Resultaten voor gingerbread

Gingerbread Koekjes recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/gingerbread-koekjes/

... es in de vorm van poppetjes. In Nederland worden deze koekjes ook wel eens peperkoek mannetjes genoemd. Wij houden het gewoon bij gingerbread. De koekjes bevatten naast bloem, boter en suiker ook kaneelpoeder en gemberpoeder als kruiden. Hierdoor zijn de koekjes lekker kruidig en goed op smaak. We hebben ze leuk versierd met een zelfgemaakte icing van poedersuiker en melk. Super leuk om samen met de kinderen voor Kerst te maken. Het maken van het deeg voor de gingerbread koekjes Met het maken van deze koekjes moet er rekening worden gehouden met dat het deeg 4 uur in de koelkast moet om op te stijven. De roomboter moet ook op kamertemperatuur zijn voor het maken van het deeg. Meng de roomboter met de suiker en de schenkstroop (die je normaal over pannenkoeken doet) ...

Gingerbread Cupcakes recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/gingerbread-cupcakes/

... unnen. Ook vinden het super leuk dat je de cupcakes in allerlei soorten smaken kan maken. Laatst bakten wij een flinke portie aan gingerbread koekjes. Deze koekjes besloten wij vervolgens te gebruiken om onze heerlijke gingerbread cupcakes mee te versieren. Wij maakten heerlijke, kruidige cupcakes met kaneel botercreme en versierd met een koekje. Heerlijk voor de feestdagen! Het ziet er namelijk feestelijk uit, dus het zal leuk staan op de tafel, én ze smaken lekker winters door de kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder. Een heerlijke combinatie waar jij zeker je tanden in wil zetten! Bereiding van de gingerbread Cupcakes Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Zorg ervoor dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn, voordat je begint aan het maken van het beslag. Boven de beslagkom zeven wij de bloem, bakpoeder, nootmuskaat, kaneel, gemberpoeder & donkere ba ...

Carolines blog: maart 2011

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2011_03_01_archive.html

... Kruidige cake met walnoten & ahornsiroop Ingrediënten: - 180 g bloem - 2 tl bakpoeder - 1 tl kaneel - ½ tl gemalen nootmuskaat - ¼ tl  kruidnagelpoeder - snuf zout - 40 g roomboter, op kamertemperatuur - 100 g kristalsuiker - 2 grote eieren, op kamertemperatuur ...

#Decemberglutenvrij 2014, een terugblik

http://glutenvrijemama.blogspot.be/2014/12/decemberglutenvrij-2014-een-terugblik.html

... #Decemberglutenvrij 2014, een terugblik Dit jaar sloegen 32 bloggers de handen ineen om de hele maand december te werken aan een gezamenlijk project: December glutenvrij. Elke dag kon je een blog lezen over glutenvrij eten en leven in december. Hoewel het begon als een a ...