Resultaten voor gastrique bewaren
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/89899/gastrique-1
... gastrique - Dé basis voor een lekkere bearnaisesaus is gastrique, een reductie van wijn en azijn met dragon. gastrique kun je makkelijk zelf maken én je kunt 'm jarenlang bewaren. - Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng tot net ...
Jeroen Meus - Béarnaisesaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bearnaisesaus
... arnaisesaus - Jeroen legt je uit hoe je een authentieke béarnaisesaus maakt. De basis voor een traditionele béarnaisesaus is de gastrique. Hoe meer zorg je besteedt aan die gastrique, hoe fijner de saus zal smaken.Deze saus is natuurlijk onweerstaanbaar bij een echte Be ...
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/choronsaus
... ht vuurtje laten smelten en klaren. Dit wil zeggen dat het witte gedeelte naar de bodem zakt en dus niet gebruikt wordt. Maak een gastrique: Stoof de sjalot aan en blus die af met water, azijn en witte wijn. Pluk de blaadjes van de dragon en pluk ook de peterselie. Kook de steeltjes van beide mee af i ...
Jeroen Meus - Bearnaisesaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bearnaisesaus-0
... Bearnaisesaus - De basis voor een traditionele bearnaisesaus is de gastrique. Hoe meer zorg je aan deze reductie besteedt, hoe fijner je saus zal smaken. - 0. Neem een maatbeker en doe er het water, de witte wijn en de dragonazijn in. Schenk het mengsel in een pot en verwarm ...
http://www.njam.tv/recepten/bearnaise
... Bereiden: Maak de gastrique. Laat de witte wijnazijn met de witte wijn, sjalot, dragon en peperkorrels inkoken. Klaar de boter. Smelt de boter en verwijder het schuim. Verwijder met een pollepel het botervet. Meng de eidooiers met 1 dl gastrique en witte wijn. Roer goed ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/bearnaisesaus
... azijn fijngehakte sjalotten 2 el gehakte dragon fijngeplette peperkorrels en zout toe. Laat dit 1/3 inkoken. Giet deze sausbasis (gastrique) door een zeef en bewaar.Doe de boter in een pannetje en laat ze smelten op een zacht vuurtje niet kleuren. Schep nadien de vlokken eiwitten uit de gesmolten boter.Klop de zes eidooiers los in een mengschaal. Voeg een deel van de gastrique toe en klop schuimig.Giet het mengsel in een hoge pan en verwarm onder voortduren ...
Recepten - Hammetje met béarnaisesaus
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Hammetje_met_bearnaisesaus
... e witte wijn, de azijn, kervel, dragon, laurier, tijm en peperbolletjes. Laat dit op een zacht vuurtje tot de helft inkoken. Deze gastrique is de basis voor de béarnaise. Doe 4 eidooiers in een sauspan. Meng er een scheut gastrique en water onder en klop van het vuur schuimig. Zet de pan op een laag ...
Tarbot met béarnaisesaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/masterchef/recept/tarbot-met-bearnaisesaus
... Tarbot met béarnaisesaus - Maak eerst de gastrique: versnipper een sjalotje en doe ik een kookpotje met enkele dragonstengels, peperbolletjes, witte wijn en witte wijnazijn. Laat volledig uitkoken tot het droog is. Kruid de tarbot met zout. Doe olijfolie in een pan en ...
Jeroen Meus - Biefstuk-friet met verse bearnaisesaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/biefstuk-friet-met-verse-bearnaisesaus
... quo; klaargemaakt en dan zo’n authentieke béarnaisesaus erbij. De basis voor een traditionele béarnaisesaus is een ‘gastrique’. Hoe meer zorg je besteedt aan die gastrique, hoe fijner de saus zal smaken. - 0. Haal het vlees op voorhand uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. 1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Kruid de entrecote langs beide zijden met peper en zout. 3. Zet een braadpan op een stevig ...
Verse kruiden gebruiken, bewaren en drogen | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/verse-kruiden-gebruiken-bewaren-en-drogen
... Verse kruiden gebruiken, bewaren en drogen - Om kruiden te drogen, pluk je de kruiden (neem niet te veel steel mee), leg ze op een bakpapier, en laat ze 1 à 2 uur drogen in een oven op 50°C. Om verse kruiden in de koelkast te bewaren, snij een stukje af van de verdroogde ...