Resultaten voor glucose piet
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/nougat
... Nougat - Rooster de noten in een oven van 200 graden. Vul de bodem van een bakvorm met eetpapier. Warm de honing en 50 gr glucose op tot 128 graden. Gebruik een suikerthermometer om de temperatuur te meten. Warm 750 gr suiker samen met 250 gr water op tot je een suikersiroop ...
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kiwisorbet
... il de kiwi’s en maak er een puree van. Maak een suikersiroop door het water aan de kook te brengen met de suiker, doe er dan de glucose bij en laat afkoelen. Giet de siroop bij de kiwi’s en meng goed. Giet in een ijsmachine en laat opstijven. Ingrediënten 2 el glucose 150 gr suiker 3 ...
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/lollys
... Lolly's - Warm het water samen met de suiker en de glucose op tot 130°C. Niet in de suiker roeren. Werk met een suikerthermometer om de temperatuur van de suiker te meten. Op 130°C voeg je de smaak- en kleurstoffen toe. Verder opwarmen tot 170°C. Neem de pan van het ...
Witte chocoladesorbet | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/witte-chocoladesorbet
... ter even opkoken en haal van het vuur doe de chocolade erbij en roer door met een garde wring de gelatine uit en voeg toe voeg de glucose toe en roer goed door, laat volledig afkoelen en giet in de ijsmachine laat 40 à 45 minuten draaien en serveer Ingrediënten 500 ml water 175 gr kristalsuiker 3 gr gelatine 100 gr witte chocolade 50 gr glucose (te vinden bij de bakker) ...
Karamel snoepjes | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/karamel-snoepjes
... Karamel snoepjes - Neem de suiker en de room en meng die in een kookpot. Doe de glucose erbij en kook de karamel bruin. Als alles kookt doe je er een vanillestokje bij voor de smaak. Laat de karamel verder koken tot 125°. Roer er dan boter bij. Laat alles even afkoelen ...
Mojito sorbet | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/mojito-sorbet
... Mojito sorbet - Laat het water en de suiker samen opkoken in een kookpotje. Voeg de glucose toe en roer goed door met een garde. Pers de limoenen uit. Laat de suikersiroop afkoelen en voeg het limoensap toe en laat dit volledig afkoelen. Voeg het eiwit toe en roer stevig ...
Orange Glacé | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/orange-glace
... nder water. Giet er het sap van 3 sinaasappels bij en voeg ook de pulp van 1 sinaasappel toe. Laat voor de helft inkoken. Voeg de glucose toe. Giet dit geheel op de eieren en doorroer op een zacht vuurtje zodat de eieren nog een beetje garen. Laat alles afkoelen en giet dan in de ijsmachine. Serveer in een uitgeholde sinaasappel. Ingrediënten 3 sinaasappels 4 dl melk 125 gr suiker 1 sinaasappel (zeste) 1 el glucose 5 eigelen ...
Basilicumsorbet | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/basilicumsorbet
... suikersiroop 2,5dl en voeg 2,5dl champagne of schuimwijn toe. Voeg verse basilicum toe en mix alles kort door. Voeg een eetlepel glucose toe (suiker in vloeibare vorm) en meng dit met de rest. Giet alles in de ijsmachine en laat 30 minuten draaien. Serveer met een blaadje verse basilicum. Ingrediënten 2½ dl suikersiroop (NULL,25 dl water + 125 gr suiker) veel basilicum 1 el glucose sap van 1/2 citroen 2½ dl champagne of schuimwijn ...
Granny Smith sorbet | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/granny-smith-sorbet
... nkel met het citroensap. Laat het geheel bevriezen in de diepvries. Wanneer alles keihard is overgieten met de suikersiroop en de glucose die je in de siroop hebt laten smelten. Stort het geheel in de sorbetière en draai tot een sorbet. Ingrediënten 3 Granny Smith appelen 6 dl suikersiroop 1 el glucose 1 citroen, het sap ...
Snoepjes maken | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/snoepjes-maken
... Snoepjes maken - Giet de glucose in een kookpot, samen met de suiker en het water. Zet op een hoog vuur en laat smelten tot 150°C (meet met een suikerthermometer). Leg een marmeren plaat op het aanrecht en vet in met kokosvet. Giet het gesmolten mengsel uit op de marmeren ...