Resultaten voor geperste kop

Oosterse kipspiesjes

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/28/oosterse-kipspiesjes-1

... Oosterse kipspiesjes - Oosterse kip op een stokje - Maak de marinade. Meng de helft van de yoghurt met de gember, een teentje geperste knoflook, de tomatenpuree en het sap van een halve citroen. Werk het mengsel af met wat gemalen koriander en komijn. Wentel vervolgens ...

Kipsaté met pindasaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kipsate-met-pindasaus

... goudbruin langs beide kanten. Voor de saus: Zet een sauspan op het vuur en laat heet worden. Doe 1 el olie in de pan en fruit de geperste look goudgeel. Doe de rode currypasta en de kokosmelk erbij en roer goed. Als de kokosmelk begint te koken, kruid met suiker en zout. Werk af met geroosterde pindanoten. Ingrediënten 2 teentjes geperste look 3 arachideolie 4 stengels gemalen citroengras ½ th lepel zout 1 suiker 1 th lepel kurkumapoeder 1 th lepel oestersaus 2 vissaus 2 geroosterde, gemalen pindanoten 400 gr kipfilet 2 th lepel rode currypasta 250 ml kokosmelk 1 th lepel suiker ...

Scampi met currysaus | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/scampi-met-currysaus

... Scampi met currysaus - Zet de wok op het vuur ,laat de wok heet worden,voeg de olie toe. Als de olie begint te dampen, voeg je de geperste look toe. Laat die goudgeel bakken. Bak hierin de scampi’s 1 min. tot ze rood kleuren. Voeg de sjalot, het gemalen citroengras, ...

Recepten - Tapa met hondshaai

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Tapa_met_hondshaai

... Bereidingswijze Snijd het visvlees in blokjes van 3 cm en bestrooi met paprikapoeder, geperste knoflook, oregano, peper en zout. Giet er de olijfolie en de azijn over. Meng en laat 2 uur marineren in de koelkast. Droog de vis af en draai de stukjes in de bloem. Giet ...

Recepten - Tzatziki met komkommer en lollo rossa

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Tzatziki_met_komkommer_en_lollo_rossa

... en al. Bestrooi het raspsel met een weinig zout en laat het een kwartiertje uitlekken in een vergiet. Meng de verse kaas met het geperste knoflookteentje, de olijfolie en peper. Roer er de komkommer onder. Spoel de lollo rossa, draai de blaadjes droog en snijd ze in stukken. Leg de tzatziki in het midden van een groot ...

Recepten - Taartje van aardappelschijfjes

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Taartje_van_aardappelschijfjes

... ppelschijfjes in cirkelvorm op bakpapier of op een siliconen matje. Borstel ze in met olijfolie en kruid ze met peper,  zout en geperste knoflook. Leg er de kaas en fijngehakte rozemarijnblaadjes op en bak het geheel minstens 5 minuten in een voorverwarmde ovenop 180°C.  Neem het taartje uit de oven en bedek het met je favoriete topping: tomatensaus, rode ui, olijven, (al dan niet ...

Filet pur met pas de bleu en spinazie

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/filet-pur-met-blauwe-kaas-en-gecrushte-aardappelen

... bakpapier beklede bakplaat en plet voorzichtig met een vlakke onderzijde van een drinkglas.Smelt de boter en meng er de teentjes geperste look en de tijmblaadjes onder.Giet dit over de aardappelen en kruid met peper en zout. Bak ze in 25 minuten goudbruin en krokant.Snipper de ui fijn en bak samen met de geperste look glazig in boter. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Kruid met nootmuskaat peper en zout. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit een klontje boter en weinig olijfolie in een pan. Schroei de filet pur mooi dicht aan alle kanten en draai het vuur een beetje zachter.Bak verder naar wens. Haal het vlees uit de pan dek af met zilverpapier en laat even rusten.Giet het overgebleven vet vanuit de pan weg blus met de witt ...

Fazantenfilet op een zuurkoolbedje - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/recept/fazantenfilet-op-een-zuurkoolbedje

... kippenbouillon, de cognac en de wildfond, en laat op een zacht vuurtje inkoken. 5. Intussen de bospaddenstoelen aanbakken met de geperste look en peterselie, zouten, peperen, en warm houden. 6. De room bij de filets gieten, en warm opdienen. ...

Little gem met kaas-crumble

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gebakken-little-gem-met-passendale-crumble

... gekrulde blaadjes. De combinatie met ansjovis en Passendale-kaas is heerlijk. - Hak de ansjovis heel fijn. Meng met de mayonaise geperste knoflook en de gehakte peterselie. Breng verder op smaak met peper en zout.Meng de Passendaele met de panko. Snijd de little gem in kwartjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.Sprenkel er een klein beetje olijfo ...

Garnalen/chili/limoen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/garnalenchililimoen

... aadjes in een droge pan tot ze beginnen te geuren. Schep ze in een kom. Doe er de geraspte schil en het sap van de limoen bij, de geperste look en chilisaus. Roer om. Laat de garnalen er zo lang mogelijk in marineren. Bestrijk een grillpan met wat biokokosvet. Rooster de gepelde garnalen in een paar minuten g ...