dan de andere kant. Haal uit de pan en verpak in aluminiumfolie.Verwijder het grootste deel van de bakboter en blus de pan af met 2 - 3 eetlepels water. Roer de aanbaksels van de bodem los. Voeg de portsaus toe, breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken. Roer de honing door de saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper.Schenk de saus door een zeefje weer terug in de steelpan (deze stap niet overslaan). Breng de saus weer aan de kook. Haal de pan van het vuur en klop er met een garde de ijskoude klontjes boter (niet allemaal tegelijk toevoegen) door.Schep wat saus op voorverwarmde borden en leg de biefstukken (eventueel eerst in mooie plakken snijden) erop. Serveer de rest van de saus er apart bij.Eet smakelijk!NB: foto's volgen nog. Alhoewel ik dit gerecht al enkele maken gemaakt heb is er geen goede foto van te vinden in mijn fotoarchief. Geplaatst door Levine op 23:57 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Feestdagen, Hoofdgerechten met wild ...

Biefstuk met champignon-portsaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/silvo/biefstuk-champignon-portsaus

... Biefstuk met champignon-portsaus 2 personen 0 min voorbereiden 15 min bereiden 0 min wachten waardering6.2obv 9 waarderingen HoofdgerechtVleesHollands Ingrediënten 250 g biefstuk 2 eetlepels vloeibaar bakproduct 125 g champignons, in plakjes 1½ theelepel Silvo Zwarte peper ...

Uit de keuken van Levine: Eendenborst met portsaus

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/12/eendenborst-met-portsaus.html

... Eendenborst met portsaus Ik ben gek op eendenborst en we eten het dan ook regelmatig. Zoals gisteren met een supersnelle saus met rode port en bessengelei. Een trucje om te controleren of het vlees mooi rosé is: druk met een vinger net naast het midden van de muis van je ...

Zuurkool met knolselderijpuree en portsaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/alpro-soya/zuurkool-knolselderijpuree-portsaus

... Zuurkool met knolselderijpuree en portsaus 4 personen 0 min voorbereiden 45 min bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 9 waarderingen HoofdgerechtVegetarischHollands Ingrediënten 2 uien, fijngesnipperd Alpro soya Bakken & Braden 6 jeneverbessen, gekneusd 2 takjes tijm ...

Uit de keuken van Levine: Kalkoenfilet met cranberry portsaus

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2006/12/kalkoenfilet-met-cranberry-portsaus.html

... Kalkoenfilet met cranberry portsaus Er zijn weer volop verse cranberries verkrijgbaar, maar in deze saus heb ik cranberrycompote uit een pot gebruikt. Ik kwam die pot tijdens het opruimen van mijn voorraadkeukenkastje tegen en vond dat ie nodig op moest. Het potje is nog lang ...

Jeroen Meus - Zwarte pens met appel/pruimenmoes en gekookte aardappel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zwarte-pens-met-appelpruimenmoes-en-gekookte-aardappel

... Zwarte pens met appel/pruimenmoes en gekookte aardappel - Dit is Dagelijkse kost om oprecht gelukkig van te worden: worst met een gekookt patatje en appelmoes. Geen wonder dat dit bord regelmatig op tafel verschijnt ten huize Meus. Bij jou ook? - Haal de pensen uit ...

Jeroen Meus - Gebakken kaastaart met rabarber, appel en gember - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-kaastaart-met-rabarber-appel-en-gember

... Gebakken kaastaart met rabarber, appel en gember - Dit is waarschijnlijk de makkelijkste en zeker een van de lekkerste taarten in de geschiedenis van Dagelijkse kost. Dus gewoon maken en aanvallen! - Spoel de rabarber onder koud water, schil hem en snijd hem in stukken.Schil ...

Makkelijk recept: ham in portsaus | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/makkelijk-recept-ham-in-portsaus/

... Makkelijk recept: ham in portsaus Pas na vijf keer bellen vonden we ergens een tafel in een restaurant, afgelopen zaterdag. C’est complet, monsieur! Vol. La Saint-Valentin blijkt flink gevierd, in Frankrijk, ook al is het net zo nieuw als bij ons. En dus aten we een ...

Jeroen Meus - Stoofpot van kip met appel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-van-kip-met-appel

... Stoofpot van kip met appel - Zacht gegaarde stukken kip met de ronde smaak van appelen, witloofsla en aardappelkroketten. - Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de braadkip in stukken en kruid met peper en zout. Bak de stukken kip in een grote pot met bruisende bo ...

Jeroen Meus - Stoofpot van kip met appel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-van-kip-met-appel

... Stoofpot van kip met appel - Zacht gegaarde stukken kip met de ronde smaak van appelen, witloofsla en aardappelkroketten. - Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de braadkip in stukken en kruid met peper en zout. Bak de stukken kip in een grote pot met bruisende bo ...