Resultaten voor goedkope recepten

Veelzijdige, snelle en goedkope pastasaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/veelzijdige-snelle-en-goedkope-pastasaus

... Veelzijdige, snelle en goedkope pastasaus - De olijfolie opwarmen in een pan. De gepelde en geplette look toevoegen en even aanfruiten. Het blik tomaten toevoegen en gedurende een 10’ mee laten sudderen. Bij gehele tomaten ze te lijf gaan met een vork om ze te pletten. ...

Budget: Midden-Oosterse kikkererwten stoofpot (€ 1,51 p.p.!) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/kikkererwten-stoofpot/

... n stoofpot. Dit recept is lekker, gezond en kost je slechts € 1,55 per persoon! Sowieso zijn kikkererwten en bonen een fijne en goedkope manier om veel voedingsstoffen binnen te krijgen. Het is eigenlijk dan ook iets dat niet in je voorraadkast kan missen! Wat vind jij van de kikkererwtenstoofpot? En wat vind je van deze rubriek? Wil je vaker budget proof recepten voorbij zien komen? Instructies Maal de ui, bosui, koriander, komijn en knoflook samen met citroensap en olie tot een gladde pasta. Zet de pan op hoog vuur en bak hier circa. 1 minuut de pasta in. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en bak circa 7 minuten. Voeg eventueel de pepers en water toe en laat op laag vuur 10 minuten stoven. Serveer met eventueel wat brood en als garnering harissa en koriander. Ti ...

Aardappel-ajuinsoep

http://www.omasrecepten.com/recepten/Soepen/Aardappel-ajuinsoep.html

... class="recipe">Aardappel-ajuinsoep Dit is een lekkere en goedkope soep.Ingrediënten :7 aardappelen4 grote ajuinen1 rode ajuin2 eetlepels tijm boter zout en peper kipkruiden3 teentjes look1 glaasje witte wijn2 bouillonblokjes (runds)1 schenkel of ander soepvlees50 g geraspte ...

Affogato (espresso met ijs) & lekkere, goedkope koffiecups! - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/affogato-goedkope-koffiecups/

... Affogato (espresso met ijs) & lekkere, goedkope koffiecups! Typisch Italiaans koffiedessert Affogato is een typisch Italiaans koffiedessert wat je heel makkelijk zelf maakt. Voluit heet dit drankje 'affogato al caffè'. Italianen drinken dit graag als afsluiting van ...

Spaanse groente stoof met gehaktballen - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/spaanse-groente-stoof-gehaktballen/

... et me altijd meteen denken aan Spanje, dus deze stofpot die nam me heel even mee terug op vakantie. Gouden tip trouwens: goede en goedkope saffraan koop je in Marokko. Wij kochten in september een heel klein potje met premium quality saffraan en het einde is nog lang niet in zicht. Dat tegen een fractie van wat het hier kost. Instructies Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui en knoflook en ...

Andes Peaks Sauvignon Blanc 2008 | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/andes-peaks-sauvignon-blanc-2008/

... azie en citroen doordrinken. En voor mijn part ook bij de yoghurt met ananas! Waarom Omdat het ook wel eens leuk is om op een goedkope stadsfiets het peloton in de Tour de France voorbij te rijden. Nou ja, een beetje bij te houden dan. 3,99 kost deze fles. Voor zo’n wijn uiterst schappelijk, hoewel heel wat meer dan het gemiddelde bedrag dat de Nederlanders voor een fles neertellen, dat in 2008 op het huiveringwekkend lage 2,76 lag. Smaak Kruisbes, klapbes (kent u hem nog?) is het icoon-aroma van de sauvignon blancdruif. En dat krijg je dan o ...

