Resultaten voor bloem gebruiken

Kerstcake

https://www.prinsessenboontjes.be/post/kerstcake

... ker en 3 pakjes vanillesuiker toe en meng goed.Voeg 4 eieren één voor één toe. Laat de machine draaien.Zeef 200g zelfrijzende bloem bij het beslag.Indien gewenst: Rasp de schil van 0.5 citroen en doe dat ook bij het beslag. Meng het beslag. Verwarm de oven voor op 180°C.Vet een cakevorm goed in met boter en bestrooi met bloem. Doe het overtollige bloem weg.Doe het beslag in de cakevorm en zet hem in de voorverwarmde oven. Bak de cake 50 à 60 minuten op 180°C (50 à 60 minuten gemiddeld). Check met een stokje. Smakelijk Stap voor stap foto's ...

Knoflookbriochebroodjes

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/89914/knoflookbriochebroodjes-1

... t de boter met de knoflook en de melk. Laat het mengsel afkoelen tot het lauw is. Voeg de gist toe en laat even staan. Meng er de bloem, het hele ei, de suiker en het zout onder en kneed tot een samenhangend soepel deeg. Leg het deeg in een met bloem bestrooide kom en dek het af. Laat het 1.30 uur rusten. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken, bol ze op en leg ze op een met bloem bestrooide bakplaat. Dek ze af met een handdoek en laat ze 1 uur ri ...

Kriekencake | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kriekencake

... uiker samen en klop ze op tot een vaste schuimige massa (witkloppen). Roer de gesmolten boter door de massa met de garde. Voeg de bloem toe. We gebruiken hier meer bloem dan bij een recept van een quatre-quarts omdat we hier te maken hebben met fruit dat zwaarder is dan het deeg. Giet het deeg over de krieken en roer alles voorzichtig. ...

Antwerpse handjes met chocolade | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/antwerpse-handjes-met-chocolade

... Antwerpse handjes met chocolade - Meng de zachte boter met de suiker. Voeg 1 ei en de bloem toe en meng tot een deeg. Laat gedurende ongeveer 3 uur rusten. Rol het deeg uit en steek de handjes uit (je kan eender welk vormpje gebruiken). Bak gedurende 15 minuten op 180 ...

Champignonsoep

http://www.omasrecepten.com/recepten/Soepen/Champignonsoep.html

... deze soep ook als saus gebruiken, dan moet je wel de hoeveelheid vloeistof verminderen.Ingrediënten :1 doosje champignon3 lepels bloem3 lepels boter1 liter kippebouillon25 centiliter melk zout peper kipkruiden kerrie kervel Bereiding : Maak de champignons schoon en hak ze in stukken. Smelt de boter en ...

Carolines blog: Ricotta pannenkoekjes met bacon & ahornsiroop

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2013/07/ricotta-pannenkoekjes-met-bacon.html

... Ricotta pannenkoekjes met bacon & ahornsiroop Ingrediënten: - 4 eieren, gesplitst - 100 g bloem - 1 tl bakpoeder - mespunt zout - 100 ml melk - 250 g ricotta - 25 g boter, gesmolten Bereiden: 1. Doe de bloem, de bakpoeder en een mespunt zout in een grote kom en ...

Wit brood van 800 gr | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/wit-brood-van-800-gr

... Wit brood van 800 gr - Zeef de bloem op een werkblad of in een grote kom. Wie een keukenrobot met een deegarm heeft, kan die gebruiken. Maak in het midden een kuiltje. Verwarm het water tot het lauw is. Brokkel de gist in een kommetje en giet er genoeg lauw water op ...

Recept voor cakejes | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/cakejes/

... recht Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Lage kostprijs Ingrediënten - voor 5 personen 125 g zelfrijzende bloem Toevoegen 125 g suiker Toevoegen 100 g boter Toevoegen 20 g vanillesuiker Toevoegen 2 eieren Toevoegen Bereidingswij ...

De keuken van Johanna: Paradijstaartjes met frambozen en blauwe bessen

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2011/08/paradijstaartjes-met-frambozen-en.html

... en. En al met al eenvoudig te maken. Het recept geeft aan kleine bakvormpjes te gebruiken, deze in te vetten en te bestrooien met bloem. Dat doe ik niet. Door ervaring wijs geworden, omdat de taartjes niet of moeilijk uit de vormpjes willen komen. Zelf vind ik het ...

Tarte tatin van rabarber en aardbei | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/tarte-tatin-van-rabarber-en-aardbei

... taartvorm van 24cm diameter.  Snij de rabarber en aardbeien in stukjes. Smelt de boter en laat afkoelen. Meng met blonde suiker, bloem en gesmolten boter. Roer onder elkaar. Doe in een taartvorm. Zet aan de kant. Maak het deeg. Meng bloem met suiker, bakpoeder en zeste van ciroen. Voeg de gesmolten boter, een ei en melk toe. Roer tot een homogeen beslag.  Stort uit over het fruit. Bak 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C ...