Resultaten voor armagnac saus

Bas-Armagnac XO van Tariquet | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/bas-armagnac-xo-van-tariquet/

... Bas-Armagnac XO van Tariquet Zijn Franse digestieven nou uit of lijkt het maar zo? Cognac en armagnac, nobele stooksels van grote traditie, ze worden zelden nog ingeschonken na een diner. Calvados heeft nog een vleug romantiek, geen idee waarom trouwens, appelen, ...

Recept voor Lekker kerstmenu met o.a. gebraiseerde kalkoen met boschampignons - Soep: Kreeftensoep met krab en armagnac | Solo O

http://www.solo.be/nl/recepten/lekker-kerstmenu-met-oa-gebraiseerde-kalkoen-met-boschampignons-soep-kreeftensoep-met-krab-en-armagnac/

... 1 kreeftensoep van Knorr Toevoegen 4 voorgekookte krabbenscharen Toevoegen 1 dl Solo Delifine Toevoegen 1/2 dl armagnac Toevoegen 1 eetlepel(s) verse kervelblaadjes Toevoegen Bereidingswijze Verwijder het vlees uit de krabbenscharen. Verwarm de soep in 650 ml water op een matig vuur. Voeg het krabbenvlees toe als de soep kookt. Laat even sudderen. Haal de soep van het vuur en voeg de kervelblaadje ...

Jeroen Meus - Far Breton met Armagnac - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/far-breton-met-armagnac

... Far Breton met armagnac - Jeroen maakt een klassieke Bretoense pruimentaart klaar met gemarineerde pruimen in Armagnac. Verrassend eenvoudig en ontzettende lekker. Deze flan is lauw op z’n best! - Verwarm de oven voor op 185°C.Meet de juiste hoeveelheid armagnac ...

Recept voor Far breton met pruimen en armagnac | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/far-breton-met-pruimen-en-armagnac/

... licht gezouten Toevoegen 1 zakje vanillesuiker Toevoegen 4 eieren Toevoegen 1 l volle melk Toevoegen 2 el armagnac (of rum) Toevoegen Bereidingswijze Meng de pruimen met de armagnac.Klop de eieren schuimig met de suiker en de vanillesuiker en meng er de gezeefde bloem onder. Voeg nu al roerend de melk toe.Vet een ovenschaal in met de Solo en giet een bodem van het beslag in de schaal. Zet de schaal 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Neem de schaal uit de oven en verdeel de pruimen in de schaal. Giet de rest van het ...

Everzwijnfilet met sinaasappelsaus | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/everzwijnfilet-met-sinaasappelsaus

... an en laat opkoken. Voeg balsamico en water toe, doe de bouillon erbij en roer door. Leg tijm en laurier mee in de pan en giet de armagnac erbij. Roer door en leg het vlees er terug in. Laat dit 8 à 10 min sudderen (afhankelijk van de dikte van het vlees) zonder deksel. Haal het vlees er terug uit en dek af met aluminiumfolie. Zeef de saus en kruid af met peper en zout. Snij enkele schijven van de appelsien en leg even mee in de gezeefde saus. Leg een schijf appelsien op een bord. Snij het vlees in schijven en leg op de schijf appelsien. Snij de gepocheerde zeste heel fijn en strooi hiervan een beetje over het vlees. Giet de saus hierover en versier met cressonette. TIP: serveer met gekaramelliseerde appeltjes. Ingrediënten 1 kg everzwijnfilet peper en zout 2 appelsienen echte bote ...

Jeroen Meus - Pruimen-amandeltaart - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pruimen-amandeltaart

... Pruimen-amandeltaart - Een herfstwandeling of een broodnodige koffieklets is reden genoeg om een zelfgemaakte taart in de oven te schuiven. Zonder al te grote kunsten bak je een pruimen-amandeltaart. Wie niet van alcohol houdt, of de taart voor de kinderen bakt, kan de ...

Vispannetje met Sint-Jakobsvruchten, kabeljauw en tong | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vispannetje-met-sint-jakobsvruchten-kabeljauw-en-tong

... " ruikt. Blus met de visbouillon. Roer tot alle klonters verwijderd zijn. Voeg daarna de kreeftenbisque toe. Roer goed. Doe er de armagnac bij. Voeg de room toe en hou warm. Kruid af met peper en zout naar smaak. Snij de kabeljauw en zalm in stukken. Leg in de ovenschotels.   Bak de mosselen gaar in olijfolie. Haal uit de schelp. Rol de tongfilets op en voeg per schotel een rolletje toe. Doe er ook garnaaltjes, SInt-Jakobsvruchten en de mosselen bij. Spuit de puree in roosjes rondom de ovenschotels. Verdeel de saus over de vis. Strooi de gemalen kaas over de vis. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.  Haal uit de oven en serveer dadelijk. Ingrediënten 250 g champignons 1 klont boter 1 stengel prei 400 g mosselen 350 g zalm zonder vel 350 g kabeljauwhaasje 4 filets zeetong 4 Sint-Jakob ...

Gevulde pastaschelpen met kreeft en tomatenroomsausje | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gevulde-pastaschelpen-met-kreeft-en-tomatenroomsausje

... Gevulde pastaschelpen met kreeft en tomatenroomsausje - Goed weekend met Pieter Timmers! Speciaal voor Valentijn maakt Pieter Timmers het lievelingsgerechtje van zijn vriendin klaar: gevulde pastaschelpen met tomatenroomsaus en kreeft. Opgelet: dit is een recept voor twee ...

Veggie noedel-portabellaburgers | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/veggie-noedel-portabellaburgers

... Voeg lookpoeder of een fijngehakt teentje look toe. Kruid met peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder. Breng op smaak met wat armagnac.   Haal de paddenstoelen uit de oven. Snij de chesterkaas in blokjes van een centimeter. Leg ze op de paddenstoelen en stop nog even in de oven, zodat de kaas kan smelten. Haal de ramen uit de ringen. Bak ze aan in olie. Zorg dat de pan zeer heet is. Draai ze om na een paar minuten. Pel de sjalot en snij fijn. Snij de augurken in schijfjes. Meng de sjalotjes met rode wijnazijn en een snuifje zout. Voeg er de augurken aan toe. Is het te zuur? Voeg dan een koffielepel agave toe. Snij de tomaat in fijne schijfjes.    Bedek een ramenburger met de portobello, gepekelde sjalot, sla, tomaat en saus. Leg er nog een tweede ramenburger op. Ingrediënten 1 tomaat 4 blaadjes krulsla voor het sausje 4 el mayonaise 1 el tomatenconcentraat 1 kl lookpoeder (of een teentje look) 1 kl mosterd 1 el dille 1 el bieslook 1 snuif cayennepeper 1 snuif paprikapoeder 1 scheutje armagnac voor de gepekelde sjalot 4 augurken (zoetzuur) 1 sjalot 2 el rodewijnazijn 1 kl agave voor de portobelloburgers 4 portobello paddenstoelen peper zout olijfolie 4 takjes tijm 4 sneet ...

Ree uit Malmedy | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/ree-uit-malmedy

... rediënten 5 el veenbessenconfituur 1 reegebraad van 800 gr 2 appeltjes tuinkers 8 aardappelen 1 teenjte look peterselie porto en armagnac 1 dl Alpro soya Bakken & Braden room tijm laurier 2 sjalotjes 1 el PH Wildbouillo ...