Resultaten voor saus voor geperste kop
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/28/oosterse-kipspiesjes-1
... en komijn. Wentel vervolgens de kipblokjes erdoor. Zet afgedekt in de koelkast (ten minste 1 uur en maximaal 12 uur). Maak de dipsaus. Meng de andere helft van de yoghurt met wat munt en koriander. Doe er een teentje geperste knoflook bij en breng op smaak met peper en zout. Mix het geheel fijn. Prik op elke spiesje 2 kippenblokjes en gril ze in 15 minuten goudbruin. Serveer de kipspiesjes met de dipsaus . ...
Kipsaté met pindasaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/kipsate-met-pindasaus
... Kipsaté met pindasaus - Voorbereiding: Snij de kipfilet in dunne plakjes. Laat de kip marineren in citroengras, suiker, zout, vissaus, oestersaus, kurkumapoeder en look. Rijg het gekruide vlees op satéstokjes. Bereiding: Laat een anti-kleefpan op het vuur heet worden. ...
Scampi diabolique van Sofie Dumont | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/scampi-diabolique-van-sofie-dumont
... om bij. Werk af met een snuifje suiker en breng op smaak met peper en zout. Emondeer de tomaten, hou het binnenste bij voor in de saus. Snij de rest in brunoise voor de afwerking. Snij de prei en wortel in brunoise, voeg op het einde toe aan de saus. Kook de papardelle al dente, giet af en serveer er bij. Bak de scampi’s en voeg gehakte peterselie toe. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...
Filet pur met pas de bleu en spinazie
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/filet-pur-met-blauwe-kaas-en-gecrushte-aardappelen
... de helft inkoken.Voeg hierbij de blauwe kaas toe en breng op smaak met peper van de molen.Roer door met een garde tot een gladde saus.Strooi de citroenzeste op de aardappelen.Maak op elk bord een bedje van spinazie. Snijd het vlees in plakjes en drappeer op de sp ...
Pasta met kikkererwten en spinazie
https://www.prinsessenboontjes.be/post/pasta-met-kikkererwten-en-spinazie
... rwten toe, en 1 el bruine suiker.Bak dit 6 minuten en roer af en toe.Voeg 400 ml kippenbouillon en 2 el citroensap toe en laat de saus nog 5 minuten pruttelen.Kook intussen de pasta al dente.Roer 200 g spinazie en 1 fijngesneden el peterselie onder de saus.Giet de pasta af en meng met de saus.Bestrooi de pasta met 1.5 el za'atar voor een frisse toets.Sprenkel er nog een scheutje olijfolie over.Smakelijk.stap voor stap foto's Tips:Je kan de saus al maken, en zelfs al invriezen. Later enkel nog pasta koken en mengen met de saus.Dat is ook handig bij bezoek.Weetje:Die ansjovis ga je niet meer proeven. Die smelt gewoon weg en maakt de saus lekker vol en zout van smaak.De kikkererwten worden lekker krokant.Bereidingsti ...
Pasta met Italiaanse gehaktballetjes
https://www.prinsessenboontjes.be/post/pasta-met-italiaanse-gehaktballetjes
... n onder het gehakt. En nog extra parmezaan en mozzarella bij de pasta. Lekker! ❤️Ingrediënten Bereidingswijze:Voor de tomatensaus:Snij 1 grote ui, 1 sjalotje en 2 teentjes look fijn.Stoof het fijn gesneden uitje en geperste teentje knoflook 2 minuten aan in 2 el olijfolie. Voeg 1 el Italiaanse kruiden, 1 tl cayennepeper of chilipoeder toe. Bak even mee. Voeg 1 blikje van ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gebraden-hammetje-met-honing
... met de marinade.Verwarm het braadvocht met de resterende marinade en laat wat inkoken. Roer er de mosterd onder en bind de saus eventueel met wat opgelost maïszetmeel.Snijd het vlees in plakjes en serveer met een frisse salade en een aardappel in de schil. Geef er de saus bij. ...
Scampi met currysaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/scampi-met-currysaus
... Scampi met currysaus - Zet de wok op het vuur ,laat de wok heet worden,voeg de olie toe. Als de olie begint te dampen, voeg je de geperste look toe. Laat die goudgeel bakken. Bak hierin de scampi’s 1 min. tot ze rood kleuren. Voeg de sjalot, het gemalen citroengras, ...
Kalfsgehaktballetjes chimichurri
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gehaktballetjes-met-chimichurri
... de geperste knoflook het ei de panko en breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van en zet koel weg.Maak de chimichurrisaus. Doe de kruiden rode ui chilipeper en citroensap in een blender. Maak alles fijn. Voeg het chilipoeder de olijfolie peper en zout toe. Mix tot een vrij lopende saus.Bak de gehaktballetjes goudbruin in de zonnebloemolie.Was de veldsla zorgvuldig en droog hem. Gril het pijnboompitjes in een droge pan met anti-kleeflaag tot ze lichtjes kleuren.Vermeng het citroensap met de res ...
Eendenborst met sinaasappelsaus
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/131/eendenborst-met-sinaasappelsaus-1
... Eendenborst met sinaasappelsaus - Een heerlijke klassiek recept - Pers 2 van de 3 sinaasappels. Verwarm de oven voor op 80°C. Breng het water aan de kook met de suiker. Laat, zonder te roeren, inkoken tot een lichtgekleurde stroop. Doe er de gepelde en geperste ...