Resultaten voor bokaal voetselder , hoe werk ik af
Jeroen Meus - Opgelegde groenten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/opgelegde-groenten
... ijder de buitenste bladeren van de witte kool. Rasp de kool fijn meteen mandoline. 2. Doe de geraspte kool in een gesteriliseerde bokaal. Stop zo veel mogelijk in de bokaal en druk goed aan. De warme marinade doet de kool ‘krimpen’. 3. Giet er de warme pekel over tot de kool onder staat. Sluit de bokaal. Door de warmte trekt het afsluitrubber alles vacuum. 4. Maak de champignons schoon en snijd ze in twee of in vier. 5. Breng 1 l van de pekel aan de kook en kruid met paprikapoeder. Doe de champignons in de pekel en leg er een bord op zodat ze onder blijven. Kook de champignons. 6. ...
Gekonfijte citroenen | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gekonfijte-citroenen
... dat de citroenpartjes nog aaneen blijven. Binnenin de citroen lepel je een eetlepel zout. Leg de citroenen in een gesteriliseerde bokaal, ze mogen dicht opeen zitten. Overgiet met kokend water tot ze onder staan. Sluit de bokaal goed af, en laat gedurende een 3-tal weken de citroenen konfijten. Ingrediënten bio-citroenen zout kokend water ...
Vinaigrette van radijsjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/vinaigrette-van-radijsjes
... het diepvriesvak die reeds gepeld zijn). Snij de radijsjes en de uitjes doormidden in de hoogte en leg ze in een gesteriliseerde bokaal. Voeg de peperbollen, de komijn, de korianderbolletjes, het kaneelstokje en de laurierblaadjes toe. Verwarm de rode wijnazijn samen met de suiker en het zout en laat het geheel een minuutje koken. Giet dit mengsel over in de bokaal over de radijsjes en de uitjes met hun kruiden. Goed afs ...
Recept voor Koude groentensoep met basilicum | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/koude-groentensoep-met-basilicum/
... Menugang: Voorgerecht Bereidingstijd: 125 min Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Lage kostprijs Ingrediënten - voor 6 personen 50 g Solo Toevoegen 1 voetselder Toevoegen 1 l groentenbouillon Toevoegen zout Toevoegen ...
Groente van het moment: Zoetzure augurken | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zoetzure-augurken
... er, peperbolletjes, mosterdzaadjes, kruidnagels,... de kruiden die je zelf kiest. Laat alles 10 min koken. Doe de augurken in een bokaal. Als het kookt, giet je het over de augurken. Sluit het deksel stevig en leg de bokaal omgekeerd. Laat de augurken afkoelen. Ingrediënten 1 l + 1,5 dl water 1 kg augurken 2 dl wittewijnazijn 1½ dl witte wijn 50 gr suiker 1 chilipeper peperbolletjes mosterdzaadjes kruidnagel ...
Recept voor yuzu bitters | njam!
http://www.njam.tv/recepten/yuzu-bitters
... Maak de bitters: Meng alle ingrediënten in een glazen bokaal, laat 14 dagen infuseren en schud dagelijks. Zeef de kruiden door een theedoek en bewaar de alcohol. Vijzel de kruiden die achter blijven in de theedoek. Doe de fijn gevijzelde kruiden samen met 250 ...
Gepocheerde aprilvis | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gepocheerde-aprilvis
... ertjes, paaseitjes en de beste kaviaar die je kan vinden. Smakelijk! Ingrediënten 1 l grenadine 75 cl schuimwijn 1 dl sojasaus 1 bokaal augurken 1 grote aprilvis 1 tros sla (met slakken nog op) handvol gummibeertjes paaseitjes (als er nog over zijn, snoeper!) kaviaar van topkwaliteit ...
Jeroen Meus - Aardbeien- en frambozenlimonade - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aardbeien-en-frambozenlimonade
... een (kinder)feestje. - 0. Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. 1. Mix de aardbeien in de blender en doe ze in een grote bokaal of kan. Voeg er de aardbeiensiroop en het kokoswater aan toe. Roer om. 2. Snijd de limoenen in dunne plakjes. Spoel de aardbeien voor de afwerking en snijd ze in stukjes. 3. Spoel de munt en haal er de blaadjes af. 4. Doe aardbeien, limoen, munt en veel ijsblokjes bij de limonade. Roer om. 5. Doe de frambozen met de blauwe bessen in de blender en mix. 6. Giet de gemixte ...
Recept voor Consommé met langoustines en morieljes | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/consomme-met-langoustines-en-morieljes/
... Menugang: Voorgerecht Bereidingstijd: 12 min Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Hoge kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 4 eetlepels mirepoix (fijngesneden blokjes van knolselder prei voetselder en wortelen) Toevoegen 4 dl krachtige ...
Pompoenpittenspread met rode biet
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/572/pompoenpittenspread-met-rode-biet-1
... de biet in kleine blokjes. Hak de pompoenpitten fijn in de blender. Voeg er 2 eetlepels pompoenpitolie, 2 eetlepels mierikswortel(bokaal) en 150 g zachte boter aan toe. Breng op smaak met zout en mix kort tot een pasta. Bak 50 g spekblokjes krokant. Besmeer een sneetje boerenbrood met de pompoenpittenspread, en strooi er wat spekblokjes en rode-bietblokjes over. werk af met de bieslooksnippers. ...