Resultaten voor aspergebouillon
Aspergebouillon met gepocheerd eitje | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/aspergebouillon-met-gepocheerd-eitje
... urende 2 minuten op 120° C. Ontvel en ontpit de tomaat. Bak de coppa gedurende 20 minuten op 180° C. Pocheer de eitjes. Meng de aspergebouillon met de tomaat en de basilicum. Serveer met het gepocheerd ei en de coppa. Ingrediënten 1 fijngehakte basilicum fijgehakte look 12 morieltjes 4 Asperges 1 tomaat 4 eieren 2 dl water 1 groentebouillon 4 schijfjes coppa Alpro soya Bakken en Braden ...
Quiche met witte asperges | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/quiche-met-witte-asperges
... l. Breng op smaak met peper en zout. Giet het roommengsel over de asperges. Bak de quiche 30 minuten in de oven. Tip: Gebruik de aspergebouillon als basis voor een soep. Niet alleen aspergesoep, maar ook kervelsoep is erg lekker met aspergebouillon. Ingrediënten 1 basisrecept parmezaandeeg 1 bos witte asperges 100 gr gekookte ham 2 eieren 1 dl room 40 gr versgeraspte parmezaan ...
Asperges met breydelspek | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/asperges-met-breydelspek
... urtje trekken. Zeef de bouillon en kook hierin de asperges gaar. Bewaar de bouillon. Maak de vélouté : 4 asperges mixen met wat aspergebouillon en een scheutje room. Kruiden met peper en zout en eventueel wat nootmuskaat. Rol de overige gekookte asperges in het breydelspek (topjes vrijlaten). Breng water aan de kook met een flinke scheut azijn en een snuifje zout. Breek de kwarteleitjes en leg elk eitje in een kommetje. Laat ze dan voorzi ...
Recept voor verse noordzeekrab met witte asperges | njam!
http://www.njam.tv/recepten/verse-noordzeekrab-met-witte-asperges
... ijfolie, peper en zout. Meng de mayonaise onder de krab en doe de geraspte limoenschil erbij. Kruid af met peper en zout. Zeef de aspergebouillon en draai tot een crème met de boter. serveren: Verdeel de krab over 4 borden en leg hierop de gekookte asperges. Fris de zeekool op met een beetje azijn en leg deze samen met de rauwe aspergerolletjes op de krab. Verdeel hierover de erwtjes en spuit er enkele toefjes aspergecrème tussen. Werk verder af met de krokantjes en groene kruiden. Ingrediënten voor 4 personen 6 witte asperges 1 lkippenbouillon 2 elgedroogde kamille 1 bundeltje zeekool 3 eldubbel gedopte erwten 200 gkrabvlees van noordzeekrab 1 elmayonaise 1 tlgeraspte limoenschil 200 gboter azijn peper - zout olijfolie voor de afwerking: krokantjes van zuurdesem - ...
Jeroen Meus Aspergesoep met croutons en gerookte zalm Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aspergesoep-met-croutons-en-gerookte-zalm
... schillen die je eerder hebt ingevroren. De vers geschilde asperges hou je opzij, want die hebben we straks nog nodig. 4. Laat de aspergebouillon even tot tegen het kookpunt komen en zet het vuur dan heel zacht. Laat de schillen nog een kwartiertje trekken. 5. Laat de aspergebouillon even tot tegen het kookpunt komen en zet het vuur dan heel zacht. Laat de schillen nog een kwartiertje trekken. 6. Aspergesoep hoort bleek te zijn. Je gebruikt dus best witte of bleke groenten. Pel eerst de uien en snij ze grof. 7. Doe het donkerste loof en het wortelstuk van de prei en snij ze grof. 8. Snij de geschilde asperges middendoor. Hou de helften met de aspergekopjes eraan opzij. De andere stukken asperge snij je grof. 9. Neem een soepketel of een ruime stoofpot en smelt een klontje boter op een matig vuur. 10. Stoof de stukjes ui, prei en asperge enkele minuten in de bruisende boter. Roer regelmatig even in de pot en laat de groenten zeker niet kleuren. 11. Bind enkele blaadjes laurier, enkele takjes tijm en een portie peterseliestelen samen tot een bouquet garni. Leg het kruidentuiltje in de stoofpot. 12. Zeef de bouillon van aspergeschillen en schenk het vocht bij de gestoofde groenten. Laat de soep een klein half uurtje zacht pruttelen. 13. Tussendoor kan je de garnituur voorbereiden. Snij eerst de rest van de verse asperges in heel fijne rondjes. De mooie aspergekopjes snij je enkel even middendoor. Doe de stukjes asperge in een schaaltje. 14. H ...
