Resultaten voor crème au beurre van witte chocolade

Javanais | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/javanais

... et een beetje water en laat afkoelen. Als het afgekoeld is kan je het papier er gemakkelijk afhalen. crème au beurre: Zie recept crème au beurre Ganache: Warm de room op en doe de suiker erbij en ook de glucose tot alles lauw is. Smelt er dan de chocolade in. Werk op met de boter en doorroer voorzichtig: het mag zeker niet koken. Laat afkoelen. Maak laagjes : een laagje deeg; een laagje crème au beurre; een laagje deeg; een laagje crème au beurre,... Laat één dag opstijven in de koelkast en werk dan af met de ganache. Ingrediënten crème au beurre 300 gr room 100 gr glucose 30 gr bloem 60 gr suiker 8 eiwitten 100 gr suiker 300 gr marsepein 250 gr chocolade 100 gr boter materiaal paletmesje bakpapier ...

Biscuit met crème au beurre en speculaas | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/biscuit-met-creme-au-beurre-en-speculaas

... Biscuit met crème au beurre en speculaas - Voor de biscuit: Verwarm de oven voor op 180°. Mix de eieren met suiker tot een schuimige massa tot het geheel verviervoudigd is. Voeg de gezeefde bloem toe. Smeer de bakvorm in met olie en bebloem de vorm. Stort het mengsel ...

S'mores

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/smores

... S'mores - Een s'more is een typisch Amerikaanse snack die bij het kampvuur gegeten wordt, bestaand uit een geroosterde marshmallow, chocolade en twee crackers. Tover dit Amerikaans gerechtje om in een Belgische topper met heerlijk Belgische chocolade en petit-beurre ...

Gebakjes met crème au beurre, marsepein en framboos | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakjes-met-creme-au-beurre-marsepein-en-framboos

... Gebakjes met crème au beurre, marsepein en framboos - Begin met de biscuit. Meet 225 ml eieren af in een maatbeker. Klop ze daarna op met de suiker tot een mooi schuimpje.  Zeef nu de bloemsuiker, het amandelpoeder en de bloem bij de schuim. Meng alles goed onder ...

Gâteau moelleux au chocolat | VTM Koken

https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/gateau-moelleux-au-chocolat

... en prikker er in het midden droog uitkomt. Laat afkoelen en keer om op een bord. Snij elke biscuit in drie lagen, bestrijk ze met crème au beurre en werk af met ganache. crème au beurre: Klop de boter met de suiker tot een zacht en licht mengsel. Voeg de vanille, gesmolten chocolade en slagroom toe en zorg dat je een stevige, smeerbare consistentie krijgt. Ganache: Verwarm de room in een pan en breng tot net aan het kookpunt. Neem de pan van het vuur. Voeg de gehakte chocolade bij de room en klop stevig tot de chocolade gesmolten is en goed vermengd. Laat lichtjes afkoelen. Bestrijk de bovenkant van de taart met de ganache en laat opstijven. Ingrediënten Gâteau 350 gr boter 350 gr lichtbruine suiker 8 eieren 50 gr zwarte stroop 50 gr pure chocolade (gesmolten) 50 gr gemalen amandelen 50 gr cacaopoeder 300 gr zelfrijzende bloem 2 th lepels bakpoeder crème au beurre 250 gr poedersuiker 125 gr zachte ongezouten boter 30 gr pure chocolade (70%) 2 el room enkele ...

Crème au beurre | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/creme-au-beurre

... crème au beurre - Maak een suikersiroop met het water en de witte suiker. Zet op een laag vuur. Niet roeren om onzuiverheden te vermijden. De suikersiroop moet op 120 graden komen. Dat kunnen we zien op de volgende manier: we nemen een lepel suikerwater en dompelen ...

Sachertorte | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/sachertorte

... erboven een laag confituur op en leg er marsepein over. Doe dit ook met het ander deel taart. Leg de delen op elkaar en smeer er crème au beurre over. Nu kan je het glazuur over de taart smeren. Leg het in de koelkast om af te laten koelen. Ingrediënten 6 eieren 75 gr suiker chocoladeschilfers hazelnootjes boter 40 gr bloem 40 gr maïszetmeel cacaopoeder 300 gr room 100 gr glucose 100 gr suiker chocolade frambozenconfituur marsepein crème au beurre ...

Amandelkoekjes Marie-Antoinette | VTM Koken

https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/amandelkoekjes-marie-antoinette

... it te drogen en plaats ze dan 12-15 minuten in een oven van 150°C. Laat de amandelkoekjes afkoelen en kleef ze dan samen met wat crème au beurre. Stapel ze mooi op elkaar op een serveerschaal. crème au beurre: Doe alle ingrediënten in een kom en klop goed tot je een gladde crème krijgt. Ingrediënten 110 gr gemalen amandelen 225 gr poedersuiker 4 eieren 50 gr suiker ½ vanillestokje crème au beurre 150 gr zachte ongezouten boter 75 gr poedersuiker 50 gr vanillesuiker ...

Jeroen Meus - Javanais met ganache van chocolade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/javanais-met-ganache-van-chocolade

... ven de suikerrand.Roer de eieren door de karamel.Laat er al roerend de boter bij smelten.Roer de koffie door het botermengsel. De crème au beurre moet goed stevig zijn.Laat wat afkoelen.De javanais – deel 1Snijd de randen van de plakken biscuit en halveer ze. Je hebt nu vier plakken.Leg een plak biscuit op een schaal. Verdeel een derde van de crème au beurre over de biscuit. Herhaal nog twee keer en eindig met een plak biscuit.Laat de javanais een uur opstijven in de diepvriezer.De ganache Verwarm de room op het vuur. Snijd de boter in blokjes en smelt ze in de room.Breek de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade in de room en roer tot een glad, glanzend mengsel.De javanais – deel 2Snijd de kanten van de javanais mooi recht af.Laat de javanais een paar uren opstijven in de koelkast.Zet de javanais op een taartrooster.Giet de ganache over het gebak. Strijk glad. De javanais moet overal bedekt zijn met chocolade.Versier de javanais eventueel met ‘koffieboontjes’. ...

Klassieker: Miserable | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/klassieker-miserable

... e zaadjes van de vanillestok erbij en mix de boter eronder. Snijd de gebakken koek in twee en beleg één deel met een dikke laag crème au beurre. Leg het andere deel bovenop en snijd de kantjes mooi af. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...