Resultaten voor aardappelkroketten

Fazant 'brabançonne' met aardappelkroketten

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/fazant-brabanconne-met-aardappelkroketten

... Fazant 'Brabançonne' met aardappelkroketten - Fazant 'Brabançonne' is een Vlaamse klassieker die zijn naam krijgt omwille van het gekaramelliseerde witloof dat erbij geserveerd wordt. Een heerlijk gerecht voor tijdens de feestdagen! - Verwijder de laatste pluimen van ...

Jeroen Meus - Aardappelkroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aardappelkroketten

... aardappelkroketten - Een basisrecept voor wie zo nu en dan heimwee heeft naar grootmoeders huisbereide kroketjes op kerstavond.Om zo'n geslaagde aardappelkroket te maken, is het belangrijk om zo min mogelijk vocht te gebruiken in de bereiding. Zo beperk je de kans dat de kroketten ...

Jeroen Meus - Parelhoen in't bier met spekblokjes en witloofsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/parelhoen-int-bier-met-spekblokjes-en-witloofsla

... tukjes spek en een blond kwaliteitsbier maken van de saus een voltreffer. Serveer het gerecht met een eenvoudig witloofslaatje en aardappelkroketten. De bereiding is eenvoudig en het resultaat vraagt wellicht om herhaling. Dit is bovendien een hoofdgerecht dat niet misstaat op de feesttafel. - 0. Vraag aan je poelier om de parelhoen te versnijden op het karkas. (bouten, vleugels, filets) Het gevogelte bakken en garen op het bot zal zorgen voor extra smaak. 1. Het stuk k ...

Jeroen Meus - Stoofpot van kip met appel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-van-kip-met-appel

... Stoofpot van kip met appel - Zacht gegaarde stukken kip met de ronde smaak van appelen, witloofsla en aardappelkroketten. - Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de braadkip in stukken en kruid met peper en zout. Bak de stukken kip in een grote pot met bruisende boter.Snipper ...

Jeroen Meus - Stoofpot van kip met appel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-van-kip-met-appel

... Stoofpot van kip met appel - Zacht gegaarde stukken kip met de ronde smaak van appelen, witloofsla en aardappelkroketten. - Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de braadkip in stukken en kruid met peper en zout. Bak de stukken kip in een grote pot met bruisende boter.Snipper ...

Aardappelkroketjes | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/aardappelkroketjes

... nnen ook gewoon quenelles gemaakt worden. Dit door een beetje puree te nemen en met twee lepels mooie quenelles te maken. Haal de aardappelkroketten eerst door een beetje bloem. Meng het eigeel met een beetje water en dompel de bebloemde aardappelkroket er goed in onder. Zorg ervoor dat de aardappel overal goed met het eigeel besmeerd is. Rol ze vervolgens door het paneermeel. Zorg dat er genoeg paneermeel rond is, zodat de puree er niet kan uitbarsten tijdens het bakken. Bak de kroketten op 160°C. Bak ze niet te heet, want dan bestaat de kans dat ze gaan openbarsten of dat de binnenkant niet genoeg is opgewarmd terwijl de krokante korst eromheen al aangebakken is. Ingrediënten 500 gr aardappelpuree ½ dl melk 50 gr boter peper zout nootmuskaat 1 ei paneermeel ...

Jeroen Meus - Kalkoenrollade met veenbessen, appel, paddenstoelensaus en witloofsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalkoenrollade-met-veenbessen-appel-paddenstoelensaus-en-witloofsla

... hoofdgerecht compleet te maken komt er een eenvoudige roomsaus boordevol bospaddenstoelen bij, een simpel witloofslaatje en verse aardappelkroketten. Die laatste kan je uiteraard vooraf zelf bereiden, of ze gewoon bij de slager kopen.Zo maak je zelf aardappelkroketten. - 0. Schil de appel, snij de vrucht in partjes en verwijder het (kleine) klokhuis. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes (ong. 0,5 cm). 1. Verhit een klontje boter in een pan op een matig vuur. Voeg de blokjes appel toe en roer. Laat het fruit een paar minuten stoven en zet de pan opzij. (Stoof de stukjes appel niet tot moes.) 2. Verwarm de oven voor tot 180°C. 3. Doe het gemengd gehakt in een mengschaal. Voeg het ei toe en het paneermeel. Meng alles met propere handen tot een egaa ...

Jeroen Meus - Kippenbouten met dragonsaus en kroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippenbouten-met-dragonsaus-en-kroketten

... ude boter in de saus en mix ze glad en schuimig. 16. Snij de dragonblaadjes in fijne snippers en roer ze door de saus. 17. Bak de aardappelkroketten goudbruin en serveer kip, met saus, sla en kroketten. ...

Jeroen Meus - Parelhoen met champignonroom, witloofsla en kroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/parelhoen-met-champignonroom-witloofsla-en-kroketten

... 14. Roer een beetje mayonaise door de groente, samen met de bieslooksnippers, peper, zout en een scheutje natuurazijn. 15. Bak de aardappelkroketten goudbruin in de friteuse. 16. Spoel de peterselie en snipper de blaadjes fijn. Meng ze kort voor het serveren door de saus. 17. Snij de bil van de halve parelhoenders en snij de filets in brede plakken. 18. Serveer iedereen z’n versneden parelhoen met witloofsla en kroketten. ...

Jeroen Meus - Konijn met pruimen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijn-met-pruimen

... dun laagje rond elk stukje witloof kleeft. 11. Proef en werk de salade af met een scheutje natuurazijn, peper en zout. 12. Bak de aardappelkroketten goudbruin. 13. Voeg kort voor het serveren een bescheiden scheutje natuurazijn toe aan de pot met konijn en roer. (Een kleine hoeveelheid zuur geeft het gerecht een opmerkelijke smaaktoets die proeft naar meer.) 14. Bedien iedereen met een malse konijnenbout, voldoende biersaus met pruimen, een schep frisse witloofsla en kroketten. ...