Resultaten voor galetten

Jeroen Meus - Galetjes met frambozen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/galetjes-met-frambozen

... een rondje uit het lapje deeg, tot je een galette krijgt. Gebruik telkens de restjes deeg opnieuw en ga zo door tot je voldoende galetten hebt. 19. Neem een ovenschaal en leg er een bakmatje of een vel bakpapier op. Leg de rondjes daarop en bak ze gedurende 20 minuten in de hete oven van 180°C. (een beetje afhankelijk van het type oven) 20. Laat de dikke galetjes afkoelen. 21. Schenk de slagroom in een diepe mengkom en klop de room met de garde half op. (yoghurtdikte) 22. Doe de afgekoelde banketbakkersroom in een tweede mengschaal en klop de pudding even los. 23. Schep de room bij de afgekoelde pudding en roer erin met de garde. Blijf mengen tot je een egale ‘crème riche’ verkrijgt. Het is een heel stevig mengseltje: een romige puddingcrème. 24. Steek een klein rond spuitmondje in de tip van de spuitzak. Schep de crème in de puntzak. 25. Plaats de borden waarop je serveert op het aanrecht. Hou de frambozen bij de hand. 26. Spuit een toefje crème in het midden van elk bord. Plaats daarop telkens een afgekoeld galetje. 27. Spuit een flinke toef van de ‘crème riche’ op elk koekje. Doe het in ronde bewegingen. In het midden mag er een dikker laagje crème liggen. 28. Versier elk taartje met een royale hoeveelheid verse frambozen. 29. Doe wat bloemsuiker in een zeefje (of strooibus) en bepoeder elk taartje met een laagje van het zoete poeder. ...