Resultaten voor boksoi bereiding
Jeroen Meus - Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippendijen-in-currysaus-met-boksoi-en-rijst
... Kippendijen in currysaus met boksoi en rijst - Breid je groentegamma uit en ga aan de slag met 'boksoi', een oosterse open kool. Jeroen karamelliseert de groente in ketjap manis en serveert ze met kippendijen, basmatirijst en een currysaus op basis van ananas ...
Jeroen Meus - Gevulde varkensrolletjes met aubergine, rijst en boksoi - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gevulde-varkensrolletjes-met-aubergine-rijst-en-boksoi
... Gevulde varkensrolletjes met aubergine, rijst en boksoi - Dit gerecht zit boordevol oosterse smaken waardoor je je meteen in Japan waant. - Snijd het varkensvlees in flinterdunne plakjes. Probeer het te snijden met een vleessnijmachine,& ...
Jeroen Meus - Eendenborst met gembersaus, boksoi en rijst - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/eendenborst-met-gembersaus-boksoi-en-rijst
... Eendenborst met gembersaus, boksoi en rijst - Een sappig stukje gebraden eend kan toch eens smaken! Zeker in combinatie met een zachte gember-honingsaus, sticky boksoi en geparfumeerde rijst. Aziatische keuken op zijn best! - Snipper de sjalot en de look fijn. Snijd ...
Jeroen Meus - Laksa met inktvis - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/laksa-met-inktvis
... n. Draai het vuur wat zachter. Giet het water en de kokosmelk in de pan en breng de laksa aan de kook.Snijd de boksoi in twee en doe ze in een pan met een flinke scheut (kokend of koud) water. Zet de boksoi onder water en zet er een deksel op. Laat ze zachtjes garen.Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.Breng de laksa op smaak met een flinke scheut vissaus.Verhit een scheut arachideolie in een wokpan.Kuis de hoed van de inktvis, dep hem een beetje droog en snijd de hoed in fijne reepjes. Bak ze krokant in de hete olie en kruid met zout, peper en rode currypasta.Schep de sojascheuten bij de boksoi en sprenkel er wat sesamolie over. Laat even meebakken.Check de enoki champignons op onzuiverheden. Hier hoef je verder niets mee te doen.Schep de gare noedels in een kom en schep de gebakken sojascheuten en boksoi erbij. Lepel ...
Jeroen Meus - Kippenreepjes met pindanoedels - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippenreepjes-met-pindanoedels
... de pindakaas kan smelten. Voeg sambal toe als je de saus pikanter wil.Verhit een flinke scheut arachideolie in een wok. Snijd de boksoi in twee en stoof ze kort aan in de olie. Kruid met een snuif zout en wat peper. Voeg er een scheut water aan toe en zet er een deksel op.Pel de sjalotten en de look en schil de gember. Snijd de sjalotten en de gember in reepjes en plet de look.Haal de boksoi uit de wok en hou ze even apart. Doe het water uit de wok weg.Laat een scheut olie heet worden in de wok. Snijd de kip in reepjes of in blokjes en bak ze kort in de hete olie. Schep de gebakken kip uit de pan en hou ze even apart.Snijd de harde steeltjes van de shiitake. Voeg nog wat arachideolie toe en wok de shiitake. Voeg er ...
Jeroen Meus - Misosoep als ontbijt voor Georges - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/misosoep-als-ontbijt-voor-georges
... . Voeg er een scheut sojasaus aan toe.Breng wat water aan de kook en kook de eitjes in 7 minuten zacht. Gaar bij de eitjes ook de boksoi kort in hetzelfde water en hou ze apart.Pel de look en schil de gember en snijd de tofu in blokjes.Haal de eitjes uit het water en kook in hetzelfde water de noedels net gaar. Spoel de eitjes kort onder koud water en pel ze.Zeef de bouillon van shiitakes en kombu en voeg op per liter bouillon een eetlepel misopasta toe. Rasp de look en de gember bij de bouillon.Kook de sojascheutjes nog even mee met de noedels en giet alles door een zeef.Schep wat van de noedels en de sojascheuten in een kom en leg er een beetje boksoi en een zacht gekookt eitje bij. Werk af met de fijngesneden len ...
