Resultaten voor appelschijfjes bakken
Appel-rozentaartjes met bladerdeeg
http://creaymme.blogspot.be/2015/07/appel-rozentaartjes-met-bladerdeeg.html
... elboor het klokhuis snijd de appels in fijne schijfjes van 2 mm dikte, dit gaat het gemakkelijkst met een mandolineleg halve appelschijfjes op het deeg zoals je ziet op de foto:vouw het deeg over de appelschijfjes:strijk met een bakpenseel wat water op het begin en einde van de deegvouw en begin het deeg op te rollen:leg de rolletjes in de holtes van een muffin bakvormverwarm de oven voor op 200°C en bak de appelroosjesdek na 5 minuten bakken de plaat af met aluminiumfolie want de dunne appelschijfjes verbranden snellaat nog 15 minuten verder bakkenlaat de gebakjes afkoelen op een rooster ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gedroogde-appelschijfjes
... Gedroogde appelschijfjes - Gedroogde appelschijfjes zijn een gemakkelijke, snelle snack. Ideaal voor wat extra energie tijdens het studeren! - Boor de klokhuizen uit de appelen (niet schillen!). Snijd de appelen in plakken van 1 cm dik. Besprenkel de schijven ...
Recept voor Geitenspekje op krokant rozijnenbrood | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/geitenspekje-op-krokant-rozijnenbrood/
... la Toevoegen Bereidingswijze Snijd de appels in fijne schijfjes. Smelt de Solo samen met de honing in een pan en laat de appelschijfjes daarin kort karameliseren. Schik de geitenkaasjes met spek op een beboterde bakplaat en bak ze gedurende ongeveer 15 minuten in een oven van 180°. Rooster de sneetjes rozijnenbrood Leg op elk sneetje een blaadje sla, plaats er de warme geitenkaas bovenop en schik er de appelschijfjes rond. Geniet van Geitenspekje op krokant rozijnenbrood ...
Appel dessert - Appelgratin met ijs - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/appel/appelgratin-ijs
... de oven voor op 175 °C.Schenk de room in een lage ovenschaal of 6 individuele schaaltjes en verdeel de walnoten erover. Leg de appelschijfjes dakpansgewijs in de schaal.Verwarm de gelei en schenk dit over de appelschijfjes. Leg hier en daar een klontje boter.Bak de appeltjes ca. 15 minuten bovenin de oven. Serveer het ijs erbij. Het recept 'Appelgratin met ijs' wordt je aangeboden door okoko recepten. ...
http://saskookt.blogspot.be/2011/02/appelcake.html
... klokhuis eruit en snij in schijfjes.Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort de helft van het deeg erin.Steek de helft van de appelschijfjes in het deeg.Stort de rest van het deeg erover en steek er de rest van de appelschijfjes in.Bak ongeveer 60 minuten in de voorverwamrde oven op 175°. Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: desserten en zoet gebak ...
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/228/zalmforel-met-appel
... glazig in de braadpan van de vis, in 1 el olijfolie. Schenk er de wijn bij. Laat tot de helft inkoken. Doe er het appelsap en de appelschijfjes bij. Laat 1 minuut goed doorwarmen. Verdeel de gevulde visfilets over voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en werk af met appelschijfjes. Serveer meteen. Lekker met gebakken aardappeltjes of warme toast. ...
Jeroen Meus - Torentje van omelet, krabsla, appel en gerookte zalm - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/torentje-van-omelet-krabsla-appel-en-gerookte-zalm
... de appel in fijne schijfjes met behulp van de mandoline. Steek cirkels uit de sneetjes zalm, de afgekoelde omelet en de appelschijfjes met behulp van de dresseerringen.Leg de appelschijfjes in een ruime kom en druppel er wat appelazijn over. Laat de appelschijfjes even marineren. Neem de dresseerringen erbij. Start met de omelet, leg er de gerookte zalm op, doe er een appelschijfje op en lepel er wat van de krabsla op. Herhaal deze stap nog eens tot de dresseerring gevuld is. Plaats de gevulde dresseerringen op het bord en neem de dresseerring voorzichtig weg.Meng de appelazijn, het zout en de olijfolie onder de blaadjes krulandijvie. Leg enkele blaadjes op ieder torentje en doe er tenslotte de croutons over. Werk ieder bordje af met wat cocktaildressing. ...
http://www.omasrecepten.com/recepten/Desserten/Tarte%20tatin.html
... kaneel-suiker mengsel met de gesmolten boter en roer goed door elkaar. Als de boter schuimig wordt leg er dan in cirkels een laag appelschijfjes op. Leg op deze laag appelschijfjes boter en strooi er de resterende kaneelsuiker overheen. Als de appels een beetje glazig worden voeg je een tweede laag op dezelfde manier toe en herhaal tot de ingredienten op zijn. (appels, boter en kaneel-suiker) Wanneer de boter en de kaneelsuiker in de appels is doorgedrongen zet je het vuur uit en laat je het een paar minuten afkoelen. Leg nu de bladerdeeg voorzichtig over de appels. Vouw de randen naar binnen, tussen de appels en de rand van de vorm en prik gaatjes in de deeg met een vork. Zet in de oven en laat 20 minuten bakken tot de deeg goudbruin is. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Leg een taartrooster op de vorm, nee ...
Uit de keuken van Levine: Tijd voor appelvlaai
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2010/03/tijd-voor-appelvlaai.html
... vlaai bestaat uit een brooddeeg waar naast bloem ook maizena in is verwerkt, daarop (uiteraard zelfgemaakte) banketbakkersroom en appelschijfjes. Na het bakken en afkoelen wordt de vlaai met hete abrikozenjam bestreken en de rand bestrooid met suiker. Vlaamse brioches Geplaatst door Levine op 21:59 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Algemeen, Taarten ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/appelroosjes-met-bladerdeeg
... es. Hiervoor kan je een mandoline gebruiken. Hoe dunner hoe beter zo kan je de roosjes gemakkelijker oprollen. Besprenkel de appelschijfjes licht met limoensap om verkleuring tegen te gaan en verzamel ze in een diep bord.Neem een steelpan en voeg de bruine suiker de boter en de frambozenconfituur toe. Verwarm tot alle ingrediënten mooi zijn versmolten en giet over de appelschijfjes. Roer voorzichtig om dek af met folie en zet 5 tot 10 minuten aan de kant. Giet daarna de appels af in een vergiet. Rol het bl ...