Resultaten voor griet op het vel klaarmaken

Griet met graanmosterd, tomaat en basilicum | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/griet-met-graanmosterd-tomaat-en-basilicum

... griet met graanmosterd, tomaat en basilicum - Leg de griet in een ovenschotel met olijfolie en kruid met PH Pepermix en zout. Smeer de filets in met de (graan)mosterd en beleg met sneetjes tomaat. Cutter de Panco met de look en verse basilicum. Beleg de griet met het ...

Griet met groentenjulienne gestoomd | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/griet-met-groentenjulienne-gestoomd

... de brocolli gedurende 2 minuten op 120 graden. Snijd de wortel, prei, selder en peultjes in een fijne julienne. Schik de gekruide griet op een stoomplaatje en schik daarop de groentenjulienne. Stoom in de stoomoven gedurende 3 minuten op 100 graden. Meng ondertussen de oliƫn, de sjalot en de balsamicoazijn en het citroensap. Maak ...

Griet met waterkerssaus

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/griet-met-waterkerssaus

... af en pureer ze. Hak het bosje waterkers voor de puree fijn en meng erdoor samen met de zure room. Kruid met peper en zout.Rol de grietfilets op steek de visrolletjes vast met een prikker en stoom ze in 7 à 10 min. gaar.Maal of hak de hazelnoten fijn. Meng de gehakte kruiden 1 eetlepel olijfolie en het citroensap erdoor en kruid met peper en zout. Serveer de visrolletjes met de puree saus en crumble. ...

Aardappelcrumble met griet en venkel

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/aardappelcrumble-met-kerstomaten-griet-en-venkel

... Aardappelcrumble met kerstomaten, griet en venkel - Met wat voorbereiding zet je deze aardappelcrumble met kerstomaten, griet en venkel snel op tafel. - Snijd de geschilde aardappelen en de venkel in kleine blokjes.Blancheer de aardappelen samen met de venkel 2 ...

Gewokte kropsla met vinaigrette van kropsla en gepocheerde griet | VTM Koken

https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/gewokte-kropsla-met-vinaigrette-van-kropsla-en-gepocheerde-griet

... Gewokte kropsla met vinaigrette van kropsla en gepocheerde griet - Snij de griet in gelijke moten en leg ze in een beboterde ovenschaal met daarbovenop citroenverbena, tijm en viskruiden. Giet hierop de warme groentebouillon, tot de vis voor de helft onderstaat, en ...

Griet met champignons en pastinaakpuree

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/griet-met-boschampignons-puree-van-pastinaak-kastanje-en-hazelnoot

... jalot en het gesnipperde knoflookteentje in de olijfolie. Voeg de champignons toe en roerbak kort. kruid met peper en zout.Bak de grietfilets eerst op de velkant gedurende 3 minuten in de rest van de boter draai om en bak de andere kant nog een minuutje verder. Kruid met peper en zout.Schik de griet met een streepje pastinaakpuree op de borden werk af met de knolselder-kastanjeblokjes en leg de boschampignons bovenop de griet. Strooi er de gehakte hazelnoot over en werk af met wat oregano. ...

Gepocheerde griet in dashibouillon met kliswortel, mosselen, hiziki en kervel | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/gepocheerde-griet-in-dashibouillon-met-kliswortel-mosselen

... Gepocheerde griet in dashibouillon met kliswortel, mosselen, hiziki en kervel - Voor de dashibouillon : laat in een klare gevogeltefond een handvol gedroogde bonitovlokken en enkele shiitakes samen met een geweekt stuk kombu een 20-tal minuten trekken. Zeef en breng ...

Griet op de graat gebakken met preistoemp

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/griet-met-kappertjessaus-en-preistoemp

... griet met kappertjessaus en preistoemp - De zachte textuur van de griet vormt een perfecte harmonie met de pittige kappertjessmaak en de smeuïge preistoemp. Een makkelijk meesterwerk die ieders smaakpapillen zal verwennen! - Kook de aardappelen gaar in gezouten ...

Jeroen Meus - Waterzooi van griet met saffraan - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/waterzooi-van-griet-met-saffraan

... Waterzooi van griet met saffraan - griet is een platvis en behoort tot de familie van de tarbotten. het is een wat duurdere maar bijzonder smakelijke vis. Vraag de visboer om de griet te fileren en neem de graten en koppen mee naar huis om er visfumet van te maken. ...

1 aprilvis met groene groenten | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/1-aprilvis-met-groene-groenten

... 1 aprilvis met groene groenten - Leg de griet in een schaaltje, leg er stukjes gember op en citroentijm, kruid met peper en zout en laat 1 minuut op 120 graden stomen. Snij de sluimererwten, de asperges en het witloof in fijne reepjes en stoof dit in wat bakboter. Hak ...