Resultaten voor dorure maken
Jeroen Meus - Appelbollen met frangipane - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/appelbollen-met-frangipane
... e appels en haal er het klokkenhuis uit met een appelboor. Snijd de appels doormidden.Roer een eigeel los met een scheutje melk. (dorure) Rol het bladerdeeg een beetje uit en bestuif met wat bloem. Snijd er een stuk bladerdeeg uit en smeer er de randen van in met de dorure.Smeer de appel langs 1 kant in met de spijs. Leg de appel met de spijs onderaan op het deeg en vouw het deeg vervolgens toe.Draai het om en maak insnijdingen aan de bovenkant (kant van de spijs).Smeer de bol in met dorure en werk af met de parelsuiker.Schuif de appelbollen de oven in gedurende 45 minuten ongeveer.Haal de bollen uit de oven en werk ze af met een snuif bloemsuiker. ...
Sofies Feestmaand: escargots in bladerdeegje met look en peterselie | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/sofies-feestmaand-escargots-in-bladerdeegje-met-look-en-peterselie
... e op: eerst de grote cirkel en daarna de twee ringen. Werk af met een klein rondje. Meng een dooier met een scheutje melk. Dit is dorure. Bestrijk de kuipjes op het bakpapier met de dorure. Leg er ook de overige kleine cirkels bij. Werk af met dorure. Plaats vier kurken op de bakplaat. Leg er een rooster op. Zo zal de bladerdeeg gelijkmatig rijzen. Stop twintig minuten in de voorverwarmde oven of tot ze klaar zijn. Breng water aan de kook. Was waterkers. Blancheer (of dompel onder) kort in het kokend water. Verfris dadelijk in ijskoud water. Zo beho ...
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/zalm-en-croute
... op te leggen. Neem het tweede vel bladerdeeg en prik er enkele gaatjes in. Zo kan de stoom langs de gaatjes naar buiten. Maak een dorure door het eigeel van één ei te vermengen met een scheutje melk. Strijk de kanten van het onderste vel bladerdeeg in met de dorure. Leg het 2de vel bladerdeeg op de taart en knip het teveel aan bladerdeeg van de randen weg. Rol de randen van de taart op naar het midden toe en strijk de bovenkant van de croûte in met de dorure. Versier de bovenkant van de croûte met de rondjes bladerdeeg die je daarnet hebt uitgeprikt. De taart gaat nu 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°. Voor de vinaigrette, meng 2 scheutjes balsamicoazijn met het dubbel aan olijfolie. Snij een halve ui in fijne schijfjes, voeg dit bij de mengeling en vermeng m ...
Kersentaart en gin-tonic | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kersentaart-en-gin-tonic
... voor met een deegrol over de taartvorm. Snij van de resten van het deeg smalle strookjes. Vul de taart met de krieken. Maak de dorure. Meng een dooier met een klein beetje melk. Smeer de zijkant van het deeg in met de dorure. Leg de strookjes deeg over de taartrand. Borstel een beetje in met dorure. Zet de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius. Maak nu de Gin Tonic. Doe een beetje gin in een glas, voeg ijsblokjes, een schijfje limoen en een takje tijm toe en vul het glas met tonic. Ingrediënten voor het gistdeeg 10 g verse gist 65 ml water (koud) 1 ei 250 g gewone bloem 100 g koude boter 25 g rietsuiker een snuifje zout voor de vulling 350 g krieken op sap 1 el maizena 100 ml van het sap van de krieken zeste van 1 citroen kaneelstok voor de gin tonic gin limoen een takje tijm ijsblokjes ...
Escargots in bladerdeegje met look en peterselie | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/escargots-in-bladerdeegje-met-look-en-peterselie
... e op: eerst de grote cirkel en daarna de twee ringen. Werk af met een klein rondje. Meng een dooier met een scheutje melk. Dit is dorure. Bestrijk de kuipjes op het bakpapier met de dorure. Leg er ook de overige kleine cirkels bij. Werk af met dorure. Plaats vier kurken op de bakplaat. Leg er een rooster op. Zo zal de bladerdeeg gelijkmatig rijzen. Stop twintig minuten in de voorverwarmde oven of tot ze klaar zijn. Breng water aan de kook. Was waterkers. Blancheer (of dompel onder) kort in het kokend water. Verfris dadelijk in ijskoud water. Zo behoud je de kleur. Kook de room voor de helft in. Tip: leg er een ijzeren pollepel in, dan kookt het niet over. Pel de look en de sjalot. Snij fijn. Voeg de look toe aan de room. Kruid met peper en zout. Doe de fijngesneden sjalot in een kookpot. Zet onder in een scheut ...
