Resultaten voor eiwit kloppen
Sabayon met peren | Start to Cook
https://koken.vtm.be/start-cook/recept/sabayon-met-peren
... oter gesmolten is mag je de peer in de pan voegen. Strooi er een lepel suiker over. Bak 1 à 2 minuten. Scheid het eigeel van het eiwit. Zorg dat er geen eiwit bij het eigeel zit, anders krijg je nooit een mooie mousse. Voeg de suiker en de witte wijn bij het eigeel. Doe de gebakken peer in de glaasjes. Doe dit voor je de sabayon begint te kloppen. 2 eetlepels peer per glas. Doe de eierenmix in een kookpot. Begin al op te kloppen alvore ...
https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/paasmacarons
... Paasmacarons - Zeef het amandelpoeder met de bloemsuiker en meng goed. Klop het eiwit op met de suiker en voeg er dan suiker/amandelmengsel bij. Meng even en voeg er dan kleurstof bij, verder mengen, in spuitzak doen en rondjes spuiten, om er konijntjes en kuikentjes ...
https://koken.vtm.be/start-cook/recept/meringue
... Meringue - Verwarm de oven op 100° C. Scheid het eiwit van het eigeel. Voorkom dat er eigeel in het eiwit komt. Werk bij voorkeur met eieren die rechtstreeks uit de koelkast komen, koud eiwit is makkelijker op te kloppen. Klop de eiwitten tot een stijve massa en voeg ...
Sabayon kloppen | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/sabayon-kloppen
... Sabayon kloppen - Doe de eigelen met de suiker en de 2 vloeistoffen in een hoge steelpan. Zet 1 vuurtje hoog en 1 vuurtje op halve kracht. Klop de eieren tot schuim, wissel van vuur als je merkt dat de massa te erg rookt zet je het op het lager vuurtje. Roer in de vorm ...
Uit de keuken van Levine: Chocolademousse
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007/12/chocolademousse.html
... en cognac door dooiermengsel kloppen.Helft van slagroom stijfkloppen.Stijfgeklopte slagroom en chocolademengsel voorzichtig door eiwit mengen.In koelkast 15 minuten laten opstijven. Nogmaals voorzichtig door elkaar scheppen en over 4 schaaltjes verdelen.Afgedekt in koelkast in ongeveer 2 uur stevig laten worden.Rest van slagroom met 1 eetlepel suiker stevig kloppen. Garneer de mousse met wat slagroom en strooi er door een zeefje wat cacaopoeder over. *) Chocolade smelten: Au bain-marie: grote pan voor de helft met water vullen. Water aan de kook brengen, kleine pan erboven zetten. Boven kleine pan chocolade in stukjes breken. Al roerend laten smelten. Pas op dat er geen water bij de chocolade komt!Magnetron: chocolade in stukjes in bakje afgedekt 1 - 2 minuten op 500 Watt verwarmen. Uit magnetron nemen en blijven roeren tot alle chocolade is gesmolten. Herhalen als nog niet alle chocolade is gesmolten.**) eiwit stijfkloppen: maak voordat je eiwit gaat stijfkloppen de kom vetvrij door hem met citroensap en wat zout schoon te wrijv ...
Jeroen Meus - Citroen pavlova met exotisch fruit - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/citroen-pavlova-met-exotisch-fruit
... o geklaard. - Verwarm de oven voor op 110°C. Breek 2 hele eieren in een steelpan. Breek nog eens 2 eieren waarvan de eiwitten worden opgevangen in de kom van de keukenmachine en de eierdooiers in de steelpan bij de 2 hele eieren.Klop de eiwitten stijf en voeg er een dopje vanille-extract aan toe.Voeg de suiker en de bloemsuiker er lepel per lepel aan toe als het eiwit al flink opgeklopt is. Blijf kloppen tot het eiwit glanzend en stevig is.Bekleed een bakvorm met bakpapier of een siliconen matje en leg er een ringvorm op. Schep het eiwit er met een lepe ...
Jeroen Meus - Hollandaisesaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hollandaisesaus
... een diepe steelpan. Voeg voor elke dooier één eierdopje vloeistof toe: gebruik twee dopjes witte wijn en één dopje water. Het eiwit wordt niet gebruikt. 3. Klop het mengsel schuimig met de garde en zet de pan op een zacht vuur. Blijf met een flinke snelheid kloppen in een achtvorm (of draai de pan voortdurend een kwartslag naar links en naar rechts). Bewerk de volledige bodem van de pan, zodat het eigeel geen kans krijgt om te stollen tot stukjes ‘omelet’. Neem de pan af en toe weg van het vuur, zodat je de temperatuur van de saus onder controle kan houden. Blijf kloppen tot je een licht gebonden schuimige saus krijgt, waarin ...
Inktvisringen met tartaarsaus | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/inktvisringen-met-tartaarsaus
... Kruid bij met peper en zout. Snij de tomaatjes fijn. Kruid de ringen met peper en zout. Vul drie kommen of schalen met bloem, eiwit en panko. Haal de ringen door deze drie schalen. Dus eerst door de bloem, daarna het eiwit en tenslotte de panko. Laat de ringen niet te lang liggen. Verwarm de frituur op 180 graden. Frituur de ringen krokant twee tot vier minuten afhankelijk van de dikte. Frituur ze zeker niet te lang, anders worden ze taai. Snij een citroen in partjes. Laat de ringen uitlekken op keukenpapier. Serveer de ringen met een citroenpartje, tartaarsaus en tomaatjes. Ingrediënten 4 verse pijlinktvissen (18 à 20 cm) 4 tomaten 2 citroenen voor de tartaarsaus 2 dooiers 1 el mosterd peper zout ½ citroen arachide-olie 1 el kappertjes 2 el opgelegde kleine augurkjes 2 grote zoetzure augurken 1 ui ½ bot peterselie om te paneren 100 ml eiwit een paar el bloem 200 g panko ...
Feestelijke sabayon met peren | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/feestelijke-sabayon-met-peren
... Bereiding Alle ingrediënten voor de sabayon loskloppen alvorens deze op een zacht vuurtje te kloppen tot er een binding ontstaat. Eens het begint de binden het vuur hoger zetten en blijven kloppen tot een stijf geheel. Overgieten in een koude pot om te voorkomen dat ...
Inktvisringen met tartaarsaus van Sofie Dumont | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/inktvisringen-met-tartaarsaus-van-sofie-dumont
... Kruid bij met peper en zout. Snij de tomaatjes fijn. Kruid de ringen met peper en zout. Vul drie kommen of schalen met bloem, eiwit en panko. Haal de ringen door deze drie schalen. Dus eerst door de bloem, daarna het eiwit en tenslotte de panko. Laat de ringen niet te lang liggen. Verwarm de frituur op 180 graden. Frituur de ringen krokant twee tot vier minuten afhankelijk van de dikte. Frituur ze zeker niet te lang, anders worden ze taai. Snij een citroen in partjes. Laat de ringen uitlekken op keukenpapier. Serveer de ringen met een citroenpartje, tartaarsaus en tomaatjes. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...