Eenvoudig maar toch heel bijzonder.

http://photo-copy-ann.blogspot.com/2013/07/eenvoudig-maar-toch-heel-bijzonder.html

... herine is namelijk een professional en dat heb ik geweten. Amai, heb ik daar lekker gegeten zeg. Eenvoudige en eigenlijk ook heel goedkope keuken, maar dan wel van topkwaliteit. Een van de dessertjes waar ze altijd mee scoorde was deze. Zo belachelijk simpel, niet te doen, maar hmmmmmmm ... je moet het zeker eens proberen. Kom, we beginnen eraan!Wat heb je nodig ?Enkele sinaasappels van goede kwaliteit2-3 el extra-vergine olijfolie van goede kwal ...

Wortel gember soep » Kokerellen

https://www.kokerellen.be/wortel-gember-soep/

... rijgt deze soep een heerlijk herfstige smaak met een zachte ondertoon waar iedereen dol op is. Wortelen zijn overigens altijd een goedkope groente, maar zeker tijdens de herfstperiode dus maak jezelf een grote pot soep en je hebt een hele week een goede voorraad. Of vries het in voor wanneer je eens geen zin hebt om te koken. Als je ook van de Aziatische keuken houdt, dan ben je vast en zeker ook dol op de smaak van gember. Kruidig, maar ook pittig, met gember geef je deze soep een echte kick! I love it! Je hebt helemaal niet veel nodig, een gemberstukje ter grootte van je duim, maar het zal heel je soep omtoveren tot een levendig en interes ...

Eetplezier: Bobotie

http://eetplezier.blogspot.be/2011/11/bobotie.html

... maakte met een geslaagd gerecht. Zijn verwachtingsvolle blik of het dit keer echt te hachelen viel. Het gesmikkel en gesmak, het (goedkope) flesje wijn, speciaal gereserveerd voor het weekend, dat leger en leger raakte, het intens voldane gevoel daarna. Loom op de bank, hond aan de voeten, met nóg een lange, vrije dag in het verschiet. Ik heb de bobotie vele malen mooier uit de oven gehaald dan deze keer. Het gehakt niet glad genoeg gestreken, denk ik. De foto krijgt ook geen 10 met een griffel. Maar zoals alles in het leven: het gaat om de inhoud. En die is goed, dat kan ik jullie verzekeren!Ingrediënten (6 personen) 2 plakjes witbrood 2 ½ dl melk 1 kg gemengd gehakt 1 grote ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, gehakt 2 eetl. garam massala 1 tl. kurkuma 1 tl. kori ...

Worst! | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/worst/

... n. Maar ook worsten met claims als ‘light’ of ‘mager’ bevatten vet. Wie wil afslanken, mijdt (vooral goedkope) worst. Kwaliteit Wat bepaalt de kwaliteit van worst? Waarom smaakt de ene worst beter dan de schijnbaar identieke andere? Allereerst is er de keus van grondstof. Bij goedkope, industriële worst wordt slechter vlees gebruikt. Industriële rookworst bijvoorbeeld bevat zeer veel vet, bijeen gehouden door gelatine. En het echte roken wordt vervangen door toevoeging van ‘rookaroma’ (echt gerookte rookworst is herkenbaar aan een donker plekje onderaan, waar zich bij het roken een druppel vormde). Bij droge worst is tijd een belangrijke factor voor smaakontwikkeling. Er bestaan ‘rijpingmiddelen’ waarmee vleeswaar versneld rijpt. Dat gaat echter ten koste van de smaak. Een langzame rijping met minder zout geeft een beter resultaat. Maar daarvoor is vakmanschap nodig, het precies weten in welke verhoudingen welk vlees en vet gebruikt moeten worden. De beste worst zit in ‘natuurdarmen’, schoongemaakte darmen van schapen, varkens of runderen. Die zijn licht luchtdoorlatend en herkenbaar aan hun enigszins kromme vorm. Voor veel goedkope worst worden imitatiedarmen gebruikt, gemaakt van dierlijk collageen. Onderaan de kwaliteitsladder staan omhulsels van cellulose of plastic. ...