Resultaten voor gist wafels met rozijnen
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/brusselse-wafels-met-gist
... Brusselse wafels met gist - Brusselse wafels maken, dat kunnen enkel de Belgen als de besten. Met dit basisrecept voor Brusselse wafels smul je in geen tijd van zelfgemaakte wafels. - Splits de eieren in twee mengkommen.Klop de dooiers los. Roer de verse gist eerst ...
Wafels zonder melk en eiwit | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/wafels-zonder-melk-en-eiwit
... em en de suiker in een kom. Smelt de margarine zachtjes in een kookpot. Doe de eigelen en bicarbonaat bij de bloem. Verbrokkel de gist erbij. Giet de gesmolten boter erin. Giet de melk er al roerend bij tot je een glad deeg hebt. Giet de olie erbij en roer alles goed. Warm het wafelijzer op tot het goed heet is. Giet het deeg in het wafelijzer tot alles. Laat het wafelijzer dicht gedurende 5 à 8 minuten tot de wafels g ...
Brusselse wafels | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/brusselse-wafels
... ijk met slagroom. Meng de bloem met de eieren en de melk. Klop in het begin zeer goed, zodat je een homogene massa krijgt. Los de gist op in lauw water. Gebruik water op lichaamstemperatuur, anders zal de gist zijn taak van 'rijzen' niet kunnen vervullen. Giet de opgeloste gist bij het deeg. Smelt de boter en giet ze bij het deeg. Snij het vanillestokje overlangs en haal het merg eruit. Voeg toe aan het deeg, samen met de suiker en het zout. Roer onder elkaar. Laat dertig minuten rijzen. Bak de wafels in een ultraheet ijzer met grote vierkanten. Door ze heel heet te bakken, krijg je krokante wafels. Ingrediënten 5 eieren 30 ...
Magnum wafels met aardbeienijs en witte chocolade | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/magnum-wafels-met-aardbeienijs-en-witte-chocolade
... Magnum wafels met aardbeienijs en witte chocolade - Meng de vanille ijs met de aardbeien en zet de mengsel een paar uur in de diepvriezer. Besmeer de ijs tussen twee wafels. Plaats de wafels rechtstaande op vier borden. Verwarm de room en laat de chocolade hier in ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/wafels-op-grootmoederswijze
... ter en laat afkoelen. Splits de eieren.Verwarm de melk samen met de zaadjes van het vanillestokje tot ze lauw is en verkruimel de gist erin.Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe er eerst de melk met de gist in en meng er geleidelijk de bloem onder. Roer er vervolgens de eidooiers suiker gesmolten boter en het bier onder. Meng tot een mooi glad beslag.Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig o ...
Jeroen Meus - Stroopwafels - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stroopwafels
... lackmans of laquemants – fijne wafels gevuld met stroop. - Het deeg Verwarm de melk in een steelpan tot ze lauw is. Brokkel de gist in de melk. Meng de bloem met de suiker en de malse boter. Doe er een snuif kaneel en een snuifje zout bij. Kneed in de keukenmachine tot een glad deeg. Doe een ei bij het deeg en giet er dan traag de melk met de opgeloste gist bij. Dek het deeg af met huishoudfolie of een schone keukenhanddoek. Laat een uur rijzen op een w ...
Luikse wafels | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/luikse-wafels
... Luikse wafels - Los de gist op in lauw water en giet dit bij de bloem (300 gr). Doe er ook de suiker (70 gr) bij, de 2 eieren, de boter (15 gr) en roer alles tot een homogene massa. Strooi vervolgens de rest van de bloem (200 gr) eroverheen en doe er het snuifje zout ...
Brusselse wafels van Sofie | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/brusselse-wafels-van-sofie
... eieren in de dooiers en wit. Laat het water en de melk opwarmen. Het mag niet koken, maar moet enkel lauwwarm zijn. Verkruimel de gist in dit mengsel. Los het op. Voeg de dooiers toe aan de melk. Meng de melk met de bloem. Klop alle klonters weg. Voeg een snuifje zout toe. Voeg de afgekoelde gesmolten boter toe. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Spatel het opgeklopte eiwit in twee keer onder het beslag. Dek de kom af met een handdoek en laat ongeveer 45 minuten tot een uur rusten op een warme plaats. Vet het wafelijzer een beetje in met een neutrale olie zoals arachide- ...
Oliebollen recept | Makkelijk basisrecept! - Lekker en Simpel
https://www.lekkerensimpel.com/oliebollen-recept/
... de rozijnen een minuut of 15-30 wellen in een bakje met gekookt water. Ondertussen doe je de bloem in een grote kom en meng je de gist hier doorheen. Dan de suiker, de boter, het eitje, citroensap, melk en zout erbij. Meng alles met een mixer/keukenmachine tot een mooi glad beslag. Snijd de appel in kleine blokjes, giet het water van de rozijnen af en dep ze droog. Roer de rozijnen en appel door het beslag. Zet de kom, met een schone theedoek eroverhe ...
Bakken: Wafels met ananas en mango | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/bakken-wafels-met-ananas-en-mango
... Bakken: wafels met ananas en mango - Los de gist op in de melk. Scheid de eieren in twee en doe het eigeel bij de melk. Het eiwit hou je apart. Klop alles goed los. Voeg hier 375 ml lauw water aan toe. Strooi de bloem er bij en meng alles dooreen tot je een mooi glad ...