Resultaten voor bouillon varkenspoot
Gevulde varkenspoot | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gevulde-varkenspoot
... Gevulde varkenspoot - Giet water in een kookpot en zet op een hoog vuur. Snij de groenten voor de bouillon grof, leg ze in het water en breng aan de kook. Maak een insnijding aan de onderkant van de varkenspoten en leg ze in de bouillon. Laat 36u sudderen op 75 à 80°c ...
Jeroen Meus - Hammousse en witte asperges met briochetoast - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hammousse-en-witte-asperges-met-briochetoast
... en witte asperges met briochetoast - Dit is een voorgerecht met heel klassieke smaken: ham, asperges en een lekkere toast. - De bouillon van varkenspoot Pel de ui en snijd hem grof. Schil de wortelen en snijd ze grof. Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Doe de g ...
Recept voor cassoulet met gepaneerde varkenspoten | njam!
http://www.njam.tv/recepten/cassoulet-met-gepaneerde-varkenspoten
... in ongeveer anderhalf uur gaar op een zacht vuurtje samen met het kruidenboeket en een snuifje zout. Haal de varkenspoten uit de bouillon (giet de bouillon niet weg maar houd bij om later soep mee te maken). Snijd de poten langs boven even in en haal al de kleine beentjes er voorzichtig uit. Kruid met peper en een snuifje zout. Rol elk pootje op in plasticfolie zodat je een mooi rolletje krijgt en leg een uurtje in de koelkast. Verwijder de plasticfolie en snijd de varkenspoot in ringetjes. Kluts het eiwit samen met een beetje peper en zout. Wentel de varkenspootjes door het eiwit en haal door de paneermeel. Bak de stukjes varkenspoot op een rustig vuurtje in een klontje boter mooi goudbruin. Snijd de tomaten in stukjes. Snipper de sjalot en look en stoof glazig in een klontje boter. Voeg de gekoo ...
Recept voor erwtensoep met rookvlees en croutons | njam!
http://www.njam.tv/recepten/erwtensoep-met-rookvlees-en-croutons
... bereiden: Stoof de uien aan in een klontje boter. Snijd het groen van de prei in grove stukken en houd het wit bij voor later. Spoel de gesneden prei af onder koud stromend water en stoof samen met de ui verder aan. Doe de erwten erbij en vul aan met water totdat alles ...
Jeroen Meus - Kroketten van varkenspoot met dipsaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kroketten-van-varkenspoot-met-dipsaus
... p een middelhoog vuur aan de kook. 5. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat de poten 3 tot 4 uur trekken. 6. Haal de poten uit de bouillon en pluk het vlees van de botten. Verwijder vel, kraakbeen en kleine botjes. 7. Snijd het vlees in kleine blokjes. 8. Zeef de bouillon en doe 2 pollepels bij het vlees. Kruid eventueel wat bij met peper en zout. 9. Leg een stuk huishoudfolie in een ovenschaal. Stort er de vleesmassa in en leg de bovenkant mooi gelijk. 10. Dek af met een tweede vel huishoudfolie en duw goed aan. Laat de massa afkoelen en opstijven in de koelkast. 11. Haal het vlees uit de koelkast en neem het uit de vorm. 12. Doe de bloem in een bord of schaal. Neem de eiwitten die je over hebt van de mayonaise en doe ze in een tweede schaal. Klop los met een vork. Vul een derde bord met paneermeel. 13. Snijd de vleespaté in blokjes. Haal ze eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel. 14. Splits de eieren en doe de eierdooiers in een kom. Gebruik de eiwitten voor het paneren van de kroketten. 15. Giet een scheutje water en wat azijn bij de eierdooiers en doe er mosterd bij. 16. Giet er olie bij en klop met een garde tot mayonaise. 17. Snipper de bieslook, kervel en peterselie fijn. Rits d ...
Cambridge recepten: Bouillon...
http://cambridgerecepten.blogspot.be/2010/05/bouillon.html
... Bouillon... * Maak bouillon met iets minder poeder klaar. * Week ondertussen wat bruchetta (ongeveer 2 theelepels) met heet water tot het helemaal opgelost is. * Doe dat bij de bouillon. je moet even kijken hoeveel je wilt. * Dan heb je een soort van heldere tomatenbouillon. ...
Cambridge recepten: Bouillon...
http://cambridgerecepten.blogspot.be/2010/05/bouillon_11.html
... Bouillon... Een mespuntje sambal oelek of iets meer als je dat lekker vindt, door je bouillon of soep. 02:14 | Labels: Bouillon, Tip | You can leave a response ...
Soepje van erwtjes met gevulde pijlinktvis en schuim van kaas | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/soepje-van-erwtjes-met-gevulde-pijlinktvis-en-schuim-van-kaas
... varkenspoten aan de kook in gezouten water. Schuim af, voeg wortel, prei, ui, laurier, tijm en enkele jeneverbessen (= een court bouillon) toe en laat gedurende enkele uren sudderen. Haal de varkenspoten uit de bouillon en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Pluk het vlees, verwijder de botjes, en hak het vlees fijn. Bereid de erwtensoep ...
Jeroen Meus - Huisbereide wildpaté met chutney van appel - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/huisbereide-wildpate-met-chutney-van-appel
... flook. 1. Doe de groenten met het water in een grote soepketel. Breng aan de kook. 2. Leg er de varkenspoot bij. 3. Laat de bouillon 2 tot 3 uur trekken op een laag vuur. 4. Verwarm de oven voor tot 90 °C. 5. Smelt een klont boter in een pan. 6. Pel en snipper de sjalotten heel fijn. Stoof ze in de boter. 7. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe ze bij de sjalotten. 8. Rits de blaadjes van de rozemarijn en de tijm. Snipper de kruiden fijn en doe ze bij de sjalotten. 9. Giet de ...
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Bouillon
... en alle kruiden. Prik enkele kruidnagels in de uien. Zet de pot op een zacht vuurtje en laat ongeveer 3 uur trekken. Giet de bouillon nadien door een puntzeef en laat afkoelen. Wanneer de bouillon koud is, kan je het gestolde vet mooi verwijderen met een schuimspaan. Het resultaat: een smaakvolle bouillon. bouillon kan je gebruiken voor soepen of om de smaak van sauzen te verrijken. ...