Resultaten voor hamschijf koken
Erwtensoep met chorizo - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/erwtensoep/erwtensoep-chorizo
... 1:30 uur bereiden 0 min wachten waardering8.3obv 24 waarderingen HoofdgerechtVleesHollands Ingrediënten 500 g spliterwten 300 g hamschijf (schenkel, eventueel vervangen door een hamlap) 1 schouderkarbonade 1 speklapje 1 kleine prei, fijngesneden ½ struik bleekselderij, in kleine blokjes 1 kleine winterwortel, in kleine b ...
Hamschijf met cider en mosterd | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/hamschijf-met-cider-en-mosterd/
... van het eiland zelf, is beduidend beter dan het gerecht. ’s Avonds maakt vriendin Mieke haar rouelle de porc au cidre, hamschijf met cider en mosterd. En dat is nu weer wel volkskeukenwaardig, opbeurend lekker, troostend van smaak en aroma, en uiterst geschikt voor seizoenen met laag licht, aan de Middellandse Zee of in Purmerend. Punt is slechts dat de hamschijf niet een heel courant stuk vlees is in Nederland. Nou ja, dan bevraag je je slager. En desnoods vervang je het door een stuk procureur, varkensnek. Neem een flinke braadpan. Braad het vlees even goed aan in de boter en de olie, aan beide zijden, tot het een kleurtje heeft. Haal uit de pan en fruit nu de wortel en ui in het vet, een minuut of 5. Doe het vlees terug, giet de cider erbij, voeg de kruiden en de kruidnagel en zout toe. Sluit de pan, zet in de oven op 160 graden (voorverwarmen hoeft niet) en laat rustig 2 uur garen. Draai in die tijd elk half uur het vlees om. Roer vlak voor het serveren de mosterd los met wat stoofvocht. Verwijder de takken kruiden en meng de aangelengde mosterd door de saus. Warm nog heel even door en controleer op smaak. De saus is vrij dun, dus eet met gekookte aardappels. hamschijf met cider Voor 6 personen 1 hamschijf van ruim 1 kg 2 eetlepels boter 2 eetlepels olie 2 worteltjes, in plakjes 2 uien, grof ...
De keuken van Johanna: Erwtensoep
http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2013/01/erwtensoep.html
... ensoep en de hachee zullen morgen zelfs nog lekkerder zijn.Erwtensoep met rookworst en spek Ingrediënten: 500 gram spliterwten 1 hamschijf (ongeveer 500 gram) 1 stukje doorregenspek (ongeveer 200 gram) 2 liter water 2 uien 2 preien 200 gram knolselderij 1 winterwortel 1 aardappel, geschild 2 rookworsten Zout en peper naar smaak Bereiding: Was de spliterwten met koud water. Breng het water met de hamschijf en het spek langzaam aan de kook. Schep het schuim eraf. Voeg de spliterwten toe en laat alles met het deksel op de pan op een laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de groenten in stukjes. Haal de hamschijf uit de pan, verwijder bot en overtollig vet en snijd het vlees in stukjes. Voeg de groenten, de stukjes vlees en de rookworst aan de soep toe en laat nog 30 minuten zachtjes koken. Regelmatig blijven roeren. Haal het spek en de rookworst uit de pan en snijd in stukjes. Voeg deze wederom aan de soep toe. Breng op smaak met peper en zout. Smullen maar! Geplaatst door Johanna op 15:50 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Soep ...
De keuken van Johanna: januari 2013
http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2013_01_01_archive.html
... ensoep en de hachee zullen morgen zelfs nog lekkerder zijn.Erwtensoep met rookworst en spek Ingrediënten: 500 gram spliterwten 1 hamschijf (ongeveer 500 gram) 1 stukje doorregenspek (ongeveer 200 gram) 2 liter water 2 uien 2 preien 200 gram knolselderij 1 winterwortel 1 aardappel, geschild 2 rookworsten Zout en peper naar smaak Bereiding: Was de spliterwten met koud water. Breng het water met de hamschijf en het spek langzaam aan de kook. Schep het schuim eraf. Voeg de spliterwten toe en laat alles met het deksel op de pan op een laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de groenten in stukjes. Haal de hamschijf uit de pan, verwijder bot en overtollig vet en snijd het vlees in stukjes. Voeg de groenten, de stukjes vlees en de rookworst aan de soep toe en laat nog 30 minuten zachtjes koken. Regelmatig blijven roeren. Haal het spek en de rookworst uit de pan en snijd in stukjes. Voeg deze wederom aan de soep toe. Breng op smaak met peper en zout. Smullen maar! Geplaatst door Johanna op 15:50 3 opmerkingen: Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Soep ...
Gordon Ramsay: Londense erwtensoep - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/erwtensoep/gordon-ramsay-londense-erwtensoep
... orbereiden 5 uur bereiden 0 min wachten waardering7.8obv 11 waarderingen VoorgerechtVleesOverige keukens Ingrediënten 1 gerookte hamschijf, ca. 1 kg, een nacht geweekt in ruim koud water 1 grote ui, doormidden 1 grote wortel, geschrapt, in drieën 1 stengel bleekselderij, boven- en onderkant afgesneden, in drieën 1 theelep ...
Recept erwtensoep | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/recept-erwtensoep/
... kworst in de soep. Voeg voor het serveren de bladselderij toe. Erwtensoep Voor 8 porties: 400 gram spliterwten 500 gram hamschijf 3 preien, in plakjes 1 grote aardappel, in stukjes 1/2 selderijknol, in kleine blokjes 1 rookworst ...
Recept erwtensoep | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/recept-erwtensoep-2/
... kworst in de soep. Voeg voor het serveren de bladselderij toe. Erwtensoep Voor 8 porties: 400 gram spliterwten 500 gram hamschijf 3 preien, in plakjes 1 grote aardappel, in stukjes 1/2 selderijknol, in kleine blokjes 1 rookworst ...
Zo maak je een Ile flottante | VTM Koken
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zo-maak-je-een-ile-flottante
... Bereiding Neem 4 eiwitten en 8 el suiker en doe ze in een mengkom. Klop alles op tot een stevig geheel. Verwarm 1 l melk en doe er een vanillestokje in. Als de melk begint de koken, zet je het vuur lager. Vorm quenelles van de meringue en leg ze voorzichtig op de melk. ...
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/varkenskop-koken
... Varkenskop koken - Kook de twee halve varkenskoppen gedurende 5 à 6 uur in de bouillon van groenten en kruiden tot al het vlees van het been valt. Snijd in stukken, kruid, voeg gesneden groenten toe en steriliseer (2 uur op 100°C in een pot kokend water). Ingrediënten ...
Ile flottante | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/ile-flottante
... Ile flottante - Neem 4 eiwitten en 8 el suiker en doe ze in een mengkom. Klop alles op tot een stevig geheel. Verwarm 1 l melk en doe er een vanillestokje in. Als de melk begint de koken, zet je het vuur lager. Vorm quenelles van de meringue en leg ze voorzichtig op de ...