Resultaten voor boulet
Jeroen Meus - Echte Belgische frieten met boulet special - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/echte-belgische-frieten-met-boulet-special
... Echte Belgische frieten met boulet special - Frieten met een boulet special en dan voetbal op televisie. Meer moet dat niet zijn… Op voorwaarde dat de Rode Duivels winnen natuurlijk! De frietaardappelen die je nu in de winkel vindt, zijn van de oogst van vorig ...
Jeroen Meus - Hamburgers met spek en geroosterde groenten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hamburgers-met-spek-en-geroosterde-groenten
... el je handen en voeg wat kruiding toe aan het vleesmengsel. Gebruik peper van de molen en een snuif zout. 11. Rol eerst een dikke boulet en plet die tot een mooie, dikke hamburger. Reken een 120g tot 150g vlees per hamburger. 12. Plaats de hamburgers in de koelkast, zodat ze wat steviger worden. 13. Spoel de groenten. De aardappelen gaan ongeschild in de oven. 14. Verwarm de oven voor op 200°C. 15. Schil de wortelen en snij ze overlangs in twee. Verdeel de halve penen in stukjes van zo’n 2 centimeter breed. 16. Snij de ongeschilde aardappelen in grove stukken, ongeveer even groot als de stukken wortel. 17. Pel de uien en snij ze eerst middendoor en vervolgens in grote stukken. 18. Neem een ovenschaal en doe er alle groenten in. Besprenkel ze met een scheut olijfolie en meng alle groenten nog een keertje door elkaar. 19. Strooi wat grof zout en peper van de molen over de groenteschotel en zet hem in de hete oven. 20. Rooster de groenten gedurende minstens 40 minuten in de hete oven. 21. Zet eventueel ook nog even de grill op en bak de hamburgers. 22. Haal de hamburgers uit de koelkast. 23. Schenk een scheutje olijfolie en smelt een klontje boter in een braadpan op een stevig vuur. 24. Bak en kleur de hamburgers 2 minuten en draai ze om. Zet even later het vuur wat zachter zodat het vlees binnenin kan verdergaren. Reken hiervoor zo ...
Jeroen Meus - Vogelnestjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vogelnestjes
... ekookt ei in het kuiltje en kneed er het vlees rond. Druk de gehaktbal goed aan en rol het vlees door je handen, tot je een egale boulet krijgt die het ei naadloos omsluit. 7. Leg de vogelnestjes op een groot bord en hou ze even opzij. 8. Verwarm de oven voor op 180°C. 9. Zet een braadpan op een matig vuur en smelt er een klontje boter in. 10. Geef de vogelnestjes een goudbruin korstje. Rol de gehaktballen regelmatig even om. De vogelnestjes hoeven binnenin niet gaar te zijn. 11. Leg de gekorste vogelnestjes in een ovenvaste schotel en bak ze 25 tot 30 minuten in de oven op 180°C. 12. Zet een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. 13. Pel de uien en snipper ze grof. (Later zeven we de saus.) Stoof de stukjes ui in de hete olijfolie. Roer regelmatig even in de pot. 14. Voeg er een schepje suiker en de geconcentreerde tomatenpuree bij. Schep ook wat sambal in de pot. Heb je liever geen pikante toets aan je saus, dan kan je de sambal gerust weglaten. 15. Laat alles enkele minuten bakken. Roer regelmatig even in de pot. 16. Schenk de rode wijn bij de groenten en laat de wijn voor een groot deel verdampen. 17. Giet de tomatenstukjes erbij. 18. Knip de verse kruiden (enkele takjes tijm, oregano en basilicum), spoel ze even onder stromend water en hak ze fijn. Verwijder eventuele taaie takjes. Strooi de fijne kruiden in de pot en laat de saus 10 ...