Resultaten voor gehaktbal in oven

Gehaktbal met gratin van witlof en aardappelen - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/gehakt/gehaktbal-gratin-witlof-aardappelen

... t paneermeel door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 porties en maak er mooie ballen van. Verwarm de boter in een braadpan en bak de gehaktballen aan de buitenkant bruin. Zet het vuur wat zachter, voeg wat water toe en laat de ballen 20 minuten garen. Serveer de gehaktbal met de gratin. Het recept 'Gehaktbal met gratin van witlof en aardappelen' wordt je aangeboden door Boursin. ...

Hobbykok Pluis: Ouderwets lekker: gehaktbal, nieuwe krieltjes en gegratineerde bloemkool

http://hobbykokpluis.blogspot.be/2012/06/ouderwets-lekker-gehaktbal-nieuwe.html

... Ouderwets lekker: gehaktbal, nieuwe krieltjes en gegratineerde bloemkool Ingrediënten:Voor de gehaktbal: 1 kg rundergehakt 2 eieren 6 theelepels gehaktkruiden 6 beschuiten een flinke scheut ketjap nieuwe krieltjes bloemkool geraspte oude kaas mosterd boter Bereiding: ...

Vogelnestje | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/vogelnestje

... evig kruiden met peper en zout. Pel de eitjes en doe er het gehakt rond. Zorg ervoor dat het eitje goed in het midden zit. Rol de gehaktbal eerst door de bloem, dan door het eigeel (losgeklopt met water) en dan door het paneermeel. Frituur ze gedurende 8 à 10 minuten ...

Jeroen Meus - Vogelnestjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vogelnestjes

... e maken van echte gedroogde zwaluwnestjes, maar dit is gelukkig heel andere koek. Het klassieke Vlaamse vogelnestje is een flinke gehaktbal met daarin een hardgekookt eitje. Vaak wordt zo'n vogelnestje in de friteuse gegooid, maar Jeroen bakt het liever in de pan. Nog een snelle kruidige tomatensaus erbij, en dan ...

Kaas en bier, hoera! Drie zalig lekkere pintxos of hapjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kaas-en-bier-hoera-drie-zalig-lekkere-pintxos-hapjes

... rop het gebakken kwarteleitje, alles wordt met een prikker vast gehouden dat we uiteraard niet door de dooier steken. Pintxos met gehaktbal en tomaten saus:  Als basis gebruiken we de kruiden focaccia AH, met een uitsteekvorm (naar keuze) maken we een basis en bakken dit kort af in de oven (zodat binnenkant zacht blijft) We koken de lamgehaktballen half gaar in een mengsel van het bier, de zongedroogde tomaten en het bouillonblokje.  Daarna gaan we de balletjes kleuren in een pan met boter tot ze volledig gaar zijn.  We koken het bier van de ballen in tot op 1/3de (de zongedroogde tomaat kan er in blijven) en voegen dezelfde hoeveelheid AH tomatenpasata toe, samen met een koffielepel bloemsuiker, een soeplepel tomaten ketchup en een beetje harissa. Dit laten we nu inkoken tot een stroperige massa.  Eerste bestrijken we de rand van de focaccia met de reductie van tomaat, op de focaccia komt dan een stukje van de geitenkaas, daarop een beetje zongedroogde tomaat (ondertussen zacht gekookt in het bier) daarop een gehaktbal, en vervolgens terug een stukje zongedroogde tomaat.  Een gedeelte van de tomatenreductie wordt op het einde over de pintxos gegoten alvorens deze vast te prikken met een takje baldpeterselie als versiering. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...

Andijviestamppot met ei en spek | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/andijviestamppot-met-ei-en-spek/

... komen tijdens het bakken) door de aardappelpuree. Verdeel de stamppot over twee borden en serveer met een stukje rookworst of een gehaktbal. 600 gr kruimige aardappel, 200 gr andijvie, 100 gr spekreepjes, 2 eieren, 150 gr kruidenroomkaas, rookworst, snuf zout en peper, mespuntje nootmuskaat, scheutje melk ...

