Resultaten voor groenten gratin
Gratin van kersen | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gratin-van-kersen
... gratin van kersen - Klop twee eieren en 1 eidooier met de suiker tot een wit schuim. Voeg er de broyage aan toe en meng met een pannenlikker. Klop de gekoelde room op en voeg die daarna bij het geheel. Hiermee kan je straks gratineren, dit is een ‘appareil à gratin’. ...
Groente gratin met courgette en zoete aardappel | Lekker en Simpel
https://www.lekkerensimpel.com/groente-gratin/
... zijkanten van de ovenschaal. Bedek de bodem (dakpansgewijs) van de ovenschaal met courgette, zoete aardappel en tomaat. Breng de groenten op smaak met zout en peper en giet circa 1/3 van het slagroom mengsel over de groenten. Vervolgens weer een laagje courgette, zoete aardappel en tomaat, daarna weer 1/3 van het room mengsel, groenten en als laatste de rest van het roommengsel. Strooi als laatste de geraspte kaas over het geheel. Officieel hoort er geen kaas over de gratin, maar het maakt het wel net even nog wat lekkerder. Bak de gratin circa 55 minuten in de oven. Als de bovenkant te bruin wordt, dek je de ovenschaal af met wat aluminiumfolie. 1 courgette, 2 tomaten, 2 zoete aardappels, 150 ml slagroom, 2 tl Provençaalse kruiden, 1 teen knoflook, zout e ...
Gratin met spruitjes en geitenkaas
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/85/gratin-met-spruitjes-en-geitenkaas
... gratin met spruitjes en geitenkaas - Een alles-in-één gerechtje - Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Maak de spruitjes schoon en snij ze in kwartjes. Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de spruitjes met de aardappelen in een met boter ...
Gratin van kabeljauw en groenten met verse kruiden | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gratin-van-kabeljauw-en-groenten-met-verse-kruiden
... gratin van kabeljauw en groenten met verse kruiden - Verwarm de oven op 175 °C. Snijd de aardappelen, knolselder en bloemkool in dunne schijfjes. Maak de champignons schoon en snijd de prei in grove stukken. Hak de knoflook en tijmblaadjes fijn en meng ze samen met de ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gratin-dauphinois
... gratin dauphinois - gratin dauphinois is ongetwijfeld de koning onder de gratins. Eenvoudig, maar o zo lekker. In geen tijd maak je met amper enkele ingrediënten een overheerlijke ovenschotel klaar. Met dit recept laat je je gasten smullen van heerlijke gratin aa ...
Gezondere aardappel gratin met spruitjes » Kokerellen Snel, gezond en makkelijk!
https://www.kokerellen.be/aardappel-gratin/
... als variant. Ik gebruik in dit recept 500g aardappelen (iets minder dan je standaard zou nemen) en 1000g spruitjes om lekker veel groenten binnen te krijgen. Spruitjes vullen enorm en zijn geweldig voedzaam dus je zal zéker niet met honger van tafel gaan. Je kan trouwens ook gerust de aardappelen bijvoorbeeld door bloemkool vervangen om zo een volledige groeten gratin te maken. De saus voor deze aardappel gratin maken we met wat gemalen kaas (des te sterker de smaak, des te minder je moet gebruiken), light room (al dan niet plantaardig) en een eetlepel mosterd. Ook al ben je geen die hard fan van mosterd (ik ook niet trouwens), dit brengt de saus gewoon een extra laagje smaak zonder dat je de mosterd echt proeft. Aardappel gratin – toevoegingen Nood aan vis of vlees? Dat kan perf ...
Lamsbout in persillade met een gratin van raapjes
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/lamsbout-in-persillade-met-een-gratin-van-raapjes
... hotel. Strijk ergens halverwege de laagjes de mierikswortelpasta uit. Verwijder de look en giet het hete roommengsel over de groenten. Strooi er de kaas over en zet zo’n 30 tot 40 minuten in de oven bij het vlees.Snijd de kool in julienne en blancheer in gezouten kokend water. Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.Kook de room in met peper zout en nootmuskaat en warm er de kool terug in op.Laat het vlees 10 minuten rusten voor je het aansnijdt. Serveer met de gratin en de kool. ...
Recept voor Gratin Dauphinois | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/gratin-dauphinois/
... Menugang: Bijgerecht Bereidingstijd: 80 min Ingrediënten - voor 4 personen 2 kg aardappelen Toevoegen 2 teentjes look Toevoegen 400 gr gemalen kaas Toevoegen 1/2 l melk Toevoegen 1/2 l room Toevoegen 1 blaadje laurier ...
Gratin dauphinois, romige aardappelovenschotel | Lekker en Simpel
https://www.lekkerensimpel.com/gratin-dauphinois/
... gratin dauphinois Gratin, een heerlijke en romige aardappel ovenschotel met slagroom en tijm. Genieten! Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en schaaf ze met bijvoorbeeld een mandoline in dunne plakjes. Meng in een kom of maatbeker de melk, slagroom, ...
Aardappelgratin met spinazie en gehakt
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gratin-van-aardappel-spinazie-en-gehakt
... gratin van aardappel, spinazie en gehakt - De gratin is de koning onder de ovenschotels. Maak deze gratin met gehakt en spinazie wordt iedere maaltijd een feest. - Kook de aardappelen gaar in gezouten water giet af en pureer. Voeg boter en melk toe. Kruid met peper en ...