Resultaten voor escargots kermis jeroen meus van a tot z

Rode poon en escargots in vleessaus

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/fricassee-van-rode-poon-en-escargots-in-een-vleessausje

... Fricassee van rode poon en escargots in een vleessausje - Fricassee van rode poon en escargots in een vleessausje - Snijd de knolselder en de groene kool in fijne schijfjes met een diameter van ongeveer 4 cm.Smelt boter in een anti-aanbakpan. Sauteer de knolselder en de ...

Bloemkoolsoep met escargots | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/bloemkoolsoep-met-escargots

... Bloemkoolsoep met escargots - Snijd van de helft van de kool de bloempjes af voor decoratie. Snijd de groenten fijn en stoof ze aan in de boter. Bevochtig met het water en voeg de bouillon erbij. Laat het geheel opkoken en laat daarna nog eens 35 minuten pruttelen op een ...

Looksoep met escargots | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/looksoep-met-escargots

... Looksoep met escargots - Snij de sjalotten fijn en stoof ze aan. Doe er de fijngesneden prei en de aardappel bij. Stoof een beetje aan. Schil de look en kook hem. Giet af, spoel onder koud water en kook hem opnieuw. Doe de look bij de aangestoofde groentjes. Giet de 1,5l ...

Escargots in lookboter | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/escargots-in-lookboter

... chaal 10 minuten in een oven op 180°. Ingrediënten 20 gr sjalot 5 gr peper peterselie scheutje pastis 20 gr look 48 schelpen 48 escargots peper en zout 500 gr boter ...

Frisse erwtensoep met munt, escargots, spekjes en rozemarijn | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/frisse-erwtensoep-met-munt-escargots-spekjes-en-rozemarijn

... Frisse erwtensoep met munt, escargots, spekjes en rozemarijn - Kook de erwtjes gaar in goed gezouten water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Mix ze met de groentebouillon en de room en kruid af met peper en zout. Bak de escargots eventjes in boter, samen met het ...

Kervelsoep met escargots en melkschuim | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kervelsoep-met-escargots-en-melkschuim

... Kervelsoep met escargots en melkschuim - Stoof de versneden ui, prei, look en aardappel aan in wat boter. Bevochtig met zuiver water en de PH groentenbouillon. Laat opkoken. Voeg er op het laatst de kervel aan toe en laat nog even doorkoken. Blender het geheel. Voor de ...

Escargots in bladerdeegje met look en peterselie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/escargots-in-bladerdeegje-met-look-en-peterselie

... en de sjalotjes toe aan de waterkers in de maatbeker. Mix tot een groene saus. Warm de saus op een laag vuurtje terug op. Voeg de escargots toe aan de saus. Laat zachtjes opwarmen, maar niet koken. Plaats een bladerdeegkuipje op een bord. Maak een inkeping in de binnenkant van het kuipje en duw het middenste wat plat. Vul op met de saus en de escargots. Werk af met peterselie en het kleine hartje.   Ingrediënten 24 escargots 1 sjalot 2 tenen look 250 ml room 2 bot waterkers 1 scheut witte wijn ½ bot peterselie voor de bladerdeegkuipjes 2 vellen bladerdeeg 1 dooier 1 scheutje melk 1 grote uitsteekring 1 kleine uitsteekring ...

Sofies Feestmaand: escargots in bladerdeegje met look en peterselie | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/sofies-feestmaand-escargots-in-bladerdeegje-met-look-en-peterselie

... en de sjalotjes toe aan de waterkers in de maatbeker. Mix tot een groene saus. Warm de saus op een laag vuurtje terug op. Voeg de escargots toe aan de saus. Laat zachtjes opwarmen, maar niet koken. Plaats een bladerdeegkuipje op een bord. Maak een inkeping in de binnenkant van het kuipje en duw het middenste wat plat. Vul op met de saus en de escargots. Werk af met peterselie en het kleine hartje.   voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...

Jeroen Meus - Aspergesoep met daslook en petit-gris - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aspergesoep-met-daslook-en-petit-gris

... rgesoep met een coulis van daslook. Hij werkt de soep af met enkele wijngaardslakjes, bij sommigen beter bekend als petit-gris of escargots. - Zet een grote ketel op het vuur met een klont boter.Pel de ajuin en snijd in grove stukken. Stoof aan in de ketel.Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van ...

Jeroen Meus - Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kotelet-met-pickleskorst-en-andijviestoemp

... Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - Dagelijkse kost ten top: vlees met stoemp! jeroen kiest voor een stevige en sappige varkenskotelet met een lekkere korst op basis van pickles. Als groente gebruikt hij andijvie, een lekkere en veelzijdige ...