Aan tafel met Tanja: Keukenprins Ronald Giphart

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2008/11/keukenprins-ronald-giphart.html

... toe las ik op dag 30, over "de bal der ballen". Iedereen heeft de vraag wel eens gesteld of gehoord: "wat is het recept van oma's gehaktbal, de traditionele gehaktbal, Hollandse gehaktbal". Giphart geeft het recept als volgt: surf op internet, pluk daar twaalf "traditionele Hollandse gehaktbalrecepten" vandaan en zet alle ingrediënten van de twaalf recepten op een rij. Turf nu hoe vaak een genoemd ingrediënt voorkomt in deze twaalf recepten en schrap vervolgens alle ingrediënten die slechts een keer voorkomen in de receptuur. Hiermee worden meteen onzinnige ingrediënten als 1 zakje Maggi-rundvleesjus en 6 eetlepels cornflakes geëlimineerd. Van wat overbleef draaide Giphart gehaktballen waarvan het resultaat omschreven wordt als een prima bal, die de geschiedenis mag ingaan als "de traditionele ouderwetse klassieke Hollandse basisgehaktbal van pappie, moeder, oma en De Librije". Gegevens:Keukenprins100 dagen lezen en schrijven over eten ISBN: 9789057593512, € 22.50, paperback, 310 p. Uitgeverij Podium op 19.11.08 Geplaatst door Aan tafel met Tanja Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Kookboekenparade ...

Gehaktballen allemaal even groot | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/gehaktballen-allemaal-even-groot/

... n) dan zaten er een boel grote jongens om mij heen aan de eettafel. De truc was om onder het bidden alvast je vork op de grootste gehaktbal te richten en op het moment dat we mochten gaan eten, die zo snel mogelijk binnen te halen. Vandaar dat ik graag zie dat gehaktballen allemaal even groot zijn. Noem het een klein jeugdtraumaatje. Maak van het gehakt een lange rol (soepballetjes) of vierkante staaf (grote gehaktballen). Snij met een mes de rol c.q. de staaf in even grote stukken. Eerst door de helft. De helften weer door de helft. Enzovoort. De stukken nog even heel snel tot bal rollen en klaar ben je. Leuk? Delen dan: ...

Gehaktballen met kippenlever en tomaat | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/gehaktballen-met-kippenlever-en-tomaat-2/

... misschien niet hebt, kom ik echter op de proppen met een volgens het boek absolute no-no: ‘worst zonder vel’. De gehaktbal, precies. Maar laten we er een ruige gehaktbal van maken, die het verdient om door de likkebaardende lezers van Over worst gegeten te worden. Beginnen we met varkensgehakt, puur, zonder dat magere gekluts met rund. En daar kneden we dan kippenlever doorheen. Echte kerels snijden die redelijk grof, watjes of mensen die teergevoelige eters aan tafel krijgen – vrouwen, kinderen en andere bejaarden – fijn. De kruiding is variabel, maar vandaag doen we tijm, limoenrasp, gember, knoflook en veel chilipeper, plus ei en brood uiteraard. Goed lang kneden geeft binding. Maak ballen en braad die rustig aan in de olie. Bak ernaast meer knoflook en chili en gember als je dat wilt. Voeg als alles kleurt de tomaten en wat zout toe, druk stuk en laat zachtjes verder garen, zonder deksel – 15 minuten is zat. Eet met brood of aardappels, worstboek op tafel. Mannenballen met tomaat Voor 4 personen 250 g varkensgehakt 150 g kippenlever beetje tijm rasp van ½ limoen 3 cm verse gember, gehakt 2 tenen knoflook, gehakt chilipeper naar smaak 7 g zout 1 ei 2 boterhammen, geweekt in melk of water en uitgeknepen scheut olie 1 blikje gepelde tomaten ...

Jeroen Meus - Vogelnestjes van kwarteleitjes met tomatensaus en puree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vogelnestjes-van-kwarteleitjes-met-tomatensaus-en-puree

... Vogelnestjes van kwarteleitjes met tomatensaus en puree - Deze mini-vogelnestjes zijn een leuke variant op de klassieke gehaktbal kiekeboe. Door kwarteleitjes te gebruiken, kun je de balletjes veel kleiner maken. Serveer ze met een pittige tomatensaus en lekkere aardappelpuree. ...