Resultaten voor groene pepers

Groene gazpacho - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/groene-gazpacho/

... groene gazpacho Ik maakte al eerder 'echte' gazpacho en een gele variant. Dat is niet alles, want je kunt ook een lekkere groene gazpacho maken. Lekker fris door de komkommers, munt en limoen en toch een betje pit door de jalapeño pepers. Snijd wel de zaadlijsten uit ...

Lamsvlees met paprika en pepers (tas kebabi) - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamsvlees/lamsvlees-paprika-pepers-tas-kebabi

... htVleesMediterraan Ingrediënten 500 g lamsbout zonder been, of ander mals lamsvlees, in reepjes gemalen komijn olijfolie 3 milde groene (Turkse) pepers, in dunne ringen 1 rode (Spaanse) peper, fijngehakt 2 uien, gesnipperd 2 rode (punt)paprika's, in reepjes 8 kleine of 4 grote trostomaten, in partjes Bereiden Bestrooi de reepjes lamsvlees met zout, peper en komijn.Verhit een beetje olie in de grootste pan en fru ...

Citroenrijst | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/citroenrijst

... n op halfhoog vuur, bak de mosterdzaadjes 20 seconden, voeg de asafoetida, chana dhal, urad dhal, halve rode pepers en de gehakte groene pepers toe, en laat ze bakken tot de linzen goudbruin zijn. Roer er de kurkuma door, zet de pan van het vuur en laat het mengsel tot kamertemperatuur afkoelen.  Roer sap van de citroenen door de specerijen, giet het mengsel over de rijst, voeg naar smaak zout toe en meng alles goed. Garneer het gerecht met de gebakken nootjes en curryblaadjes.  Ingrediënten 500 g rijst 1 el zonnebloemolie 1 tl zwart mosterdzaad 1 snuifje asafoetida 1 tl chana dhal (gele spliterwten) 1 tl urad dhal (zwarte linzen) 2 gedroogde rode pepers 2 kl groene chilipepers ½ tl kurkuma 3 citroenen 1 el cashewnoten 1 el pin ...

Mexicaanse streetsalade met courgette, paprika en mais | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mexicaanse-streetsalade-met-courgette-paprika-en-mais

... Mexicaanse streetsalade met courgette, paprika en mais - Gebruikt u de barbecue, steek deze dan aan. Breng een pan water aan de kook en kook de maiskolven 10 min. Laat uitlekken.  Snijd ondertussen de paprika's in grote stukken en doe met de courgette en rode pepers ...

Tuin van groene asperges Régalys in een fris lentejasje | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/tuin-van-groene-asperges-regalys-in-een-fris-lentejasje

... Tuin van groene asperges Régalys in een fris lentejasje - Begin met de hazelnoten en de noten lichtjes te roosteren in een pan. Laat afkoelen. Reduceer tot poeder (voor de “terreau”) met de houtskool, met behulp van een peterseliesnijder. Snijd de asperges (niet ...

Garnalencurry uit Goa - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/curry/curry/garnalencurry-goa

... uien, gesnipperd 3 teentjes knoflook 1 eetlepel geraspte gemberwortel 1 theelepel kurkuma 3 eetlepels plantaardige olie 2 kleine groene pepers, overlangs doormidden gesneden 1 kg garnalen, gepeld, de zwarte darmkanaaltjes verwijderd 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden 500 ml kokosmelk 1 theelepel citroensap ½ theelepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker Bereiden Bak de rode pepers, het korianderzaad en de komijn 3 minuten op matig vuur, tot hun aroma vrijkomt. Haal ze uit de pan en laat ze even afkoelen. Maal ze daarna ...

Cambridge recepten: Piripiri marinade...

http://cambridgerecepten.blogspot.be/2010/08/piripiri-marinade.html

... Piripiri marinade... Nodig: * 8 rode pepers * 6 tenen knoflook * 3 eetl. paprikapoeder * 1 eetl. peper * 1 dl citroensap * 1.50 dl olijfolie Bereiding: * Eventueel de pitjes uit de pepers halen maar als je van pikant houd hoeft het niet. * Knoflook schoonmaken * Doe ...

Pompoen curry met kikkererwten en lamsvlees - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/pompoen/pompoen-curry-kikkererwten-lamsvlees

... en HoofdgerechtVleesIndiaas Ingrediënten 250 g gekookte kikkererwten of 125 g gedroogde kikkererwten 2 kleine uien, gesnipperd 2 groene paprika's, in repen 2 scherpe rode pepers, in reepjes olijfolie om in te bakken 500 g fruitig pompoenvruchtvlees, in blokjes kerriepoeder, naar smaak mild tot scherp (evt. 1 zakje groene currypasta) 100 ml kokosmelk wat groentebouillon 400 g lamsfilet, in blokjes of reepjes ...

Aan tafel met Tanja: Sambal van Madame Jeanette-pepers

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2011/03/sambal-van-madame-jeanette-pepers.html

... Sambal van Madame Jeanette-pepers Omdat ik wat Madame Jeanettes had gekocht -gewoon voor de gein- moest ik er natuurlijk ook iets mee doen. En dan komt men toch al snel uit, althans ik wel, op een sambal van deze loeihete Surinaamse pepers. Indien ik sporadisch bij een ...

Griekse kaaskroketten en salade | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/griekse-kaaskroketten-en-salade

... jalapeno in stukjes. Hak de dille en munt grof.  Strooi alle groenten en kruiden over de tomaten. Leg er nog een paar opgelegde groene pepers bij. Besprenkel alles met olijfolie en Xeres azijn.  Snij de haloumi in sneetjes van 2 centimeter dik. Vul drie schalen met bloem, eiwit en sesamzaad. Kruid de sneetjes haloumi met zwarte peper. Haal door de bloem, daarna het eiwit en tenslotte het sesamzaad. Verwarm de friteuse op 180 graden.  Frituur de kroketten goudbruin. Haal voorzichtig uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Le ...