Resultaten voor brickdeeg hartig hapje

Hapje: krokante driehoekjes van brickdeeg, walnoot en geitenkaas | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/hapje-krokante-driehoekjes-van-brickdeeg-walnoot-en-geitenkaas

... Hapje: krokante driehoekjes van brickdeeg, walnoot en geitenkaas - Altijd leuk als je kan uitpakken met iets verrassend dat eigenlijk niet zo moeilijk is. Deze krokante driehoekjes maak je met brickdeeg. Je vindt zeker in de supermarkt. Opvullen doe je naar wens, bv. met ...

Ricotta met nootjes, honing, sinaasappel en brickdeeg | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/ricotta-met-nootjes-honing-sinaasappel-en-brickdeeg

... Ricotta met nootjes, honing, sinaasappel en brickdeeg - Meng de ricotta samen met de honing, de basilicum, het sap van de sinaasappel en de fijngehakte notenmengeling. Bak het brickdeeg in een oven van 180° C gedurende 3 à 4 minuten, laat het vervolgens afkoelen en verbrijzel ...

Groenten in brickdeeg met geitenkaasdip | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/groenten-in-brickdeeg-met-geitenkaasdip

... Groenten in brickdeeg met geitenkaasdip - Snijd de groenten in frietjes van 1 cm op 8 cm. Strijk het eigeel over het brickdeeg, kruid met italiaanse kruiden, peper en zout. Rol de groenten afzonderlijk in het brickdeeg. Meng de Chavroux geitenkaas met de bieslook, de gehakte ...

Geitenkaaskroketten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/geitenkaaskroketten

... Geitenkaaskroketten - Snij het brickdeeg in vierkantjes van 5 x 5 centimeter. Snij blokjes kaas en meng ze met de provencaalse kruiden. Leg de blokjes op het brickdeeg en kleef dicht met eigeel. Frituur op 180°C. Ingrediënten 400 gr vaste geitenkaas 1 el provencaalse ...

Ei met prei en spek in brickdeeg | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/ei-met-prei-en-spek-in-brickdeeg

... Ei met prei en spek in brickdeeg - Snijd de prei in julienne en stoof alles aan in een beetje boter. Voeg het spek eraan toe en laat het geheel afkoelen. Schik een bedje prei met spek op een velletje brickdeeg. Leg het ei erbovenop. Smeer de randen van het deeg in met een ...

Fruit in brickdeeg | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/fruit-in-brickdeeg

... Fruit in brickdeeg - Neem een volledig brikdeeg en leg in het midden nog ¼ vel brikdeeg ter versteviging. Snijd al het fruit in kleine stukjes. Leg in het midden een hoopje van het gemengd fruit. Maak een beursje en steek vast met twee tandenstokers. Herhaal dit voor de ...

Fishsticks met dipsaus - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/fishsticks-met-dipsaus

... eel : 1 peper en zout eigeel met een scheutje water peterselie gekookt eitje arachideolie : 500 ml mosterd : 1 el kabeljauwhaasje brickdeeg kappertjes Directions: 1. Voor de fishsticks: Neem een brickdeeg en snij het in 4 gelijke delen. Leg een gesneden brickdeeg met de punt naar boven en wrijf het in met het eigeel dat met een scheutje water gemengd is. Snijd het kabeljauwhaasje in kleine stukjes en leg het onderaan ...

Gevuld beursje | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gevuld-beursje

... alle kruiden. Haal de pan van het vuur .Voeg er het ei aan toe en de fijgehakte koriander. Leg boterpapier op de ovenplaat. Leg 1 brickdeeg op de boter en leg in het midden van het brickdeeg nog een extra laagje deeg. Leg op het extra laagje de groentevulling. Trek een cirkel met het eigeel ongeveer 3cm van de rand zodat het deeg kleeft. Vouw het deeg dicht en druk goed aan. Steek er voor de zekerheid een tandenstokertje in. Zet in de oven op 200 graden gedu ...

Samosa's, krokante hapjes met brickdeeg | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/samosas-krokante-hapjes-met-brickdeeg

... Samosa's, krokante hapjes met brickdeeg - Samosa's zijn krokante driehoekjes gevuld met een vulling naar keuze. Gehakt, geitenkaas, abrikozen, nootjes, het kan allemaal. In dit recept maken we een pittige groentenmengeling als vulling. Ideaal als hapje!Uit de ronde bri ...

Appelstrudel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/appelstrudel

... trudel - Snij de appels in blokjes en stoof aan met de bruine suiker en de rozijnen. Vorm een pakje met dit mengsel en een stukje brickdeeg. Smeer het pakje in met eigeel. Bak de strudel op 170 graden. Serveer en strooi er wat bloemsuiker over. Ingrediënten 4 el rozijnen 2 bla ...