Resultaten voor bladerdeeggebakjes jeroen meus
Jeroen Meus - Bladerdeeggebakjes met rabarbercompote - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bladerdeeggebakjes-met-rabarbercompote
... naar smaak meer suiker toe - en schep het mascarponemengsel in een (plastic) spuitzak. 19. Gebruik een (gekarteld) broodmes om de bladerdeeggebakjes overlangs door te snijden, zodat je een krokante bodem en een deksel met nootjes verkrijgt. 20. Snij de tip van de spuitzak eraf en gooi het stukje plastic meteen weg. 21. Spuit op de bodem van elk gebakje een flinke toef mascarponeroom. Druk er met de bolle zijde van een lepel een kuiltje in. 22. Lepel er afgekoelde rabarbercompote in, zet het deksel van het gebakje (met de zoete amandelnootjes) erbovenop en serveer de huisbereide ‘pateekes’. ...
Recept voor Bladerdeeggebakjes met Gouda | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/bladerdeeggebakjes-met-gouda/
... Menugang: Aperitiefhapje Bereidingstijd: 40 min Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Gemiddelde kostprijs Ingrediënten - voor 6 personen 200 g Gouda kaas met komijn Toevoegen 30 g Solo Toevoegen 2 eierdooiers Toevoegen 50 g noten Toevoegen ...
Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje
... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij een ...
Jeroen Meus - Bladerdeeggebakje met appel, mokka-ijs en speculaas - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bladerdeeggebakje-met-appel-mokka-ijs-en-speculaas
... aartjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Afwerken en serveren Verkruimel de speculaasjes in een vijzel. Serveer de bladerdeeggebakjes met een bolletje mokka-ijs en werk af met speculaaskruimels. ...
Jeroen Meus - Aperitiefverrassingsbrood - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aperitiefverrassingsbrood
... Aperitiefverrassingsbrood - Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa verde’ ...
Jeroen Meus - Koninginnenhapje met kip, witte pens, asperges en champignons - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koninginnenhapje-met-kip-witte-pens-asperges-en-champignons
... s van de bouten gaar en zacht is.Haal de bouillon van het vuur en schep er de gare kippenbouten uit. Zet de bouten aan de kant.De bladerdeeggebakjes Verwarm de oven voor op 180°C.Doe de dooier met een scheutje melk in een klein kommetje en klop onder elkaar.Snijd het vel bladerdeeg in gelijke vierhoeken. Leg de stukken bladerdeeg op een bakplaat en bestrijk het deeg met het eimengsel. Plaats het bladerdeeg gedurende ongeveer 15 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en krokant is.De videe Zet een hoge pan op het vuur en laat er de boter in smelten. Gebruik hier een hoge pan of kookpot waar een deksel op past. Houd een zeef boven de hoge pan en voeg er een pollepel van de bouillon aan toe. Laat het geheel even koken. Schil de asperges en snijd ze i ...
Jeroen Meus - Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijn-meus-met-frietjes-en-kropsla
... Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dit is weer echte degelijke Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft! Speciaal voor de verjaardag van zijn papa deelt jeroen een klassieker zoals die vroeger bij hem thuis op tafel verscheen: een stoofpot van konijn met verse ...
Jeroen Meus - Mayonaise - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise
... Mayonaise - Voortaan alleen nog maar verse mayonaise! jeroen legt uit hoe je op de klassieke manier mayonaise maakt met een klopper, op basis van mosterd.Je zal merken dat mayonaise erg makkelijk te bereiden is. Maak er dus best niet te veel van, want verse mayonaise is maar ...
Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux-0
... Roux - Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar! - Roux Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke ...
Jeroen Meus - Bladerdeeggebakje met gedroogde ham, geitenkaas en peer - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bladerdeeggebakje-met-gedroogde-ham-geitenkaas-en-peer
... peper.Afwerken en serveren Leg een klein toefje geitenkaas op het bord. Zo blijft je koekje beter zitten als je het vult.Snijd de bladerdeeggebakjes overlangs open. Leg de onderkant op een bord.Schep op elk gebakje wat van de geitenkaasvulling. Leg er een paar plakjes gegrilde peer op.Leg er wat gedroogde ham op.Werk af met rucola, geroosterde pijnboompitten en een lepel dressing. Zet het ‘dakje’ er op. ...