Profiterol gevuld met stracciatella en mokkaroom en karamel | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/profiterol-gevuld-met-stracciatella-en-mokkaroom-en-karamel
... spatel druipt, is het goed. Zo niet, voeg dan nog wat ei toe. Doe in een spuitzak en spuit dotjes op een bakplaat. Bestrijk met dorure (melk + eidooiers) Bestrooi met amandelschilfers. Stop in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15 minuten. Klop de room op met oploskoffie en Sweet Mix Choco Cappuccino. Smelt de suiker tot caramel. Vorm draadjes op bakpapier. Pas op want dit is warm! Versier het bord. Spuit room op het bord. Vul de soesjes met het ijs. Ingrediënten 600 ml Stracciatella ijs (Sofie Dumont) voor de dorure 1 dooier 1 scheutje melk voor de soezen 80 g boter 65 ml melk 65 ml water 1 snuifje zout 100 g bloem 4 eieren 100 g amandelschilfers voor de mokkaroom 250 ml room 1 el oploskoffie 1 el Sweet Mix Ca ...
Frangipane-taartjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/frangipane-taartjes
... trijk de frangipanne naar de randen toe. Versier de taartjes met de strookjes, doe dit in ruitvorm. Strijk de strookjes in met de dorure. Zet de taartjes in een oven van 190° tot ze goudbruin zijn en je met een priem geen vochtige beslagrestjes meer meekrijgt nadat je in een taartje hebt geprikt (zo’n 40 min later). Haal de taartjes uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster. Werk af met de suikerglazuur. Ingrediënten vel bladerdeeg 150 gr malse boter 150 gr amandelpoeder 150 gr bloemsuiker 150 gr bloem 2 eieren + 1 eierdooier snuifje zout vanillestok abrikozenconfituur (zonder brokken) Afwerking dorure: 1 eierdooier + scheutje melk suikerglazuur: bloemsuiker + water ...
Appelflap met ijskoffie | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/appelflap-met-ijskoffie
... de rand en snij je - met een koffielepel – een inkeping tussen de 2 vingers. Strijk de bovenkant van de appelflappen in met de dorure zodat ze straks mooi goudbruin kleuren. Geef die bovenkant tenslotte inkepingen met een bot mes. De appelflappen mogen nu 20 min. in een oven van 190°. Zet de koffie en doe eventueel wat cichorei in de filter. Doe 1 kaneelstokje, enkele takjes rozemarijn en 1 el suiker in het glas. Giet de koffie er bij tot het glas halfvol is. Vul de rest van het glas met ijsblokjes en giet er tenslotte de melk over. Ingrediënten 4 appels (Elstar of Boskoop) kant-en-klaar bladerdeeg 200 gr pure chocolade hazelnoten amandelen pecannoten 2 kardemom-zaadjes ijskoffie koffie cichorei melk ijsblokjes enkele takjes rozemarijn 1 el suiker kaneelstokje dorure 1 eierdooier melk ...
Fruitflapjes met kiwi en mango en gevulde knijpzakjes met banaan en avocado | VTM Koken
https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/fruitflapjes-met-kiwi-en-mango-en-gevulde-knijpzakjes-met-banaan-en
... . Rol uit tot een vel van 3 à 4mm dik. Snij er cirkels uit. Lepel op elke helft wat vulling naar keuze. Strijk de randjes in met dorure en kleef dicht. Druk goed aan. Wrijf de flapjes nog eens in met dorure en strooi er wat rietsuiker over. Maak in het midden een klein gaatje, zodat er stoom kan ontsnappen. Bak 20 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 195°C tot ze mooi gekleurd zijn. Haal uit, laat kort afkoelen en smakelijk! Voor de knijpzakjes: mix voor de ene vulling de bananen met de avocado. Voeg er wat citroensap en sinaasappelsap aan toe. Doe in een spuitzak en spuit zo in de zakjes. Sluit af en bewaar in de koelkast. Mix voor de andere vulling wortelen met mango, en sap van een mandarijn. Doe ook dit via een spuitzak in de zakjes. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...
Vanilleroomhoorntjes en worstenbroodkrans | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vanilleroomhoorntjes-en-worstenbroodkrans
... een tv-worstje) en rol ze in het bladerdeeg. Plooi dicht. Leg ze rond het kommetje op de bakplaat in kransvorm tegen elkaar. Maak dorure: meng een eidooier met een scheutje melk. Smeer hier de krans mee in. Dit geeft de krans een mooie kleur. Haal het kommetje weg en zet de krans 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden Celsius. Haal de worstenbrood-kerstkrans uit de oven. Laat afkoelen. Werk de krans eventueel af met een lintje. Voor de vanillehoorntjes. Snij het bladerdeeg in slierten van ongeveer één centimer breed. Kleef drie van de slierten aan elkaar tot een lange slinger. Neem de hoornvormpjes. Begin van onder en rol het deeg er helemaal rond. De slierten moet elkaar een klein beetje overleggen. Trek er niet aan! Wrijf de hoorntjes in met een beetje dorure (=een eidooier met een scheutje melk losgeklopt).. Rol de hoorntjes in rietsuiker. Leg de hoorntjes op een bakplaat. Leg ze met de sluiting naar beneden. Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat ze daarna afkoelen en haal ze voorzichtig van de vorm. Maak nu de vanilleslagroom. Klop de slagroom op met de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestok. Voeg twee eetlepels vanille-extract toe (of naar smaak). Doe de slagroom in een spuitzak en vul de hoorntjes. V ...