Resultaten voor fruitsla dagelijkse kost

Jeroen Meus - Plattekaasmousse met vers fruit - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/plattekaasmousse-met-vers-fruit

... Plattekaasmousse met vers fruit - Een frisse plattekaasmousse met verse fruitsla is een opbeurend dessert. Het gerecht is licht en makkelijk verteerbaar, maar bovenal heel lekker. De hoeveelheid suiker (het kan ook met zoetstof) en welk fruit kan je volledig naar eigen ...

Jeroen Meus - Muesli met yoghurt en vers fruit - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/muesli-met-yoghurt-en-vers-fruit

... li nu nog zo’n 10 minuten verder bakken. 10. Serveer de muesli warm of koud, met ijskoude melk of natuuryoghurt en/of verse fruitsla. 11. Schil je de appel en de peer en snij het vruchtvlees in blokjes. De sinaasappel versnij je best a vif, zodat je mooie partjes fruit krijgt, zonder vervelende vliesjes. 12. Doe het fruit in een schaal en druppel er wat sap over van het hartje van de sinaasappel. Dat zal ervoor zorgen dat het fruit niet verkleurt. Snij nu ook de banaan in blokjes. Meng alles en serveer fris. 13. Vul hoge glazen met wat verse fruitsla. Giet daarover de natuuryoghurt en werk het gerechtje af met een flinke portie warme knapperige muesli. 14. Bewaar de rest van de (afgekoelde) muesli in een pot met een deksel dat goed sluit. ...

Jeroen Meus - Nougat glacé - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/nougat-glace

... go en/of diverse citrusvruchten. 16. Rasp de dunne groene schil van de limoen. Meng de frisse zeste met de stukjes ananas. Hou de fruitsla koel. 17. Controleer of de nougat glacé tot in de kern bevroren is. 18. Vul een beker met heet water en warm je mes daarin op. Snij langs de rand van de nougat zodat de cakering (of springvorm) gemakkelijk loskomt. 19. Snij het dessert in taartpunten en serveer ze met een schepje fruitsla van ananas met limoenzeste. ...

Jeroen Meus - Fruittaart - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/fruittaart

... iwi’s en snijd ze in stukken. Snijd de perzik in stukken. Spoel de braambessen. Schep het fruit door elkaar. 21. Verdeel de fruitsla over de taart. 22. Bestrijk het fruit met gelei met behulp van een keukenpenseel. 23. Laat de taart afkoelen en opstijven in de koelkast ...

Jeroen Meus - Gezonde fruitminestrone met citroensorbet - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gezonde-fruitminestrone-met-citroensorbet

... stukjes heeft Jeroen geïnspireerd om er een fruitige variant op te maken. Dit dessert is een leuk alternatief voor de klassieke fruitsla. Wie er een bolletje gepaneerde sorbet bij serveert zet meteen een verfijnd en fris dessert op de tafel. - 0. Pers de sinaasappels, de roze pompelmoes en de limoen. 1. Giet het vruchtensap in een pan of pot en bren ...

Jeroen Meus - Wittechocolademousse met mango en passievrucht - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wittechocolademousse-met-mango-en-passievrucht

... e lepel een mooie bol witte chocolademousse en serveer die in een dessertschaaltje of een coupe. Schep over en rond de mousse wat fruitsla. 15. Strooi eventueel nog wat wittechocoladeschilfers over het dessert. ...

Jeroen Meus - Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/krokante-geitenkaas-met-appel-peer-en-mosterd-honingvinaigrette

... e pittige kaas in een vel brickdeeg, tot het krokante hartige enveloppen zijn. Serveer ze als hartige lunch in combinatie met een fruitsla van appel en peer van bij ons en rucola met peterselie. Een simpele mosterd-honingvinaigrette maakt het helemaal af. Wedden dat er om een bis-nummer gevraagd wordt? - 0. Spoel de rucola en de platte peterselie schoon. Meng de notensla met pluksels peterselie. 1. Neem een mengschaal en Verzamel alle ingrediën ...

Jeroen Meus - Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kotelet-met-pickleskorst-en-andijviestoemp

... Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - dagelijkse kost ten top: vlees met stoemp! Jeroen kiest voor een stevige en sappige varkenskotelet met een lekkere korst op basis van pickles. Als groente gebruikt hij andijvie, een lekkere en veelzijdige ...

Jeroen Meus - Snert - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/snert

... Snert - Deze dikke maaltijdsoep op basis van spliterwten is een echte traditie bij onze Noorderburen. Jeroen maakt er een zalige dagelijkse kost-versie van. Een kom van deze winterse erwtensoep is ideaal om na een koude wandeling leeg te lepelen. - Spoel de spliterwten ...

Jeroen Meus - Blinde vinken met gebakken champignons en aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/blinde-vinken-met-gebakken-champignons-en-aardappelen

... Blinde vinken met gebakken champignons en aardappelen - Echte dagelijkse kost: blinde vinken met gekookte aardappelen en heerlijke smaakvolle champignons. Simpeler en lekkerder dan dit wordt het niet! - Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet de a ...