Resultaten voor bouquet marmite

Recept voor hutsepot | njam!

http://www.njam.tv/recepten/hutsepot

... bereiden: Breng een grote pot water aan de kook. Bind de groenten en kruiden voor het bouquet marmite samen met een koordje en leg in de pot met kokend water. Pel en snijd de ajuin in 2 en brand de doorgesneden kant dicht in een pan zonder vet. Doe de ajuin bij de bouillon ...

Recept voor gekookt noothammetje met preistoemp | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gekookt-noothammetje-met-preistoemp

... spoel af onder koud stromend water. Giet het kookvocht weg en vul de pot met vers water. Breng hierin het hammetje samen met het bouquet marmite, een snuifje zout en peper aan de kook. Draai het vuur lager en laat 3 uur zachtjes pruttelen. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Stoof de prei beetgaar in een klontje boter op een zacht vuur en breng op smaak met peper en zout. Plet de aardappelen. D ...

Recept voor varkensoor met een pittig slaatje | njam!

http://www.njam.tv/recepten/varkensoor-met-een-pittig-slaatje

... r koud stromend water. Giet het kookvocht weg en vul de pot met vers water. Doe de varkensoren terug in de kookpot, samen met het bouquet marmite en de sjalot. Kruid af met een snuifje zout en een draai van de pepermolen. Breng aan de kook en laat 3 uur zachtjes koken. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette met elkaar en breng op smaak met peper. Haal de varkensoren uit de bouillon en spoel af onder koud stromend water. Ver ...

Recept voor bouillie van plate côte met wintergroentjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bouillie-van-plate-cote-met-wintergroentjes

... l het af onder koud stromend water. Zet het vlees opnieuw op in koud water met een snuif zout en breng weer aan de kook. Voeg het bouquet marmite en de wortelen toe. Snijd de uien in twee en schroei de helften dicht in een pan zonder vetstof. Voeg de uien toe aan het vlees. Laat het geheel drie uur pruttelen.  maak de groenten: Schep na twee uur en half een deel van de bouillon over in een aparte pot en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze ...

Recept voor rundstong in madeirasaus | njam!

http://www.njam.tv/recepten/rundstong-madeirasaus

... et water en spoel ze zorgvuldig af onder koud stromend water. Zet de tong een tweede keer op in koud water met wat zout. Voeg het bouquet marmite en de grofgesneden ui en wortelen toe. Laat eventjes koken, zet het vuur dan lager en laat de tong ongeveer 4 uur op een zacht vuurtje pruttelen. maak de madeirasaus: Begin een uurtje voor het vlees klaar is aan de saus. Kuis hiervoor de rest van de ajuinen en wortelen en snijd in grote stukken. Pel de lookteentjes en snijd de selder i ...

Marmite van steenbolk en zeevruchten

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/marmite-van-steenbolk-en-zeevruchten

... marmite van steenbolk en zeevruchten - marmite van steenbolk en zeevruchten - Laat de helft van de fijngehakte ui in een klontje boter en 2 eetlepels water gedurende 3 minuten aanfruiten in een grote pot. Voeg de goed gewassen en schoongemaakte mosselen toe. Peper ...

Recept voor gekarameliseerd hammetje met wortelpuree | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gekarameliseerd-hammetje-met-wortelpuree

... voorbereiden: Vul een grote pot met water en breng aan de kook. Voeg het bouquet marmite en een snuifje zout toe. Doe de hammetjes erbij en laat 2,5 uur zachtjes pruttelen. Haal de hammetjes uit de bouillon. bereiden: Snijd de aardappelen en wortelen in stukjes. Doe ...

Recept voor heldere rundsconsommé met kruidenpannenkoekjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/heldere-rundsconsomme-met-kruidenpannenkoekjes

... grote kookpot met koud water en doe er een snuifje zout bij. Snijd 3 wortelen in grove stukken, doe ze bij het vlees en voeg het bouquet marmite toe. Schil de ajuin en snijd doormidden. Schroei de onderkant van de ajuin toe in een hete pan en doe bij de rest van de bouillon. Breng alles aan de kook en draai het vuur lager. Laat de bouillon 3 uur pruttelen op een zacht vuur. maak de consommé: Snijd de rest van de groenten (wortelen, prei en selder) in brunoise en doe samen met het mager rundsgehakt in een grote mengkom. Doe de tomatenpuree, het e ...

Recept voor cassoulet met gepaneerde varkenspoten | njam!

http://www.njam.tv/recepten/cassoulet-met-gepaneerde-varkenspoten

... omend water. Vul de kookpot met proper water en kook de varkenspoten in ongeveer drie uur gaar op een zacht vuurtje samen met het bouquet marmite en een flinke snuif zout. Spoel ondertussen de geweekte bonen af onder koud stromend water. Kook de bonen in ongeveer anderhalf uur gaar op een zacht vuurtje samen met het kruidenboeket en een snuifje zout. Haal de varkenspoten uit de bouillon (giet de bouillon niet weg maar houd bij om later soep mee te maken). Snijd de poten langs boven even in en haal al de kleine beentjes er voorzichtig uit. Kruid met pep ...

Recepten - Marmite van steenbolk en zeevruchten

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Marmite_van_steenbolk_en_zeevruchten

... Bereidingswijze Laat de helft van de fijngehakte ui in een klontje boter en 2 eetlepels water gedurende 3 minuten aanfruiten in een grote pot. Voeg de goed gewassen en schoongemaakte mosselen toe. Peper en giet de witte wijn erbij. Zet het deksel op de pot en laat de ...