Resultaten voor bouillon kombu dashi

Recept voor vitello tonato | njam!

http://www.njam.tv/recepten/vitello-tonato

... bereiden: Leg voor de dashi bouillon de kombu in het water, breng zachtjes aan de kook en doe de bonito erbij. Breng de bouillon tot tegen het kookpunt en laat 15 minuten trekken. Haal de kombu eruit en leg opzij. Mix de bouillon met de bonito, zeef en laat afkoelen in ...

Pakjes kabeljauwfilet gemarineerd met kombu - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/kabeljauw/pakjes-kabeljauwfilet-gemarineerd-kombu

... Pakjes kabeljauwfilet gemarineerd met kombu 4 personen 5 min voorbereiden 15 min bereiden 45 min wachten waardering7.5obv 2 waarderingen HoofdgerechtVisJapans Ingrediënten 4 stukken gedroogde kombu 4 kabeljauwfilets 4 sprieten knoflookbieslook of het groen van 4 lente-uitjes ...

Misosoep met schelpen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/misosoep-met-schelpen

... een zeefje dat je in heet water dompelt, waarna je de miso met een stamper fijnwrijft. Je kunt de miso ook oplossen in een beetje bouillon voor je hem in de soep doet. Proef en breng zo nodig verder op smaak. Voeg de miso toe en neem meteen de pan van het vuur. Voeg de gesnipperde bieslook toe en dien de soep meteen op. Ingrediënten 600 ml water 1 stuk kombu van 5 cm (te vinden bij de toko) 1 el sake 300 gr tapijtschelpen, goed schoongespoeld 2 el miso (te vinden bij de toko) 1 bosje bieslook ...

Gepocheerde griet in dashibouillon met kliswortel, mosselen, hiziki en kervel | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/gepocheerde-griet-in-dashibouillon-met-kliswortel-mosselen

... Gepocheerde griet in dashibouillon met kliswortel, mosselen, hiziki en kervel - Voor de dashibouillon : laat in een klare gevogeltefond een handvol gedroogde bonitovlokken en enkele shiitakes samen met een geweekt stuk kombu een 20-tal minuten trekken. Zeef en breng op ...

Jeroen Meus - Misosoep als ontbijt voor Georges - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/misosoep-als-ontbijt-voor-georges

... l de eitjes uit het water en kook in hetzelfde water de noedels net gaar. Spoel de eitjes kort onder koud water en pel ze.Zeef de bouillon van shiitakes en kombu en voeg op per liter bouillon een eetlepel misopasta toe. Rasp de look en de gember bij de bouillon.Kook de sojascheutjes nog even mee met de noedels en giet alles door een zeef.Schep wat van de noedels en de sojascheuten in een kom en leg er een beetje boksoi en een zacht gekookt eitje bij. Werk af met de fijngesneden lente-ui en wat blokjes tofu. ...

Jeroen Meus - Vegetarische miso ramen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vegetarische-miso-ramen

... e vijfde smaak, naast bitter, zout, zuur en zoet. Hoe die ‘heerlijkheid’ smaakt, proef je perfect in dit gerecht. Een gezonde bouillon met boekweitnoedels, een eitje en véél groenten. - Spoel de kombu en de gedroogde champignons in een kommetje met koud water. Laat even weken.Breng een grote kookpot met water aan de kook op een za ...

Jeroen Meus - Gebakken groenten in misobouillon met sushirijst en gebakken tofu - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-groenten-in-misobouillon-met-sushirijst-en-gebakken-tofu

... Gebakken groenten in misobouillon met sushirijst en gebakken tofu - Een lekkere Japanse en gezonde bowl: knapperige groenten, sushirijst, een zalige bouillon met miso en ‘aburaage’, wat de Japanse naam is voor luchtige, krokant gebakken tofupakketjes.  ...

Pompoensoep met miso en peultjes - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/pompoensoep/pompoensoep-miso-peultjes

... Pompoensoep met miso en peultjes 4 personen 0 min voorbereiden 40 min bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 8 waarderingen VoorgerechtVegetarischJapans Ingrediënten 250 g pompoen (muskaat of kabocha), zonder zaadjes 20 g peultjes, gedopt en schuin doorgesneden 4 eetlepels ...

Nigella Lawson: noedelsoep - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/noedels/noedelsoep/nigella-lawson-noedelsoep

... 19 waarderingen HoofdgerechtVegetarischOosters Ingrediënten 175 g udon noedels (gedroogd, uit een pak) 750 ml groente- of kippenbouillon of dashi 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker 1 steranijs 1 theelepel verse gemberwortel, fijngemaakt 2 eetlepels sojasaus 75 g taugé 75 g sugarsnaps 75 g shii-take, in plakjes 2 kropjes baby-paksoi, in dunne reepjes 2 eetlepels ...

Jeroen Meus - Ramen met zalm, shiitake, ei en noedels - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ramen-met-zalm-shiitake-ei-en-noedels

... n. - Breng een grote kookpot met water aan de kook op een zacht vuur.Leg er de kombu en de gedroogde champignons in. Dit wordt de bouillon.Breng een tweede kookpot met water aan de kook.Neem een diepe soepkom en doe er de witte miso pasta en de sesamolie in.Maak de bimi (broccolini) schoon.Maak de shiitakes schoon, verwijder de taaie steeltjes en snijd ze in twee. Zet even in een kommetje aan de kant.Kook de bimi (4-5 min.) of de broccoliroosjes net beetgaar in de tweede kookpot. Leg er ook de eieren bij en kook deze gedurende 8 minuten.Schil ...