Resultaten voor cartouche encre hp
Espuma van verse kaas en ananas | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/espuma-van-verse-kaas-en-ananas
... eg dit bij het kaasmengsel. Doe alles in een sifon van 0,5 liter, zet er een niet gekarteld mondstuk op en zet onder druk met een cartouche. Heb je een sifon van 1 liter, dan moet je twee cartouches gebruiken. Schud stevig op en zet in de koelkast. Doe het fruit met de jus in diepe borden. Schud de sifon flink op en spuit de espuma van verse kaas op het fruit. Werk af met een blaadje munt. Ingrediënten 5 dl witte wijn 100 gr suiker 1 ananas 1 klein gedroogd chilipepertje 1 el verse gember 250 gr volle verse kaas (6 of 7% vetgehalte) 50 gr suiker 2½ gr gelatine 1 dl room muntblaadjes ...
Jamie Oliver: stoofpot met kip uit de oven - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/chefs/jamie-oliver/jamie-oliver-stoofpot-kip-oven
... t de helft inkoken. Doe de kuikens terug in de pan en schenk de bouillon erop, die moet tot halverwege de kuikens komen. Maak een cartouche (papieren deksel) van bakpapier, maak die nat, leg hem op de kuikens en stop hem in.Zet de pan ongeveer 50 minuten tot een uur in de oven tot de kuikens een knapperig vel hebben en het vlees van het bot valt. Verdeel de kuikens over 4 mooie kommen - waar ook nog wat saus bij kan - en zet de pan weer op het vuur. Doe de sla, de druiven, de peterselie- en de dragonblaadjes erbij en laat alles een paar minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper en lepel hem langs de kip. Opmerking'Dit recept is gebaseerd op de klassieke Franse fricassee van kip die ik als student zoveel jaar heb moeten maken. Ik heb het geluk gehad authentieke fricassee klaargemaakt te zien worden in zowel Frankrijk als Italië. Fricassee betekent met bloem bestoven vlees dat wordt gebakken en gestoofd waarbij de saus met bloem gebonden wordt. In dit recept ben ik van het gebaande pad afgeweken door piepkuikens te gebruiken, maar je kunt ook een hele in stukken verdeelde kip gebruiken.' - Jamie Oliver KookboekHet recept 'Jamie Oliver: stoofpot met kip uit de oven' is afkomstig uit het kookboek... De basis van het kokenJamie Oliver'Voor dit boek werd ik geïnspireerd door een Groot Idee: leid een team van kansarme jongeren op tot chefs en help hen een chic restaurant in Londen te... lees verder© Kosmos Uitgevers. ...
Jamie Oliver: pasta met heerlijk stoofvlees - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/chefs/jamie-oliver/jamie-oliver-pasta-stoofvlees
... ft gekregen.Dan gaan de tomaten erbij met de parelgort en net voldoende water om het vlees 1 centimeter onder te zetten. Maak een cartouche (papieren deksel) van bakpapier. Maak hem onder de kraan nat, bestrijk hem met wat olijfolie en leg hem over de inhoud van de pan. Leg het deksel op de pan zodat tijdens het stoven zo veel mogelijk vocht in de pan blijft. Laat alles op zo laag mogelijk vuur 2-3 uur stoven, afhankelijk van malsheid en soort vlees. Het is klaar wanneer je het vlees van het bot kunt duwen en het in ‘draadjes’ uit elkaar valt. Breng nu alles zorgvuldig op smaak en laat het vlees enigszins afkoelen voor je het uit de pan neemt. Maak het vlees met twee vorken los en gooi eventueel vel of bot weg. Doe het vlees terug in de pan op laag vuur.Het vlees is nu klaar om op te dienen, dus kook de verse pappardelle 3 minuten in een pan kokend water met zout en gedroogde volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gare pasta in een vergiet uitlekken, vang wat van het kookvocht op om eventueel de saus mee te verdunnen. Neem het vlees van het vuur, roer er de boter en de Parmezaanse kaas door met wat van het kookvocht, hierdoor wordt het mooi glanzend. Schud de saus door de pasta en serveer onmiddellijk. Variatietip Strooi er voor het opdienen wat fijngehakte rozemarijn en geraspte Parmezaanse kaas o ...