Resultaten voor gekookte uier gebakken
Jeroen Meus - Gebakken uier met Blackwellsaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-uier-met-blackwellsaus
... gebakken uier met Blackwellsaus - gebakken uier is een typisch gerecht van onze grootouders. In combinatie met klassieke Blackwellsaus wordt het een gerecht met die heerlijke smaak van toen ... - 0. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met wat zout. 1. Smelt een ...
Recept voor gebakken uier met ajuinsaus en puree | njam!
http://www.njam.tv/recepten/gebakken-uier-met-ajuinsaus-en-puree
... eng door elkaar en laat even zachtjes stoven. Voeg een paar druppels azijn toe voor een zoetzure toets. bak de uier: Kruid de voorgekookte sneetjes uier met peper en zout en haal ze door de bloem. Bak de uiersneetjes op een zacht vuurtje in boter, tot ze bruin zijn en een krokant korstje hebben. werk af: Schep wat puree op een bord en leg er twee sneetjes uier naast. Lepel de ajuinsaus over de uier en strooi er wat fijngehakte peterselie over. Ingrediënten voor 2 personen 4 grote aardapelen 1 scheut melk 2 dikke uien 4 elkalfsfond (gelatinevorm) 1 snuifje suiker 1 tlwitte azijn 4 sneetjes voorgekookte uier van 0,5 cm dikte 1 kopje bloem boter - peper - zout - nootmuskaat ...
Jeroen Meus - Uierschnitzel piccata met gekookte aardappel en veldsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/uierschnitzel-piccata-met-gekookte-aardappel-en-veldsla
... Uierschnitzel piccata met gekookte aardappel en veldsla - Nog eens lekker ouderwetse Dagelijkse kost op het menu! Krokant gebakken uier in piccata met gekookte aardappelen en veldsla. Piccata slaat op citroen, boter en kappertjes. Dat kan alleen maar lekker zijn! - Schil ...
Trio van hapjes: tartaar, preskop en uier (BUFF-Oostende) | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/trio-van-hapjes-tartaar-preskop-en-uier-buff-oostende
... Trio van hapjes: tartaar, preskop en uier (BUFF-Oostende) - Wil je zelf één van de gerechten van het pop-uprestaurant BUFF uit Oostende maken? Probeer dan dit verrassingsbordje met drie aparte maar lekkere hapjes.Tip: het hapje met tartaar is niet veel werk, eenvoudig ...
Jeroen Meus - Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-kalfslever-met-gekonfijt-witloof-en-gekookte-aardappelen
... gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen - Een stuk gebakken kalfslever is niet alleen gezond, het is ook erg lekker. Zeker met witloof waaraan Jeroen een zoetzure toets geeft en met gewone gekookte aardappelen. - gebakken kalfslever met gekonfijt ...
Gebakken rode poon met puree en tomatenpesto | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-rode-poon-met-puree-en-tomatenpesto
... gebakken rode poon met puree en tomatenpesto - Maak puree van de gekookte aardappelen, olijfolie, sherryazijn, gehakte kappertjes en 2 fijngehakte zongedroogde tomaatjes. Cutter de rest van de zongedroogde tomaten met de pijnboompitjes, look en parmezaan; kruid het geheel ...
Jeroen Meus - Garnalencocktail, bisque, varkenswangen en gebakken uier - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/garnalencocktail-bisque-varkenswangen-en-gebakken-uier
... hil eraf met een mesje.Snij elk exemplaar in kwarten en verwijder de zaadlijsten, snijd de tomaten vervolgens in blokjes.Snijd de gekookte eieren in mimosa en snipper de blaadjes sla in fijne reepjes. Verdeel een citroen in gelijke partjes en maak enkele insnijdingen in het vruchtvlees. Strooi ook een beetje grof zeezout over de mimosa.Gebruik ouderwetse glazen of kristallen coupes om de garnalencocktail in te serveren. Schik in elk glas een bodem van reepjes kropsla en schep daarover een portie tomatenblokjes.Strooi hierover een royale portie grijze garnalen, lepel er wat cocktailsaus over en werk elke coupe af met wat mimosa van ei, een partje citroen en wat vers gesneden krulpeterselie.De toast en de uienconfituur Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Stoof ze aan in een pot met een klontje boter.Doe de rozijnen erbij en roer ze onder de uien.Voeg enkele flinke lepels suiker toe en laat 30 minuten sudderen. Roer af en toe.Voeg een flinke scheut frambozenazijn toe aan de ingekookte massa en kruid af met peper en zout.Snijd het briochebrood in plakken, bestrijk met een beetje gesmolten boter en rooster ze kort. Snijd de plakken toast in kleine vierkantjes.Haal de plakken uier door de bloem.Laat een klontje boter heet worden in een pan en bak de plakken uier goudbruin in de hete vetstof. Breng op smaak met peper en zout en snijd ze in even grote vierkantjes als de toastjes.Leg de gebakken uier op de toastjes en werk het geheel af met wat uienconfituur.De bisque Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge soepketel.Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.Stoof de uien en de knoflook in de olie.Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Doe ze bij de uien.Schil de wortels en snijd ze in stukken. Stoof ze aan met de rest van de groenten.Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe het in de soepketel. Kruid de groenten met tijm, laurier en zout.Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak er de garnaalpantsers in.Giet de cognac bij de pantsers als ze goed gebakken zijn en flambeer.Doe de geflambeerde pantsers bij de groenten in de soepketel. Doe er de steranijs bij en kruid met cayennepeper en zacht paprikapoeder.Doe de tomatenpuree in de soepketel en laat even meebakken.Bevochtig de groenten en de pantsers met het water. Laat minstens 30 minuten garen onder deksel op een zacht vuur.Haal de steranijs uit de soep. Mix de soep met een elektrische staafmixer. Giet ze door een zeef. Klop de room op tot yoghurtdikte.Snipper de bieslook.Snijd de rivierkreeftjes in kleine blok ...
Gebakken ganzenlever met crème van rode biet | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gebakken-ganzenlever-met-creme-van-rode-biet
... gebakken ganzenlever met crème van rode biet - Blend een gekookte rode biet fijn en werk op met de balsamicoazijn en suikersiroop. Meng er de mayonaise onder en bewaar koel. Snij de andere gekookte rode biet in fijne schijfjes en steek uit met een vorm naar wens. Marineer ...
https://koken.vtm.be/recept/gebakken-rijst
... ie. Ingrediënten 50 gr peulen 4 el sojasaus 20 scampi's 1 rode paprika sojaolie 5 pijpajuinen 3 eieren 50 gr sojascheuten 375 gr gekookte rijst zonnebloemolie ...
Jeroen Meus - Stoofvlees met gekookte aardappelen en gebakken witloof - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofvlees-met-gekookte-aardappelen-en-gebakken-witloof
... Stoofvlees met gekookte aardappelen en gebakken witloof - Het is Week van het Stoofvlees, ook bij Dagelijkse kost! Dus maakt Jeroen zijn alom geprezen recept van stoofvlees nog eens klaar. En dat met gekookte aardappelen en gebakken witloof. Wat een feest! - Laat de oven ...