Jeroen Meus - Gazpacho van groene asperges met tartaar van gerookte sprot - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gazpacho-van-groene-asperges-met-tartaar-van-gerookte-sprot
... l de volledig afgekoelde groentemengeling uit de koelkast. Doe ze in de hakmolen of blender. Schenk er een deel van de afgekoelde aspergebouillon bij. (het kookvocht van de asperges) 19. Mix alles tot een dikke soep. Voeg indien nodig wat extra aspergebouillon toe. 20. Giet de koude soep door een ruime zeef. Roer met de bolle zijde van een kleine pollepel in de zeef, tot er enkel een droge pulp in achterblijft. 21. Proef de groene gazpacho. In principe zijn extra peper en/of zout overbodig. 22. Snij het stokbrood in dikke sneetjes. (ong. 2 cm breed) Leg de schijfjes brood op een ovenschaal en druppel er een beetje olijfolie over. 23. Zet de ovengrill aan en schuif het stokbrood eronder, tot het licht getoast is. Kijk uit, want goudbruin toasten is een kwestie van minuten. 24. Lepel op elke toast een portie van de tartaar met sprot. 25. Schep de gazpacho in kommen of glazen. Leg in elke portie koude soep ook enkele beetgare kopjes van de groene asperges. 26. Serveer iedereen een kommetje soep en toastbroodjes met tartaar van gerookte sprot. ...
Snelle romige aspergesoep (zonder room!) - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/aspergesoep-zonder-room/
... en leg hier de helft van de asperges in te marineren. Blend de andere helft van de asperges, samen met een paar eetlepels van de aspergebouillon. Doe in een lege kookpan de bakolijfolie en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Als het goed is, krijg je een dikke 'saus'. Voeg nu de rest van de bouillon die je van de schillen hebt getrokken toe, gevolgd door de aspergepuree. Roer goed door. Serveer de soep met daar bovenop de gemarineerde asperges en de bieslook. ...
Lammetje in het hooi | Hobbykok van Vlaanderen
https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/lammetje-in-het-hooi
... or de groenten: Stoof een teentje look en een sjalotje aan in boter. Blus af met een geut witte wijn. Laat reduceren. Blus met de aspergebouillon. Mix hieronder twee handenvol jonge zuring, twee handenvol babyspinazie, een handvol peterselie. Passeer de saus door een zeef en kruid af met peper en zout. Haal het lamskroontje uit de marinade en korst aan in een hete pan met een klontje boter. Verwarm de oven voor op 160° en bak het lam hierin af tot rosé (12-tal minuten afhankelijk van de dikte van het stuk). Laat het lam rusten in folie gedurende een kwartier. Bereid intussen de groentepotjes voor. Giet wat van de zuringsaus in het potje en schik hierop de warme groentjes. Hou warm in een oven op 50°. Voor het roken in hooi: neem een grote aluminium bak, vul die met hooi en gedroogde kruiden zoals sumac, rozemarijn, tijm, jeneverbessen,… Steek dat in brand, eens de vlam eruit is en het hooi rookt, plaats een schaaltje met het in koteletten gesneden l ...