Resultaten voor groen boontjes met zure saus

Rolmops met boontjes, ui en aardappelsalade | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/rolmops-met-boontjes-ui-en-aardappelsalade

... e. Schil de aardappelen. Snij in fijne blokjes (brunoise). Stoom ze gaar in ongeveer vier minuten. Spoel en laat afkoelen. Dop de groene boontjes en stoom ook deze gaar in ongeveer vier minuten. Schrik of verfris dadelijk in koud water. Zo blijven ze mooi groen. Snij ze daarna in kleine stukjes. Pel de ui en snij zeer fijn. Snij de boontjes fijn. Hou een beetje ui apart ter decoratie. Doe de boontjes en de ui samen in een kom. Voeg de aardappelblokjes toe. Kruid de aardappelsalade met peper en zout. Voeg de zure room en mayonais ...

Hollandse maatjes met groene boontjes en zure room | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/hollandse-maatjes-met-groene-boontjes-en-zure-room

... Hollandse maatjes met groene boontjes en zure room - Maak de maatjes schoon en snij ze in gelijke stukjes. Schik 2 stukjes tegen elkaar rechtopstaand op een bordje. Blancheer de boontjes heel kort en spoel in ijswater. Snij ze allemaal gelijk van grootte in partjes ...

Gestoomde groenten met zure roomdressing en Schotse wilde zalm | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gestoomde-groenten-met-zure-roomdressing-en-schotse-wilde-zalm

... Gestoomde groenten met zure roomdressing en Schotse wilde zalm - Snij de zalmfilets in fijne reepjes. Verwijder de bruine stukjes en zorg ervoor dat enkel de mooie, roze stukken overblijven. Kuis de boontjes. Snij roosjes uit de broccoli en portioneer ze zo dat ze even ...

Salade van linzen en boontjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/bills-food/recept/salade-van-linzen-en-boontjes

... et zout in een grote kom. Voeg de linzen toe en laat afkoelen. Blancheer de boontjes in een steelpan met kokend water tot ze mooi groen en knapperig mals zijn. Spoel af onder koud stromend water en laat dan goed uitlekken. Voeg de boontjes en rode paprika aan de linzen toe en meng voorzichtig. Werk eventueel af met peterselie. Ingrediënten 150 gr kleine groene boontjes zwarte peper zeezout snuifje extra fijne suiker 2 th lepels rode wijnazijn 1 th lepel citroensap 2 el olijfolie (Extra Vierge) 185 gr linzen uit Le Puy 1 rod ...

Salade van courgette en boontjes met ansjovisdressing

http://saskookt.blogspot.be/2015/07/salade-van-courgette-en-boontjes-met.html

... , mayonaise, olijfolie, het citroensap, peper en zout.Meng de citroenzeste, ansjovis en kappertjes erdoor.Meng de dressing met de groenten en laat goed koud worden in de koelkast. ...

Faux filet met boontjes | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/faux-filet-met-boontjes

... Faux filet met boontjes - Smelt boter en bak de faux filet mooi bruin langs beide zijden. Voeg er de versneden ui, sjalot, look, tijm en laurier bij. Zet gedurende 45 minuten in een oven van 160-170°C. Haal het vlees uit de ovenschaal. Blus met de rode wijn, water ...

Boontjes steriliseren | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/boontjes-steriliseren

... boontjes steriliseren - Breek de uiteinden van de boontjes. Doe de boontjes in steriliseerpotten. Doe de azijn, het zout en de bicarbonaat bij het water. Giet het koud water in de bokalen bij de boontjes. Was de rubbers van de steriliseerbokalen goed proper. Klem de ...

Lamscarré met boontjes in Ganda Ham | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/lamscarre-met-boontjes-in-ganda-ham

... Lamscarré met boontjes in Ganda Ham - Bak de lamskroontjes langs beide kanten bruin en plaats ze gedurende 10 minuten in een oven van 180°. Haal ze uit de oven en smeer ze in met mosterd. Meng het broodkruim met de look en peterselie de olie en strooi dit over de ...

Lamsgehakt in kool- en wijnbladeren | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/lamsgehakt-in-kool-en-wijnbladeren

... ut en peper. Daarna worden de bladeren gevuld met het gehakt. De rolletjes worden samen in weinig water zacht gaar gekookt. Fijne groene boontjes worden geblancheerd en vervolgens in ijswater gelegd. De boontjes worden in zeer dunne schijfjes gesneden. Ook de lente ui en bieslook worden in zeer fijn schijfjes gesneden. Daarna worden de boontjes met de bieslook en de lente ui met citroen, olijfolie en zout vermengt. De boontjes tartaar worden rond de rolletjes gelegd worden als een frisse ...

Steak Stroganoff met kroketjes en een fris slaatje | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/steak-stroganoff-met-kroketjes-en-een-fris-slaatje

... boontjes.  Voeg de olie en azijn toe net voor het uitserveren. Kruid met peper en fleur de sel. Meng goed onder elkaar. Blus de groenten voor de saus met wodka. Voeg de zure room toe en roer onder elkaar. Kruid af met peper en zout naar smaak. Kruid het vlees goed met peper en zout langs beide kanten. Smelt boter in een hete pan. Schroei het vlees dicht langs één kant. Draai om als er een mooi korstje is. Bak naargelang de gewenste bakwijze en dikte.  Frituur de kroketjes goudbruin. Serveer vlees met saus, slaatje en kroketten.  Ingrediënten 800 g kroketjes voor het slaatje 1 paksoi 150 g groene boontjes 2 zoete 'little gem'- harten (minisla) 2 el notenolie 2 el appelazijn een snuifje fleur de sel peper Voor de steak stroganoff 4 steaks (200 gram per persoon) 1 grote tomaat 1 gele paprika 150 g witte paddenstoelen 2 tenen look 1 tl zout 1 kl paprikapoeder 6 cl wodka ½ ui 250 g zure room ...