Resultaten voor groenten suikertop klaarmaken

Eend met zwarte-pepersaus

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/195/eend-met-zwarte-pepersaus

... Eend met zwarte-pepersaus - Wie zegt dat wild klaarmaken moeilijk is - Maak de groenten schoon. Snij de courgette in halve plakjes en de lenteui in stukken. Laat de bamboe uitlekken. Snij de eendenborst in plakjes. Breng de bouillon aan de kook. Blancheer er kort de groenten ...

Jeroen Meus - Ribollita - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ribollita

... n snijd de stengels in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de courgette en de venkel in blokjes. Doe alle groenten bij de uien. 4. Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee bakken. 5. Snijd het hart uit de kool en snipper de blaadjes fijn. Doe ze bij de groenten. 6. Giet de witte bonen af. Doe ze bij de groenten. 7. Voeg de tomaten in blokjes toe. 8. Giet water bij de groenten tot ze net onder staan (ongeveer 3 liter). 9. Kruid de soep met cayennepeper, zout, steranijs, rozemarijn, tijm en laurier. Leg de korst van een stuk Parmezaan in de soepketel. 10. Zet een deksel op de soepketel en laat de soep op een klein vuur pruttelen tot de groenten gaar zijn. 11. Verhit een scheut olijfolie in een pan. Pel en kneus de knoflook. Bak het brood in de ...

Recepten - Ossobucco van bij ons

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Ossobucco_van_bij_ons

... papiertje. Je kan het ook in de oven klaarmaken op ongeveer140°C. Schil voor de garnituur de asperges en de wortelen. Snijd alle groenten in stukken en stoom ze apart gaar. Hak de verse kruiden. Smelt de boter in de pan en doe er de groenten en de kruiden bij. Warm even door en werk af met de geraspte schil van de citrusvruchten. Haal de schenkels uit de pan en verwijder het pepertje. Klop de tomaten los om de saus te binden. Giet door een zeef en roer er een klontje boter door. Serveer met tuinkers en een gestoomd aardappeltje.   Recept: Geert Van Der Bruggen ...

Mediterraans groentenbrood » Kokerellen

https://www.kokerellen.be/mediteraans-groentenbrood/

... Ik ben dol op groenten. In een salade, stoofpotje of soep, ik lust het allemaal! Maar af en toe heb je zo gewoon eens trek in iets anders. Gewoon eens een andere manier van klaarmaken. Daarom probeerde ik eens een vegetarische variant op het klassieke vleesbrood te maken, ...

Zelf kreeft klaarmaken (met citroenmayo) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/kreeft-met-citroenmayonaise/

... ld een bouillabaise of andere vissoep. Instructies Leg de kreeft een half uur in de vriezer. Intussen heb je mooi de tijd om alle groenten te hakken en de bouillon te trekken. Breng het water aan de kook en voeg de groenten en een flinke snuf zeezout toe. Laat dit een half uur opstaan. De citroenmayonaise kun je nu bereiden. Rasp daarvoor de schil van de citroen en meng dit met de mayonaise. Ook je frites of brood kun je op dit moment bereiden. Schep met bijvoorbeeld een zeef na een half uur alle groente uit de pan. Knip eventueel de elastieken van de kreeft los en kook de kreeft in ca. 5 minuten gaar. Na 5 minuten haal je de kreeft uit de pan en leg je hem op een grote snijplank neer. Steek de punt van je mes tussen de ogen en snijd zo de kreeft doormidden. Je zult flink wat kracht moet ...

Recept voor ovenschotel met worstjes en gemengde groenten | njam!

http://www.njam.tv/recepten/ovenschotel-met-worstjes-en-gemengde-groenten

... : Kook de plakjes aardappel en wortel 5 minuten voor in ruim gezouten water. Doe de broccoli erbij en kook 5 minuten mee. Giet de groenten af en bewaar het kookvocht. Spoel de groenten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de worstjes in dikke plakken. Verhit 1 ...

Spek met prei en tomaten

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/spek-met-prei-en-tomaten

... ehakte knoflook en de gehalveerde kerstomaatjes bij.Roerbak nog een paar minuten.Breng op smaak met peper uit de molen.Verdeel de groenten en het spek over de borden.Werk af met gehakte bieslook. Serveer meteen of bewaar in de frigo voor later bijvoorbeeld als lunch voor de volgende dag. ...

Oosterse couscous met gegrilde groenten » Kokerellen

https://www.kokerellen.be/oosterse-couscous-met-gegrilde-groenten/

... s met kokend water (ik doe er ook een bouillonblokje bij) en laat gewoon 10 minuutjes trekken. Klaar .. is .. kees! Mijn gegrilde groenten zijn zoals je ziet in dit gerechtje niet de traditionele Italiaanse klassiekers zoals de ui, courgette of aubergine. Ik ging voor een nieuwe combinatie van rode bietjes, pompoen en kikkererwt. Allemaal samen de oven in, een half uurtje roosteren en de hebt heerlijke krokante kikkererwten, zoete pompoenblokjes en smaakvolle bietjes. Vind je nu één van deze groenten niet lekker, kan je ze natuurlijk ook vervangen of gewoon weglaten. Ik maakte dit receptje ook al eens met wat granaatappelpitjes voor een zoete toets, een aanrader als je daar van houdt! ...

Jeroen Meus - Chili con carne soep - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chili-con-carne-soep

... er de uien in aan. Doe er de knoflook bij en laat even meestoven. 7. Doe de selder, wortelen en paprika bij de uien en laat alle groenten even stoven. 8. Kruid de groenten met komijnpoeder, chilivlokken en paprikapoeder. 9. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken. 10. Giet de bonen af en spoel ze onder koud water. Doe ze bij de groenten. 11. Doe de tomatenblokjes uit blik bij de groenten en giet er dan de warme bouillon bij. Kruid met een flinke snuif zout, enkele blaadjes laurier en takjes tijm. 12. Laat de soep 30 minuten op een zacht vuur garen met het deksel schuin op de soepketel. 13. Doe de gebakken balletjes en de rijst bij de soep. 14. Schep de soep in borden of kommen. 15. Werk ze af met een toef zure room, enkele gebroken nachochips en plukjes koriander. ...

Ovenschotel met asperges, kip en krieltjes » Kokerellen Snel en gezond

https://www.kokerellen.be/ovenschotel-met-asperges-kip-en-krieltjes/

... neer asperges niet in seizoen zijn? Kies voor broccoli, bloemkool of venkel als heerlijk alternatief. Eigenlijk passen bijna alle groenten wel in deze klassieke combinatie. Kijk dus wat er in seizoen is en pas eventueel de baktijd aan om de groenten niet te ver te garen. Voorbereiding en bewaren Je kan deze ovenschotel al op voorhand voorbereiden. Zo kan je de asperges en citroen al op voorhand snijden, de kip al kruiden en de krieltjes al wassen en snijden. Je kan zelfs de gehele ovenschotel al klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren tot je klaar bent om ze af te bakken. Ik bewaar de restjes van deze ovenschotel (als die er al zijn) in een bewaardoos met deksel in de koelkast. De restjes van deze ovenschotel met asperges blijven nog zo’n 2 dagen na het bakken goed. ...