Resultaten voor chocoladebrood

Chocoladebrood met witte chocolade | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/chocoladebrood-met-witte-chocolade

... chocoladebrood met witte chocolade - Doe de bloem in een kom samen met het zout en meng even door. Warm de melk even op in een kookpot, tot hij lauw is. Los de gist en de boter op in de melk en roer door met een garde. Giet dit mee in de kom bloem. Voeg het eitje en de suiker ...

Uit de keuken van Levine: Brioche met chocoladespiraal

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/01/brioche-met-chocoladespiraal.html

... Brioche met chocoladespiraal Dit chocoladebrood maakte ik vorig weekend en het was in een mum van tijd verdwenen, met andere woorden: men vond het erg lekker :-).Het is geen brood wat je even snel kunt maken. Het deeg moet eerst zo'n 12 uur in de koelkast rusten voordat er een ...

Uit de keuken van Levine: Gemarmerd Roggebrood - Marbled Rye Bread

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007/04/gemarmerd-roggebrood-marbled-rye-bread.html

... Gemarmerd Roggebrood - Marbled Rye Bread Dit lijkt op het eerste gezicht een chocoladebrood, maar laat je niet foppen door het uiterlijk! Het is namelijk een roggebrood, het donkere deeg is weliswaar gekleurd met cacao maar niet zoet van smaak. De cacao dient alleen voor de ...

#Decemberglutenvrij 2014, een terugblik

http://glutenvrijemama.blogspot.be/2014/12/decemberglutenvrij-2014-een-terugblik.html

... s waar het water van in je mond loopt.   3 december: Mirjam van Ik ben glutenvrij geeft een heerlijk recept voor Zweeds chocoladebrood van The Happy Coeliac.   Op 4 december geeft Da’s andere koek haar recept voor pepernotenbroodjes. Ik kende de site ‘da’s andere koek, filosofisch gebak, glutenvrije recepten en andere koek’ nog niet en vind hem erg leuk.5 december was voor Glutenfree Amsterdam. Zij gaf een overzicht van glutenvrij 2014. 6 december was voor Gerda van Glutenvrijhoorterbij. Zij schreef over Sinterklaas.  Op 7 december kon je lezen waarom DYI's’s for you and me een glutenvrije december leuker vindt dan een gewone. 8 december komt uit België. Julie sluit 2014 af met een terugblik en een lijstje van haar best gelezen blogs. 9 december: Foodless geeft een recept voor gluten- en lactosevrij kerststol. Die wil ik wel maken deze vakantie!Op 10 december geeft de Glutenfree Guide antwoord op de vraag: is choc ...

Uit de keuken van Levine: Is wat je ver haalt lekker? (2)

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2006/10/is-wat-je-ver-haalt-lekker-2.html

... ade chips. Ze verwijst verder naar het boek The Italian Baker van Carol Field. Deze buns zijn geinspireerd op Carol's recept voor chocoladebrood. Zo lenen de 'echte' bakkers toch ook weer van elkaar.....Ik heb ze gemaakt met half chocolade chips en half peanut butter chips.Chocolate (Peanut Butter) Buns Recept printen2 theelepels droge gist60 gram water, 40 - 46 graden C57 gram suiker400 gram ongebleekte bloem (ik heb 430 gram gebruikt)4 eetlepels cacao8 gram zout240 ml warme koffie, 32 graden C1 eidooier10 gram ongezouten zachte boter113 gram peanut butter chips of chocolade chips Afwerking:120 ml koud water1 1/4 theelepel maizena Los de gist en 1/4 theelepel van de suiker op in het warme water. Laat 3 minuten staan.Meng de tarwebloem, cacao, de resterende suiker en het zout in een aparte kom.Meng de warme koffie, eidooier en de boter door het gistmengsel. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe.Kneed (bijv. in een standmixer of bbm) tot een soepel deeg. Maak er een 'losse' bal van en geef het deeg 10 minuten rust. Maak er dan een rechthoek van en verdeel daar de chocolade of peanut butter chips over. Vouw het deeg vervolgens zoals je een envelop vouwt en kneed de chips erdoor.Vet een kom in met olie en doe het deeg hierin, 1 keer keren zodat alle kanten met olie bedekt zijn. Afdekken met plastic folie en laten rijzen totdat het in volume verdubbeld is - ong. 2 uur.Bekleed twee bakblikken met bakpapier/bakmatje. Stort het deeg op de werkplek en verdeel in 12 gelijke stukjes. Goed opbollen en op iedere bakplaat 6 bolletjes leggen. Laat genoeg ruimte tussen de bolletjes, zodat ze niet aan elkaar rijzen/bakken. Afdekken met ingevet plastic folie en op kamertemperatuur laten rijzen tot ze bijna in volume verdubbeld zijn.Maak, terwijl de bolletjes rijzen, het papje voor de afwerking: roer in een steelpan de maizena door het koude water. Breng al roerend aan de kook, blijf roeren totdat het dikker wordt. Laat het afgedekt (dan komt er geen vel op) afkoelen.Verwarm intussen de oven voor op 200 graden C.Bestrijk de gerezen bolletjes voorzichtig met een kwastje met het maizenapapje. Zet 1 bakplaat op de onderste richel de oven en de andere bakplaat b ...

Brood bakken | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/brood-bakken/

... Mijn BBM heeft 2 deeghaken en in deze machine kan ik een brood bakken van 1250 gram. Vaak gebruik ik kant en klaar broodmix van 500 of 750 gram en dat bevalt prima. Alle hoeveelheden hier zijn voor een brood gemaakt van 750 gram broodmix gemaakt maar laat ik eerlijk zijn, een ...