Resultaten voor bosbessenconfituur
Wildstoverij van everzwijn | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/wildstoverij
... lus met het marinadevocht en de rest van de rode wijn en voeg er water aan toe tot het geheel volledig ondergedompeld is. Voeg de bosbessenconfituur, de balsamicoazijn en de PH Wildbouillon eraan toe en roer goed. Laat dit even opkoken en vervolgens 1 ½ tot 2 uur pruttelen. Bak het spek aan in een pan met aanbaklaag, samen met de kleine uitjes en de champignons. Voeg dit op het einde toe aan het stoofpotje. Ingrediënten kleine uitjes 1 el PH Wildbouillon balsamicoazijn 1 el bosbessenconfituur 3 el bloem water 1 fles rode wijn zout peper boter rozemarijn 250 g champignons laurier tijm 1 ui 200 gr spekblokjes 1 kg everzwijnvlees van de bout (ree) ...
Recept voor Struisvogelradicchio met veenbessen en gebakken appeltjes | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/struisvogelradicchio-met-veenbessen-en-gebakken-appeltjes/
... rediënten - voor 4 personen 4 Struisvogelsteak Toevoegen Solo Toevoegen 150 g veenbessen Toevoegen 2 el bosbessenconfituur Toevoegen 2 radicchio (rode bol in de volksmond de langwerpige variant heet radicchio trevisano) Toevoegen 2 jonagoldappelen Toevoegen 2 à 3 el suiker Toevoegen 1 flinke scheut rodewijnazijn Toevoegen peper van de molen Toevoege ...
Stoofpotje van everzwijn | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/stoofpotje-van-everzwijn
... oer goed door. Blus met het marinadevocht en de rest van de rode wijn en voeg water toe tot het geheel volledig onder staat. Voeg bosbessenconfituur, balsamico en wildbouilon toe en roer door. Laat dit even opkoken en vervolgens 1,5 tot 2u pruttelen. Bak het spek aan in een kleefpan, samen met de kleine ajuintjes en de champignons. Voeg dit op het einde bij het stoofpotje. Bijgerecht: gevulde appels: Steek het klokhuis uit de appels. Halveer de appel en leg ze in een ovenschotel met een bodempje water. Schep een lepel veenbessenconfituur op de bovenkant van de appel. Sluit de ovenschotel af met zilverpapier. Zet dit 20 min. in een oven van 180°C. Ingrediënten 200 gr spekblokjes Alpro soya Bakken en Bra ...
Bosbessentaart | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/bosbessentaart
... nten 2 bakjes bosbessen 250 gr bloem 100 gr bloemsuiker snuifje zout 160 gr bakboter 20 gr vanillesuiker 8 el vanillepudding 8 el bosbessenconfituur ...
Stoofpotje van everzwijn met bosbessen en pommes duchesse | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoofpotje-van-everzwijn-met-bosbessen-en-pommes-duchesse
... oeg er nog 1 kaneelstokje, tijm en laurier aan toe. Bevochtig met de wildfond en de rode wijn. Voeg er ook de crème de cassis en bosbessenconfituur aan toe. Tenslotte zeef je de marinade en voeg je de helft van de bosbessen toe. Laat minstens 40 minuten sudderen tot het vlees gaar is. Ingrediënten 600 g everzwijn 3 sjalotjes 4 selderstengels 4 wortelen 300 g bosbessen 300 ml wildfond 300 ml rode wijn 25 g boter 25 ml crème de cassis 2 el bosbessenconfituur 1 takje tijm 2 verse laurierblaadjes 1 kaneelstokje peper pommes duchesse 2 eierdooiers 1½ dl melk 60 g boter muskaatnoot peper en zout 1 kg loskokende aardappelen (Bintje) marinade 2 el balsamicoazijn 1 sinaasappel 1 dl olijfolie 1 el mosterd 1 kaneelstokje 4 kruidnagels ...
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/193/pannenkoekenbuche-1
... . Bak pannenkoeken tot het deeg op is. Leg de pannenkoeken, een beetje overlappend, naast elkaar op het werkblad. Bestrijk ze met bosbessenconfituur en rol ze op. Garneer de bûche met het glazuur (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking) en verse bosbessen. ...
Jeroen Meus - Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/krokante-groentesalade-met-sambal-van-rode-biet-en-knackebrod
... iet en knäckebröd - Een echte zomerse salade met verse, knapperige groenten, een pittige spread van rode biet, chili en bosbessenconfituur, en de zilte smaak van geraspte pecorino. - Vul een kom met ijswater en breng een pot met gezouten water en een snuif b ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tarwesalade-met-rode-biet-en-koolrabi-chips-van-boerenkool-en-salsa-van-rode-ui
... ;C.Snipper de rode ui heel fijn en doe ze in een kom. Snipper de koriander en de munt fijn en meng de kruiden eronder. Meng er de bosbessenconfituur, de rode wijnazijn, de sesamolie en de olijfolie onder. Snijd de chilipeper heel fijn en meng hem onder de saus.Giet de tarwekorrels af en spoel ze onder koud water.Schil de koolrabi, snijd hem in reepjes en sprenkel er wat azijn en wat olijfolie over. Kruid met peper en zout.Haal de chips van boerenkool uit de oven en laat ze afkoelen.Snijd het roodlof in repen.Schep wat tarwekorrels in een diep bord en kruid met peper en zout, sprenkel er wat olijfolie over. Snijd de lauwe rode bietjes in partjes en schik ze tussen de tarwe. Schik er wat koolrabi tussen, wat reepjes roodlof en enkele takjes kervel. Snipper wat lente ui fijn en strooi het over de salade. Werk de salade af met wat salsa van rode ui en de chips van boerenkool. ...
Jeroen Meus - Groenterolletjes met een pittige dip - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groenterolletjes-met-een-pittige-dip
... r en snipper ze in piepkleine stukjes. Voeg ze bij de ui. 10. Schenk er een scheutje rijstazijn (of natuurazijn) in, en daarna de bosbessenconfituur. Dat zorgt voor een fruitige, zoetzure smaak. 11. Neem ten slotte enkele blaadjes munt en koriander en snipper ze in piepkleine stukjes. Meng de kruiden onder de salsa. 12. Week de velletjes rijstpapier even in koud water. Zodra ze wak genoeg zijn, dep je ze even af op een propere handdoek. 13. Leg een vel rijstpapier op het werkvlak en schik een gevarieerd boeketje van alle fijngesneden groenten in het midden. Werk het pakketje groenten af met enkele blaadjes koriander en munt. 14. Nu kan je gesloten rolletjes maken of hoorntjes gevuld met de groenten. 15. Gesloten rolletjes: Vouw eerst de boven- en onderkant van het vel rijstpapier over de vulling. Plooi vervolgens de linker- en rechterkant over het pakketje groenten en kruiden, tot je een mooi gesloten rolletje krijgt. Trek het vel rijstpapier tijdens het inpakken goed strak, zodat je een stevig rolletje krijgt. Snij elk gesloten pakketje met een scherp mes middendoor. 16. Hoorntjes: Schik het boeketje groenten tegen de rand van het vel rijstpapier. Vouw de onderste helft van het rijstpapier over de groentenvulling. Rol het vel nu tot een hoorntje. 17. Serveer de verse groenterolletjes uit het vuistje met een schaaltje zoetzure dip erbij. ...