Jeroen Meus - Gebakken zeebaars met groene curry, boksoi en sesamrijst - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-zeebaars-met-groene-curry-boksoi-en-sesamrijst
... Gebakken zeebaars met groene curry, boksoi en sesamrijst - ‘Boksoi’ klinkt wellicht als Chinees in de oren, maar het is een kleine broertje van de paksoi, een Oosterse open kool met groene bladeren en witte stelen. Wie de boksoi niet op de kop kan tikken ...
Jeroen Meus - Kip in currysaus met rijst - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kip-in-currysaus-met-rijst
... Volgens Jeroen is het niet meer van deze tijd om kip curry zonder groenten te serveren. Hij bokst een ander recept in elkaar met boksoi, het kleine broertje van de paksoi. Een klassieker met een stukje groen erbij. - Verwarm de kippenbouillon (of het water).Smelt een klont boter in een grote st ...
Jeroen Meus - Curry van groene groenten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/curry-van-groene-groenten
... der koud water. Giet het water waarin de kruiden gekookt hebben niet meteen weg.Snijd de courgette in schuine stukken en snijd de boksoi in vier of in twee (afhankelijk van de grootte).Kook de broccoliroosjes in het water waar de groene kruiden in gekookt werden. Voeg er vervolgens de sugar snaps ( of mange tous ) en de reepjes courgette aan toe.Schep de broccoli met de rijst, de kokosmelk en de curry in de pot van de blender en voeg er de groene kruiden aan toe. Mix het geheel tot een gladde saus.Voeg de boksoi toe aan de rest van de groenten, kook hem nog heel even mee en haal alle groenten uit het water.Lepel wat van de groene currysaus op een bord en leg er een hoopje groene groenten in. Werk af met de groene kruiden en een likje olijfolie. ...
Jeroen Meus - Thaise waterzooi met pandanrijst - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/thaise-waterzooi-met-pandanrijst
... Voeg er enkele pandanbladeren aan toe en dek de rijst af met een deksel. Laat de rijst gedurende 10 minuten verder garen.Snijd de boksoi in twee of in vier (afhankelijk van de grootte) en kook ze gaar in het kokende water. Dop intussen de boontjes.Zet een kom met ijswater klaar. Haal de gegaarde boksoi uit het kokende water en koel ze meteen af in het ijswater.Kook de boontjes gaar in hetzelfde water. Snijd intussen de broccoli in roosjes.Koel ook de gare boontjes af in ijskoude water met de boksoi. Kook tenslotte de broccoliroosjes gaar in het kokende water.Smelt de boter in een steelpannetje. Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe aan het steelpannetje.Doe ook de roosjes in de kom met ijswater om verder af te koelen.Haal de gare kip uit de bouillon en laat het vlees even uitlekken. Haal de champignons van het vuur en zet ook de rijst af wanneer hij gaar is.Giet de hete bouillon door een zeef om de groenten op te vangen. Breng de gezeefde bouillon opnieuw aan de kook en breng op smaak met enkele druppels sesamolie.Giet de groene groenten op ijswater af en laat ze uitlekken.Scheid de eiwitten van het eierdooiers. Vang de eierdooiers op in een mengkommetje en voeg er de kokosmelk aan toe. Meng goed onder elkaar.Voeg de champignons en het vocht toe aan de bouillon, gevolgd door de groene groenten (boksoi, boontjes en broccoliroosjes) en de kip. Breng het geheel opnieuw aan de kook.Zet het vuur onder de bouillon af. Voeg er het mengsel van de kokosmelk en de eierdooiers aan toe en roer onder de bouillon.Lepel wat van de waterzooi in een diep bord. Serveer de waterzooi met een kommetje geparfumeerde rijst. Werk het gerecht af met wat fijne schijfjes chili voor extra pit en enkele blaadjes koriander. ...