Resultaten voor rozijnenbrood : jeroen meus

Jeroen Meus - Broodpudding met rozijnenbrood en peer, veenbessencoulis en vanille-ijs - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/broodpudding-met-rozijnenbrood-en-peer-veenbessencoulis-en-vanille-ijs

... Broodpudding met rozijnenbrood en peer, veenbessencoulis en vanille-ijs - We houden de kerstsfeer erin met deze royale broodpudding op basis van rozijnenbrood met gember, kaneel en gebakken peer. jeroen maakt het kerstfeestje compleet door dit gebak af te werken met een coulis ...

Jeroen Meus - Rozijnenbrood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rozijnenbrood

... n huis hangt zou je het doen: zelf brood bakken. Met een deeg die het midden houdt tussen briochedeeg en sandwichdeeg, bak je een rozijnenbrood. - 0. Doe de rozijnen in een potje met lauwwarm water. Laat ze op voorhand wellen. (min. 30 minuten) 1. Weeg alle ingrediënten z ...

Rozijnenbrood tosti met banaan - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/brood/tosti/rozijnenbrood-tosti-banaan

... min voorbereiden 5 min bereiden 0 min wachten waardering7.4obv 8 waarderingen OntbijtVegetarischHollands Ingrediënten 2 sneetjes rozijnenbrood 1 eetlepel verse roomkaas (light) 2 theelepels vloeibare honing ½ banaan, in plakjes Bereiden Besmeer de sneetjes rozijnenbrood met de verse roomkaas en druppel dan over e ...

Rozijnenbrood sandwiches met appel en aardbeien - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/brood/sandwich/rozijnenbrood-sandwiches-appel-aardbeien

... llands Ingrediënten 1 appel, in flinterdunne schijfjes sap en geraspte schil van 1 limoen 200 g verse roomkaas suiker 8 sneetjes rozijnenbrood 200 g aardbeien, in plakjes Bereiden Besprenkel de schijfjes appel met limoensap. Roer de rest van het limoensap en de geraspte l ...

Recept voor Geitenspekje op krokant rozijnenbrood | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/geitenspekje-op-krokant-rozijnenbrood/

... personen Solo Bakken en Braden Toevoegen 2 appels Toevoegen 4 geitenkaasjes met spek Toevoegen 4 sneetje(s) rozijnenbrood Toevoegen 2 eetlepel(s) honing Toevoegen krulsla Toevoegen Bereidingswijze Snijd de appels in fijne schijfjes. Smelt de Solo samen met de honing in een pan en laat de appelschijfjes daarin kort karameliseren. Schik de geitenkaasjes met spek op een beboterde ...

Wentelteefjes van rozijnenbrood van Bill Granger - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/brood/wentelteefjes/wentelteefjes-rozijnenbrood-bill-granger

... Wentelteefjes van rozijnenbrood van Bill Granger 4 personen 0 min voorbereiden 25 min bereiden 0 min wachten waardering7.8obv 13 waarderingen OntbijtVegetarischFrans Ingrediënten 4 eieren 375 ml melk 2 theelepels vanille-extract 80 g fijne kristalsuiker ½ theelepel ka ...

Rozijnenbrood met suiker en kaneel | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/rozijnenbrood-met-suiker-en-kaneel/

... Zo op het eerste gezicht lijkt het een gewoon rozijnenbrood. Maar let op! Ik deed een pak broodmix met water enzo (zie gebruiksaanwijziging op het pak) in de BBM. Bij de piep deed ik er 300 gram rozijnen bij. Niet weken want dan gaan ze allemaal stuk. Gewoon erbij doen. Aan ...

Uit de keuken van Levine: Rozijnenbrood

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2012/06/rozijnenbrood.html

... oto kunt zien is het -ondanks dat ik meer vulling heb toegevoegd- nog steeds geen overdreven gevuld brood. Wil je een echt gevuld rozijnenbrood maken voeg dan dezelfde hoeveelheid rozijnen toe als bloem (675 gram). Nick schrijft in zijn recept dat je de melk eerst moet verhitten (scald the milk). Eigenlijk is dat ouderwets. Het stamt nog uit de tijd dat melk niet gepasteuriseerd werd. Na even zoeken op het oneindige internet vond ik verschillende artikelen (zie de links onderaan dit bericht) over het hoe en waarom. Voor het bakken van brood is onderstaande informatie nuttig In bread making, scalding the milk serves a more scientific purpose. The whey protein in milk can weaken gluten and prevent the dough from rising properly. Scalding the milk deactivates the protein so this doesn't happen. Dat wet ...

Jeroen Meus - Rozijnentoast met sjalottenconfituur, relish van peer en Belgische kaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rozijnentoast-met-sjalottenconfituur-relish-van-peer-en-belgische-kaas

... en binden. Eens gebonden, neem je de relish van het vuur en laat afkoelen.Pluk de blaadjes van de waterkers en was ze. Snijd het rozijnenbrood in dikke plakken en rooster ze onder de grill. Opgelet: rozijnenbrood roostert veel sneller dan gewoon brood, dus zeker niet te lang in de oven. Snijd ook nog de kaas in plakken.Schep een lepel confituur van sjalot op een plak rozijnenbrood, leg er een plakje kaas op en een lepel relish van peer en werk het gerecht af met wat waterkers. ...

Uit de keuken van Levine: Rozijnenbrood met kaneelspiraal

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2009/06/rozijnenbrood-met-kaneelspiraal.html

... rozijnenbrood met kaneelspiraal Het recept voor dit heerlijke rozijnenbrood met kaneelspiraal komt uit het boek "The Bread Bible" van Rose Levy Beranbaum (Cinnamon Raisin Loaf). Veel broden uit dit boek worden gemaakt met de - zoals ik het noem - "vulkaan methode". Eerst wordt ...